Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
SineBravo biofeedback készülék
Leírás
Tartozékok
Vélemények

SineBravo biofeedback készülék

Csak néhány darab maradt
139 990 Ft

Ár tartalma

készülék, 2db kábel elektródák vagy szonda csatlakoztatásához, 1db kábel a referenciaelektród csatlakoztatásához, hordtáska, 4db AA elem

Leírás
Tartozékok

A SineBravo egy elektromográfiás (EMG) alapú biofeedback készülék. 

A biofeedback kifejezésen a biológiai folyamatok technikai eszköz segítségével történő észlelését értjük. 
A SineBravo méri az izom fizikai aktivitását és látható/hallható jellé alakítja át. Akkor is észleli az izomösszehúzódást, ha akaratlanul történt vagy nem volt látható.  
A SineBravo nem diagnosztikai EMG, hanem egy kétcsatornás biofeedback készülék, mely az izomaktivitás folyamatos monitorozása révén jelentős segítséget nyújt a rehabilitációs gyakorlatok elvégzéséhez. Például inkontinencia esetén a medencefenéki izmok összehúzódásának visszajelzésével segít "megtanulni" a helyes gyakorlatot. Bénulás után, a mozgástanuláskor jelzi a legenyhébb mozgatási kísérletet is, azaz hatékonyabbá tehető a rehabilitáció. 

Az orvosok és a terapeuták egyre inkább felismerik ennek fontosságát, ezért az EMG egyre fontosabbá válik a rehabilitációs kezelésekben. 
A SineBravo különösen alkalmas a betegek otthonában történő alkalmazásra.

A kezelés alatt nem szükséges a SineBravo-t tartani, egy sík felületre leállítható. Így lehetővé teszi a gyakorlatok elvégzését vagy kezelést, miközben a készülék figyeli az erőkifejtések sikerességét és erejét. 
Az izomaktivitást a képernyő mindkét oldalán sárga-zöld oszlopdiagram jelzi, továbbá a kijelző alsó sorában számértékkel is. 
A kezelések végén a képernyő automatikusan megjeleníti az izomaktivitás átlagértékeit. A memóriában tárolt kezelési adatokat bármikor gyorsan áttekintheted. Az utolsó 365 terápiás nap részletes statisztikái érhetők el. 
A SineBravo használható személyi számítógéphez csatlakoztatva vagy anélkül. A tárolt kezelési adatok továbbíthatók a számítógépre egy speciális szoftver (külön megvásárolható) segítségével, mely az elemzést is biztosítja.