Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Saltair UV mini sóterápiás készülék
Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Rajtad kívül még 7-n nézik ezt a terméket.

Ár tartalma

készülék, USB kábel, USB adapter, sótartály (kb 3 havi működtetésre elegendő sóval), só adagoló kanál (a sótartályban található)

Kifutott termék

Ezt a terméket azért találta meg, mert korábban forgalmaztuk. Jelenleg már nem szerepel a kínálatunkban, ezért nem rendelhető. Továbbra is megtalálja kínálatunkban a termék használatához szükséges kiegészítőket!

Leírás
Tartozékok
Dokumentáció

Bevezetés

Elöljáróban fontos tudni, hogy a Saltair UV Mini sóterápiás készülék NEM PÁRÁSÍTÓ (az egy másik készülék típus)!

A Saltair sóterápiás készülék sóoldatból állít elő kis mennyiségű sópermetet, de nem befolyásolja a szoba páratartalmát. A sóterápia hatását nem a páramennyiség adja, hanem a készülék által kifújt nagyon apró sórészecskék és ezek minél hosszabb ideig tartó belégzése! 

A sóterápia nem az akut betegségtünetek azonnali megszüntetésére való és nem helyettesíti az orvosi terápiát sem!

 • A sóterápia jelentős segítség a légúti betegségek megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem betegedsz meg)
 • Ha megbetegszel, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. Segíti, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Részletes ismertetés 

A Saltair UV Mini sóterápiás készüléket rövid tartamú (max 180 perces) kezelésre és nappali alkalmazásra javasoljuk.  

Miközben a készülék "nagytestvére", a Saltair UV Home akár 9 órán keresztül, azaz egész éjjel működtethető az ágy melletti szekrényen vagy polcon, addig a Saltair UV Mini-t az íróasztalra javasoljuk. A laptop vagy monitor mellé elhelyezve, a kivúvónyílást a feje irányába fordítva munka közben is biztosítja a jótékony sópárát. Akkor a leghatékonyabb, ha a készülék 1 méter távolságon belül van a fejétől. A távolság növekedésével a sókoncentráció és így a hatás erőssége is csökken.

Nem kell tartania semmitől! A készülék által kifújt sópára semmilyen módon nem tesz kárt sem a műszaki cikkekben, sem a bútorokban.

Saltair UV mini sóterápiás készülék

A Saltair UV mini sóterápiás készülék a víztartályába töltött sóoldaltból állít elő sópárát és ezt a szoba levegőjébe fújja.

A készülék USB töltővel működik, azaz USB hálózati adapterhez, USB telefon töltőhöz vagy a számítógép USB portjához csatlakoztatva működik. 

Az ultrahangos párásítócella nagyon apró (1-5 mikron méretű) sórészecskéket hoz létre. Ez a méret ideális, hogy a tüdőd legmélyére is eljusson és mindenütt kifejthesse a hatását.

A készülék által kibocsátott sókoncentráció egyenletes

 

A készüléket időzítő kapcsolóval indíthatod. Választhatsz a 30, 60, 120 vagy 180 perces működési idő között. Ha ez az idő letelik, a készülék kikapcsol.

Egy feltöltéssel 7-10 napig működik. Ha a tartály kifogy, automatikusan leáll.

 

A készüléken külön gombot találsz az UV lámpa bekapcsolására. Az UV fény sterilizáló hatású. Két fényintenzitás közül választhatsz - az első egy óra alatt fertőtleníti a tartályban levő vizet. A második, intenzívebb fény pedig kb. fél óra alatt. Az UV fény -a só természetes fertőtlenítő hatásán felül- fertőtleníti a vízben lévő baktériumokat vagy penészgombát.

 

A sókoncentráció a készüléktől egy-másfél méter távolságon belül az optimális, ennél távolabb csökken. Ezért a készüléket a közeledben, például az íróasztal egyk sarkán tarts.

A készülék által kibocsátott sópára nem képez bevonatot a bútorokon, nem károsítja az elektronikai berendezéseidet sem.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék csak csekély mennyiségű vízpárát bocsát ki, szemmel többnyire nem látható a kifújt pára! Nem párásító és nem helyettesíti a szobalevegő nedvesítésére való készülékeket.

A Saltair UV mini sóterápiás készülék víztartályába NE tegyél gyógyvizet, Salvus-vizet, tengeri sót (a legtöbb szennyeződéseket tartalmaz), tisztított és adalékolt sót (pl. jódozott), illóolajat. Ezek károsíthatják a készüléked és akár a garancia elvesztéséhez vezetnek.

A Saltair előnye, hogy nincs drága sóbetétje, amit állandóan cserélgetni kellene. A készülékhez himalájai kősót is beszerezhető áruházunkban. Egy adag több évnyi használatra is elegendő lehet (a használat gyakoriságától függ).

 

Műszaki adatok:

 • Méret: Kb. 75x125mm
 • Súly: Kb. 170g
 • Tartály kapacitás: 70 ml
 • LED: UV fény
 • Anyag: ABS+PP
 • Kiegészítők: USB kábel, használati útmutató
 • Kábel hossza: Kb. 150cm
 • Ultrahang frekvencia: 3,0 Mhz
 • Használati útmutató Saltair UV mini sóterápiás géphez
  Mielőtt a készüléket használni kezded, tanulmányozd át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudod kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt megvásároltad.