Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
SineBravo biofeedback készülék vizelet inkontinencia kezeléshez
Leírás
Kiegészítők

Kifutott termék

Ezt a terméket azért találta meg, mert korábban forgalmaztuk. Jelenleg már nem szerepel a kínálatunkban, ezért nem rendelhető. Továbbra is megtalálja kínálatunkban a termék használatához szükséges kiegészítőket!

Leírás
Kiegészítők

Leírás

A SineBravo egy elektromográfiás (EMG) alapú biofeedback készülék. 

A biofeedback kifejezésen a biológiai folyamatok technikai eszköz segítségével történő észlelését értjük. 
A SineBravo méri az izom fizikai aktivitását és látható/hallható jellé alakítja át. Akkor is észleli az izomösszehúzódást, ha akaratlanul történt vagy nem volt látható.  
A SineBravo nem diagnosztikai EMG, hanem egy biofeedback készülék, mely két, egymástól független csatornán képes az izomaktivitás folyamatos monitorozására. Ennek révén jelentős segítséget nyújt a rehabilitációs gyakorlatok elvégzéséhez.

Az itt ajánlott kiszerelésben a vizelet inkontinencia kezelésére javasoljuk. 

Inkontinencia

A medencefenéki izmok visszaerősítése (stressz és széklet inkontinenciában) vagy éppen a medencefenéki izmok ellazítása (késztetéses inkontinenciában) a kezelés célja.

Erre valók például az intimtorna-gyakorlatok. Ezek hatása azonban csak akkor várható, ha a megfelelő izmokat tornáztatja. A térdek összenyomása, a combok egymáshoz közelítése vagy a farizmok megfeszítése nem hoz javulást az inkontinenciában. A betegek többsége nem érzi, hogy a gyakorlatot jól végzi-e, azaz a medencefenéki izmokat feszíti-e meg.

A biofeedback készülék pontosan onnan ad visszajelzést, ahonnan kell! A hüvelybe vagy a végbélnyílásba helyezett szondán keresztül pontosan a medencefenéki izmok aktivitásáról ad visszajelzést. Ha ezek húzódnak össze, akkor jelzi. 

Ezzel a biofeedback jelentősen segíti az intimtorna hatékonyságát és ezzel sikerességét az inkontinencia kezelésben. 

SineBravo

A készülék a betegek otthonában történő alkalmazásra, illetve orvosi (nőgyógyászat, urológia) és fizikoterapeuta általi alkalmzásra egyaránt kiváló. 

Az izomaktivitást a képernyő mindkét oldalán sárga-zöld oszlopdiagram jelzi, továbbá a kijelző alsó sorában számértékkel is. 
A kezelések végén a képernyő automatikusan megjeleníti az izomaktivitás átlagértékeit. A memóriában tárolt kezelési adatokat bármikor gyorsan áttekinthetők.

Az utolsó 365 terápiás nap részletes statisztikái érhetők el. 
A SineBravo használható személyi számítógéphez csatlakoztatva vagy anélkül. A tárolt kezelési adatok továbbíthatók a számítógépre egy speciális szoftver (külön megvásárolható) segítségével, mely az elemzést is biztosítja.

Kiegészítők

Vevők véleménye