Compex izomstimulátor

A svájci-amerikai Compex a sport izomstimulátorok nemzetközi szinten legismertebb, legnépszerűbb gyártója. Készülékeik az izomstimuláció legmagasabb szintjét képviselik, azon belül is az "úttörő" gyártói vonalat. Azt értem ezen, hogy a Compex izomstimulátorok olyan funkciók sorát biztosítják, melyeket a versenytársaik egyelőre nem.

Ilyen például a wireless (kábelnélküli) stimuláció, ami nagy szabadságot ad az edzéssel kombinált stimulációhoz. Az izom-intelligencia szenzor a kezelés indítása előtt "megméri'' a kezelendő izomzat aktuális állapotát és ennek megfelelően állítja be az optimális impulzust. Az automatikus stimuláció program meghatározza azt is, hogy aktuális állapotodhoz mi a megfelelő kezelési intenzitás. Magáról az izomstimulációról semmi sem kell tudnod, a készüléken nem kell (sőt nem lehet) semmit állítgatni - a készülék minden "maga csinál". 

A Compex csak a csúcsmodellekben biztosít sérüléskezelő és rehabilitációs programokat, ezekből is általánosakat. A kisebb készülékeikben csak fájdalomcsillapító programok vannak és 1-2 regenerációs program. 

Készülékek ára magasabb, mint a versenytársaké, de minden más gyártónál többet biztosítanak számodra a teljesítmény maximalizálására.      

A Compex izomstimulátorokat akkor válaszd, ha a legújabb technológiára van szükséged, komoly sportcéljaid vannak, ha ritkán szerzel sérüléseket, és ha nem akarsz bajlódni a stimuláció szakmai hátterének megtanulásával - egyszerűen csak a lehetséges legtöbbet akarod kihozni az izmaidból. 

A Compex eszközök mindezt lehetővé teszik számodra. 

Mi a különbség a FIT és SP készülékek között?

A két sorozat képességeit eltérő felhasználási területre optimalizálták. A FIT általános segítséget jelent, míg az SP készülékek teljesítményre specializáltat. 

Ha erősebb izmokat, formásabb alakot, kockás hasat szeretnél, de nincs speciális célod (pl. nem akarsz javítani a félmaraton eredményeden), akkor a FIT sorozat készülékei a megfelelők a számodra.

Az SP sorozat készülékeit versenyszerűen sportolók számára fejlesztették ki. A rpogramjaikkal nemcsak "általános fejlődési lehetőségeid vannak", hanem a sportodnak megfelelő speciális képességek szintjén tudod befolyásolni az izomrostjaidat.
Ha például állóképességi sportot űzöl, akkor azt az izomvérellátás javítása, az állóképességi (lassú) rostok erejének maximalizálása és az aerob képességek (metabolitokkal szembeni rezisztencia) javítása révén teheted meg. Általános erőfejlesztő programokkal ezt nem tudod ilyen hatékonyan megtenni.
Ha küzdősport vagy éppen kajak-kenu a sportod, akkor itt néhány percig maximális erőbedobással kell versenyezned - ez kitartó erőnek nevezik. Fejlesztése teljesen más izomrostok "kezelését" igényli. Stimulátorral koncentrálhatsz csak ezekre.
Ha testépítő vagy, akkor azokra az izmaidra fókuszálhatsz hipertrófia (tömegnövelő) programokkal, melyek hagyományos módon nem fejlődnek úgy, ahogy szeretnéd.

Összefoglalva: Fit készüléket akkor válassz, ha szebb alakot, erősebb izmokat szeretnél, de nincsenek speciális céljaid. A Sport készülékeket pedig akkor, ha olyan képességeiden szeretnél javítani, amit hagyományos módon már nem tudsz elérni vagy elakadtál a fejlődésedben.  

Compex izomstimulátorok a használatban