Kineo edzőrobot

 

Kineo edzőrobot

Hozd ki a maximumot az edzéseidből!

A Kineo edzőrobot koncepciója

A Kineo edzőrobot evolúciós előrelépés az edzőgépek piacán. Számos innovatív újítást alkalmaz, amelyek hatékonyabb és biztonságosabb ezdést tesznek lehetővé. Előnyei többek között az alábbiaknak köszönheti:

 

Súly helyett elektromotor

A Kineo nem lapsúlyokat alkalmaz az ellenállás létrehozására, hanem egy elektromos motort. Ez lehetővé teszi a terhelés tetszőleges beállítását.

Változtathatod a súlyt (emelés/csökkentés) egyetlen gyakorlat közben! Újfajta kihívások elé állíthatod az izmaidat.

A motor használata biztonságosabbá teszi az edzést, mivel a súly nem lehet "leejteni". Ha elveszíted az egyensúlyod vagy elengeded a "rudat", a terhelés azonnal megszűnik.

 

Állandó súly helyett változó ellenállás

A hagyományos edzőgépek fix súlyt alkalmaznak, melyek a mozdulat során már nem módosíthatók. Az állandó súly viszont korlátoz is egyben! 

A Kineo lehetővé teszi a mozdulat koncentrikus/excentrikus fázisainak elkülönítését, így különböző terhelést adhatunk a pozitív és negatív szakaszoknak. Ezen felül egyetlen mozgásszakaszt akár 10 részre is bonthatunk, változó terhelést létrehozva egyetlen mozdulaton belül. Ez totális kontrollt biztosít az edzésben.

Lehetővé válik az inercia be- és kikapcsolása, az elasztikus és viszkózus ellenállások szimulálása, így minden izom vagy állapot kezelésére megtalálható a legoptimálisabb módszer. 

A Kineo alkalmazkodik az edzést végző képességeihez. A pillanatnyi állapothoz adaptálja a terhelést.  

 

Papír helyett digitális edzéskövetés

A Kineo elektromotorja nem csak a gyakorlatok tökéletes kontrollját teszi lehetővé, hanem azok követését it. Az edzőgép minden gyakorlat után rögzíti és kijelzi az elért teljesítményt, így könnyedén lekövethető a teljesítmény hosszú időtartam alatti növekedése. Kíváncsi, mennyire hatékonyan edz? A Kineo megmutatja a korábbi edzések során nyújtott teljesítményét.

 

Saccolt súlyok helyett erő-tesztelés

Ahelyett, hogy mások teljesítményére alapozná a saját gyakorlatai során használt súlyokat, a Kineo leteszteli a maximális erejét. Erre alapozva mindíg a maximális teljesítményére és teherbírására állítható be az edzési súly.

 

Excentrikus tréning - A jövő edzése

Az izomösszehúzódást vizsgáló tanulmányok igazolták, hogy az excentrikus (nyújtási) fázisban az izom akár négyszer (!) nagyobb terheléssel képes dolgozni, mint a koncentrikusban.

A Kineo-val szétválaszthatod a mozgás koncentrikus és excentrikus fázisait, és így eltérő terhelést (súlyt) állíthatsz be a pozitív és a negatív szakaszokban.

Edzz excentrikusan és maximalizáld az izomfejlődésed!

 

Ismerd meg a Kineo edzőrobot-ot

 

Forradalmian új felkészülési segédlet

A Kineo edzőrobot forradalmian újító eszköz, mely új kapukat nyit az edzés és a sérülések rehabilitációja terén. 

A Kineo-val nagyobb súllyal, de mégis biztonságosabban tudsz edzeni, mint valaha. 100%-ban a Te paramétereidhez állítható annak érdekében, hogy tökéletes irányban, szögben, hosszban terheld az izmaid, illetve elkerülhesd a sérüléseket. 

 

Kétfázisú terhelés: A következő szint az edzésben

A Kineo edzőrobot lehetővé teszi eltérő terhelések alkalmazását a mozgás koncentrikus és excentrikus fázisában, hogy az eddigiektől eltérő izomfelesztést és/vagy további előnyöket érj el.

 

Edzés inerciával vagy anélkül

A Kineo rendszer lehetővé teszi, hogy a mozdulatot az inerciával (tehetetlenséggel) vagy anélkül végezd. 

Az inerciával végzett (pl. hagyományos súlyzós) gyakorlatnál a súly megmozdításához a súly tömegénél nagyobb erőt kell kifejtened, azonban a lendület és a tehetetlenségi erő miatt a súly mozgatásához szükséges erő folyamatosan csökken (valójában csak a mozdulat egy szakaszán fejtesz ki a súllyal összevethető erőt, nem a teljes tartományban).

Az inercia kikapcsolása esetén az izomerőd folyamatos alkalmazása szükséges, még a nagy robbanékonysággal jellemzett mozdulatok esetén is. (ilyenkor a robot úgy adagolja a terhelést, hogy folyamatosan, a mozdulat teljes terjedelmében az adott súly ellen kell dolgoznod, kikapcsolva a tehetetlenségi erőt).

 

Valós idejű erő és munkaszög értékelés

A Kineo-val meghatározhatod az izometrikus munka optimális szögét és pontosan azt a pontot, amelyet edzeni szükséges. A munka során az erő érték numerikus és grafikus formában jelenik meg a KineoTOUCH monitoron.

 

Neuromuszkuláris aktiváció tesztelése

Az izometrikus teszt egyik erős pontja az erőgörbe meredeksége, amely a T30 - T50 - T90 - T100 értékekkel együtt lehetővé teszi a Neuromuscularis aktiváció minőségének és az érintett izmok rehabilitációjának értékelését.

 

Visszajelzés (biofeedback)

 

Forradalmian új edzési módok

Izotóniás edzésmód

Izotóniás edzés, a hagyományos mód

Az izotóniás edzés a legelterjedtebb edzésmód, ilyen gyakorlatokat  

  • saját testsúllyal
  • kézisúlyzókkal
  • súlyzórudakkal vagy
  • konditermi csigás-lapsúlyos gépekkel végezhetsz.

Ezeknél általános jellemző, hogy a súly adott, ezzel kell dolgoznod a mozdulat teljes kivitelezése során. 

Az innovatív Kineo edzőrobot motoros és elektronikus irányítási rendszere biztosítja, hogy a súly az eddigiekkel azonos érzetet kelt, azonban a mozgási paramétereket a mozdulat teljes terjedelmében és minden értékében kontrollálhatod!

 

Izometrikus edzésmód

Az izometrikus erőfejlesztési módszert statikus izomösszehúzódást jelent. Az izom összehúzódik, az ínakra kifejtett erő növekszik, azonban az ízületben nem történik mozgás. 

Az izometrikus edzést elsősorban a funkcionális rehabilitációban alkalmazzák, mivel lehetővé teszi az izmok edzését anélkül, hogy megterhelnén az ízületet.

A hagyományos izometrikus módszerrel szemben a Kineo rendszer lehetővé teszi az izometrikus munkavégzést úgy, hogy valós időben (biofeedback segítségével) kontrollálja a munka szögét és a kifejtett erőt.

A Kineo lehetővé teszi az izometrikus teszt funkcionális értékelését, az erőgörbe-analízis révén meghatározza a beteg neuromuszkuláris aktiválásának bármely gátlását.

 

Elasztikus edzésmód

Az elasztikus edzésmód során a Kineo egy gumiszalag rugalmasságát szimulálja. A gyakorlat során a mozdulat indításakor az ellenállás könnyebb, a felső szakaszban pedig egyre nehezebb, akárcsak a szalaggal történő edzés során. Az elektromotor segítségével a gép tökéletesen tudja szimulálni az elasztikus módszert.

A Kineo új kapukat nyit meg, hiszen olyan gyakorlatokat is végezhetünk, amit eddig lehetetlen volt kivitelezni a hagyományos eszközzel. A gyors beállítási lehetőségeknek köszönhetően csak egy gombnyomás elérni ezt a módszert és nincs szükség egyéb kiegészítőkre.

 

Viszkózus edzésmód - Vízalatti rehabilitáló edzés, medencén kívül

A vízalatti edzés az egyik legelfogadottabb és legkímélőbb rehabilitációs edzésforma. Lehetővé teszi a sérült, gyógyuló izmok edzését anélkül, hogy a testsúly megtartása hátráltatná az gyakorlatok elvégzését. Kiemelkedő szerepet játszik be a teljeskörű rehabilitáció elvégzésében. 

A vízalatti végzett gyakorlatok számos ponton eltérnek el a hagyományos edzéstől. Elsőként a vízbe merített test hatására könnyebbé válik az edzés, mivel a testsúlyt megtartása kevésbé terheli meg az izmokat. Az edzés nehézségét két további tényező befolyásolja:

  • A folyadék vizkozitása
  • A gyakorlat sebessége

Minél nagyobb a folyadék (hagyományosan a víz a medencében) viszkozitása (súrlódási ellenállás), annál nehezebb benne mozogni. Ezen kívül minél gyorsabban végezzük el a gyakorlatot, annál nagyobb ellenállást biztosít a folyadék amiben mozgunk.

A Kineo 6 vizkozitási szintet képes szimulálni, melyek valós folyadékok ellenállásának felelnek meg. Így úgy edzhetünk, mintha mozdulatainkat víz, olaj, méz, stb. folyadékba merítve végeznénk. Minél gyorsabbak a mozdulataink, annál nagyobb ellenállást biztosít számunkra a Kineo.

 

Izokinetikus edzésmód - Egyenletes sebességű gyakorlatok

Az izokinetikus edzés egyenletes sebességgel végzett gyakorlatokkal dolgozik.  Lényege, hogy a gyakorlatok alatt képesek legyünk teljes kontroll alatt tartani a mozdulatainkat. A Kineo lehetővé teszi zárt és nyílt kinetikus láncú gyakorlatok végzését az izokinetikus edzésmód keretein belül.

A Kineoval végzett izokinetikus gyakorlatok fő ismérvei:

  • A gyakorlat sebességge egyenletes, az alkalmazott erőtől függetlenül
  • A terhelés azonnal 0-ra csökken, amennyiben a gyakorlat közben megszűnik a mozgás
  • Az izokinetikus gyakorlatok során nincs inercia (tehetetlenség). ;
  • A változó terhelés funkció lehetővé teszi a gyakorlat koncentrikus és excentrikus fázisának különálló beállítását.

 

Változó terhelésű edzésmód - Különböző súlyok, ugyanazon gyakorlaton belül

A változó terhelési mód szintén egy forradalmi áttörés az edzésben. A hagyományos súlyzókkal és gépekkel történő edzés során nincs lehetőség ismétlés közben változtatni a súlyon.

A Kineo edzőrobot azonban beállítható hogy változó terhelést biztosítson egy ismétlésen belül is. Ez különösen fontos a rehabilitáció során, hiszen igy védeni lehet a fájdalmas izületi szöget alacsonyabb terheléssel. Végül de nem utolsó sorban, pedig a neuromuszkuláris aktivitás fejlesztésében is nagy szerepet játszik.