MTR Plus izomstimulátor

A német MTR Plus izomstimulátorai egyelőre a kevésbé ismertek sportbeli alkalmazásra. 

A céget 2001-ben alapították Berlinben, azzal a céllal, hogy magas színvonalú és versenyképes árú elektroterápiás készülékeket hozzanak létre otthoni alkalmazásra, terapeuták és orvosok számára.

Otthoni felhasználásra nagyon egyszerű, de minden általános terápiás képeséggel ellátott eszközöket készítenek (Rehalito, MyoLito). A készülékek "haladó" változatai (RehaBravo, MyoBravo) azonban már a fizikoterapeuták, otthoni ápolást végzők, sőt orvosok számára is kiváló segítséget jelentenek. Kifejezetten sport célú, 4 csatornás izomstimulátor készülékük (MyoBravo) pedig megfelel a magasszintű sportbeli alkalmazásokra is, miközben ára kifejezetten mérsékelt. A DuoBravo készülék speciális EMG alapú stimulációt biztosít, mely elsősorban fizikoterapeutáknak nyújt segítséget a műtétek, sztroke, stb. utáni rehabilitációban, a mozgások újratanulásában.   

Előre beállított programok mellett a készülékek mindegyike lehetőséget biztosít a tapasztalt felhasználónak arra, hogy konfigurálja, tárolja és szükség esetén módosítsa a többfázisú programokat az egyéni igényei szerint. 

Általános izomstimulációra a Rehalito és Myolito készülékek alkalmasak. Fizikoterapeutáknak, rehabilitációs szakembereknek a DuoBravo készülék való. Sportteljesítmény és izomregeneráció javításra, speciális izomfejlesztésre a MyoBravo készülék megfelelő belépő szintű készülék.