Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Saltair UV mini sóterápiás készülék
Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

Saltair UV mini sóterápiás készülék

VAN KÉSZLETEN
22 500 Ft

Ár tartalma

készülék, USB kábel, USB adapter, sótartály (kb 3 havi működtetésre elegendő sóval), só adagoló kanál (a sótartályban található)

Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

Bevezetés

Elöljáróban fontos tudni, hogy a Saltair UV Mini sóterápiás készülék NEM PÁRÁSÍTÓ (az egy másik készülék típus)!

A Saltair sóterápiás készülék sóoldatból állít elő kis mennyiségű sópermetet, de nem befolyásolja a szoba páratartalmát. A sóterápia hatását nem a páramennyiség adja, hanem a készülék által kifújt nagyon apró sórészecskék és ezek minél hosszabb ideig tartó belégzése! 

A sóterápia nem az akut betegségtünetek azonnali megszüntetésére való és nem helyettesíti az orvosi terápiát sem!

 • A sóterápia jelentős segítség a légúti betegségek megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem betegedsz meg)
 • Ha megbetegszel, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. Segíti, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Részletes ismertetés 

A Saltair UV Mini sóterápiás készüléket rövid tartamú (max 180 perces) kezelésre és nappali alkalmazásra javasoljuk.  

Miközben a készülék "nagytestvére", a Saltair UV Home akár 9 órán keresztül, azaz egész éjjel működtethető az ágy melletti szekrényen vagy polcon, addig a Saltair UV Mini-t az íróasztalra javasoljuk. A laptop vagy monitor mellé elhelyezve, a kivúvónyílást a feje irányába fordítva munka közben is biztosítja a jótékony sópárát. Akkor a leghatékonyabb, ha a készülék 1 méter távolságon belül van a fejétől. A távolság növekedésével a sókoncentráció és így a hatás erőssége is csökken.

Nem kell tartania semmitől! A készülék által kifújt sópára semmilyen módon nem tesz kárt sem a műszaki cikkekben, sem a bútorokban.

Saltair UV mini sóterápiás készülék

A Saltair UV mini sóterápiás készülék a víztartályába töltött sóoldaltból állít elő sópárát és ezt a szoba levegőjébe fújja.

A készülék USB töltővel működik, azaz USB hálózati adapterhez, USB telefon töltőhöz vagy a számítógép USB portjához csatlakoztatva működik. 

Az ultrahangos párásítócella nagyon apró (1-5 mikron méretű) sórészecskéket hoz létre. Ez a méret ideális, hogy a tüdőd legmélyére is eljusson és mindenütt kifejthesse a hatását.

A készülék által kibocsátott sókoncentráció egyenletes

 

A készüléket időzítő kapcsolóval indíthatod. Választhatsz a 30, 60, 120 vagy 180 perces működési idő között. Ha ez az idő letelik, a készülék kikapcsol.

Egy feltöltéssel 7-10 napig működik. Ha a tartály kifogy, automatikusan leáll.

 

A készüléken külön gombot találsz az UV lámpa bekapcsolására. Az UV fény sterilizáló hatású. Két fényintenzitás közül választhatsz - az első egy óra alatt fertőtleníti a tartályban levő vizet. A második, intenzívebb fény pedig kb. fél óra alatt. Az UV fény -a só természetes fertőtlenítő hatásán felül- fertőtleníti a vízben lévő baktériumokat vagy penészgombát.

 

A sókoncentráció a készüléktől egy-másfél méter távolságon belül az optimális, ennél távolabb csökken. Ezért a készüléket a közeledben, például az íróasztal egyk sarkán tarts.

A készülék által kibocsátott sópára nem képez bevonatot a bútorokon, nem károsítja az elektronikai berendezéseidet sem.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék csak csekély mennyiségű vízpárát bocsát ki, szemmel többnyire nem látható a kifújt pára! Nem párásító és nem helyettesíti a szobalevegő nedvesítésére való készülékeket.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék víztartályába NE tegyél gyógyvizet, Salvus-vizet, tengeri sót (a legtöbb szennyeződéseket tartalmaz), tisztított és adalékolt sót (pl. jódozott), illóolajat. Ezek károsíthatják a készüléked és akár a garancia elvesztéséhez vezetnek.

A Saltair előnye, hogy nincs drága sóbetétje, amit állandóan cserélgetni kellene. A készülékhez himalájai kősót is beszerezhető áruházunkban. Egy adag több évnyi használatra is elegendő lehet (a használat gyakoriságától függ).

 

Műszaki adatok:

 • Méret: Kb. 75x125mm
 • Súly: Kb. 170g
 • Tartály kapacitás: 70 ml
 • LED: UV fény
 • Anyag: ABS+PP
 • Kiegészítők: USB kábel, használati útmutató
 • Kábel hossza: Kb. 150cm
 • Ultrahang frekvencia: 3,0 Mhz
 • Használati útmutató Saltair UV mini sóterápiás géphez
  Mielőtt a készüléket használni kezded, tanulmányozd át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudod kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt megvásároltad.