Saltair UV mini sóterápiás készülék

Sóterápiás készülék személyes alkalmazásra tervezve! USB-ről működtethető. Nincs drága sóbetét!
21 990 Ft

GYORS KISZÁLLÍTÁS

Ügyfélszolgálat: Van készleten

Ár tartalma

készülék, USB csatlakozó kábel, só adagoló kanál, sótartály (kb 3 havi működtetésre elegendő sóval)

Sóterápia

A sóterápia, azaz a sós levegő belégzése az 1800-as évek eleje óta orvosi kezelésnek minősül. Kedvező hatását azonban már az ókori görögök is ismerték. Hippokratesz, az orvostudomány atyja például sós vízpára belégzését javasolta légzési nehézségben szenvedőknek.

A sós levegő természetes formában a tengerpartok mentén, illetve kősó bányák járataiban található. Mesterségesen sókamrákban, sószobákban állítják elő. Vásárolhatsz sóterápiás készüléket is, amivel otthonodban készíthetsz sópárát és élvezheted az áldásait. Megelőzhetsz egy sor betegséget vagy kezelheted a tüneteidet.

 

Hogyan hat a sóterápia?

A só részecskék méretüktől függő mélységbe jutnak a tüdőbe.

Például a sópipák durva és száraz sórészecskéi már a garatodban lecsapódnak, ezért hatásuk csak a felső légutak betegségeiben van.

A legjobb hatást akkor várhatod, ha olyan készüléked van, amely 5 mikrométernél kisebb sórészecskéket állít elő. Ezek az apró szemcsék nemcsak a garatodba, hanem a melléküregekbe, a nagy és kis légutakba, sőt a tüdőléghólyagokba is lejutnak. Terápiás szempontból tehát minél kisebb a sószemcse mérete, annál hatékonyabb.

A belégzett só megtapad nyálkahártyán. Ozmotikus hatása miatt vizet vonz magához és fellazítja, elfolyósítja a váladékot. Könnyebbé és gyorsabbá teszi a nyák kiürülését a légutakból, támogatja az öntisztulási folyamatokat. A kórokozók, allergiát kiváltó anyagok és egyéb szennyező anyagok is távoznak. 

A sókristály fertőtlenítő hatással rendelkezik, elpusztítja a vírusok, baktériumok és gombák nagy részét.

A só javítja a szervezet fizikai, biokémiai aktivitását, fokozza az anyagcserét, a vér és nyirokkeringést.

Természetes antihisztaminként (allergiás reakciót csökkentő) viselkedik, azaz csökkenti a gyulladást és a nyálkahártya duzzanatot.

A legtöbb felső léguti betegségben gyorsítja a gyógyulást, enyhíti a panaszokat.

 

Mikor várhatsz kedvező hatást?

Havonta egy-két használattól érdemi hatást ne várj! Ez a hátránya az épített sószobáknak. Oda kell utazni, fizetni kell érte és túl rövid ideig használod.

Minél többet vagy a sós levegőn, a hatás is annál erősebb. Ha van sóterápiás készüléked, akkor bármikor előállíthatod a sós levegőt és naponta több órát tartózkodhatsz a sópárában.

Erre kiváló hely az irodai íróasztalod. Miközben dolgozol, a  jótékony "sófelhőbe" burkol, így a hatáshoz elegendő jut a légutaidba is. Segít megelőzni, hogy munkatársaidtól "elkapj" kórokozókat, allergiás időszakban megóv az allergénektől.

 

Milyen betegségek esetén nyújt segítséget a sóterápia?

A sóterápia gyermek és felnőttkorban egyaránt hatékony! Enyhe tünetek esetén a sóterápia önmagában is képes javítani a tüneteken. Erős panaszok, súlyosabb betegségekben az orvosi kezelés kiegészítésére alkalmazd – enyhíti a tüneteid, serkenti az immunrendszered, gyorsítja a betegség lezajlását és csökkenti a gyógyulásodhoz szükséges gyógyszermennyiséget.

 

Légúti betegségek

 • nátha, megfázás, influenza
 • krupp megelőzése
 • akut és krónikus melléküreg gyulladás
 • akut bronchitis
 • krónikus obstruktív bronchitisz (COPD), tüdőtágulás (emfizéma)
 • kínzó, száraz köhögés (különösen éjjel vagy fizikai aktivitás után)
 • váladéklerakódás a légutakban (pl. cisztás fibrózis)
 • légúti allergiák, légúti ödéma
 • tonsillitisz (akut mandulagyulladás)
 • nyálkahártya gyulladások, garatgyulladás
 • tüdőgyulladás (csak néhány nappal az akut kezdet után indíts sóterápiát!)
 • dohányosok köhögése, nehézlégzése

Bőrbetegségek

 • ipari-, házi-, növényi- és állati eredetű anyagok által okozott allergiák
 • ekcéma
 • psoriázis (pikkelysömör)
 • neurodermatitis

 

Előzd meg az ismétlődő megfázásokat és allergia-fellángolásokat

A sóterápia egyik legfőbb alkalmazása a felső légúti fertőzéses és allergiás betegségek megelőzése.

A tavaszi-őszi és téli időszakban a változóan nyirkos-langyos időjárás kedvez a nátha, influenza, mellégüreggyulladás, bronchitis, stb. kialakulásának. A munkahelyeken az emberek egymásnak "adják" a kórokozókat, amely így “hazakerültve” átgázol a család többi tagján is. 

Egy közelmúltbeli tanulmány igazolta, hogy azok, akiket egészséges állapotban is megelőző sóterápiával kezeltek, nem vagy lényegesen ritkábban betegedtek meg légúti betegségben.

Hasonló a helyzet a tavaszi-nyári-őszi pollenek által kiváltott allergiák esetén is. Az allergiás időszak előtt 1-2 héttel kezd sóterápiát és megelőzheted a tüneteket vagy jelentősen mérsékelheted az intenzitásukat.

Azaz a kritikus időszakokban alkalmazz sós levegő terápiát, hogy megelőzd az ismételt megbetegedéseket.

 

Saltair UV mini sóterápiás készülék

A Saltair UV mini sóterápiás készülék a víztartályába töltött sóoldaltból állít elő sópárát és ezt a szoba levegőjébe fújja.

A készülék USB töltővel működik, azaz USB hálózati adapterhez, USB telefon töltőhöz vagy a számítógép USB portjához csatlakoztatva működik. Az árban USB kábelt találsz, azaz hálózati adaptert külön kell beszerezned.

Az ultrahangos párásítócella nagyon apró (1-5 mikron méretű) sórészecskéket hoz létre. Ez a méret ideális, hogy a tüdőd legmélyére is eljusson és mindenütt kifejthesse a hatását.

A készülék által kibocsátott sókoncentráció egyenletes

A készüléket időzítő kapcsolóval indíthatod. Választhatsz a 30, 60 vagy 120 perces működési idő között. Ha ez az idő letelik, a készülék kikapcsol.

Egy feltöltés kb 10 órányi működést biztosít. Ha a tartály kifogy, automatikusan leáll.

A készüléken külön gombot találsz az UV lámpa bekapcsolására. Az UV fény sterilizáló hatású. Két fényintenzitás közül választhatsz - az első egy óra alatt fertőtleníti a tartályban levő vizet. A második, intenzívebb fény pedig kb. fél óra alatt. Az UV fény -a só természetes fertőtlenítő hatásán felül- fertőtleníti a vízben lévő baktériumokat vagy penészgombát.

A sókoncentráció a készüléktől egy-másfél méter távolságon belül az optimális, ennél távolabb csökken. Ezért a készüléket a közeledben, például az íróasztal egyk sarkán tarts.

A készülék által kibocsátott sópára nem képez bevonatot a bútorokon, nem károsítja az elektronikai berendezéseidet sem.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék csak csekély mennyiségű vízpárát bocsát ki, szemmel többnyire nem látható a kifújt pára! Nem párásító és nem helyettesíti a szobalevegő nedvesítésére való készülékeket.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék víztartályába NE tegyél gyógyvizet, Salvus-vizet, tengeri sót (a legtöbb szennyeződéseket tartalmaz), tisztított és adalékolt sót (pl. jódozott), illóolajat. Ezek károsíthatják a készüléked és akár a garancia elvesztéséhez vezetnek.

A Saltair UV mini további előnye, hogy nincs drága sóbetétje, így működtetése olcsó. Bármely adalékmentes kősóval használhatod, melyet beszerezhetsz az élelmiszer és bioboltokban. Leginkább ajánlott és legkönnyebben beszerezhető sók: himalájai kősó vagy parajdi kősó. Ötszáz forintért évekre elegendő sót vásárolhatsz. Ez a Saltair nagy előnye a száraz sóbetétes készülékekkel szemben, melyeknél a sóbetétek drágák.