Adatkezelési Szabályzat

2018.05.13. 15:32:08 v17 Nyomtatás

 

Medimarket.hu Adatvédelmi Szabályzat

1.) Az adatkezelő adatai, kapcsolati adatai

Név: Scart Kft.
Székhely: 2730 Albertirsa, Koltói Anna utca 39.
Telefon: +36 53 570014
Online elérhetőség: info@medimarket.hu
Adatkezelési Nyilvántartási szám: NAIH-115771/2017
Adatvédelemért felelős személy: Pető Tünde ügyvezető

2.) Az adatfeldolgozó adatai, kapcsolati adatai

Név: Scart Kft.
Székhely: 2730 Albertirsa, Koltói Anna utca 39.
Telefon: +36 53 570014
Online elérhetőség: info@medimarket.hu
Adatkezelési Nyilvántartási szám: NAIH-115771/2017
Adatvédelemért felelős személy: Pető Tünde ügyvezető

3.) Adatvédelmi alapelveink

A honlap üzemeltetésével kapcsolatos adatkezelési alapelvek összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • Regulation (EU) 2016/679 - a jogszabály GDPR-ként is ismert. A személyes adatok gyűlytését, tárolását, kezelését és védelmét szabályozza az Európai Unió tagállamainak számára (a továbbiakban GDPR);

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Infotv., adatvédelmi törvény);

  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);

  • 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.);

  • 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) - 3. § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása. A felhasználók az önkéntes adatszolgáltatással hozzájárulnak a 4. pontban meghatározott adatok kezeléséhez. A hírlevélre történő feliratkozással a felhasználók a jelen adatkezelési szabályzat rendelkezéseit elfogadják.

A Scart Kft., mint a Medimarket egészégügyi webáruház üzemeltetője, tudatában vagyunk annak, hogy különösen érzékeny információkkal dolgozunk, ezért kitüntetett figyelmet szentelünk a korrekt, jogszabálykövető és biztonságos adatkezelésnek. Nemcsak az adatok tárolása terén, de a weboldalaink használata közben is a maximális védelemre törekszünk éppen ezért a Medimarket csak titkosított SSL csatornán, https biztonsági protokollon keresztül érhető el, a böngésző és a szerverek közötti adatforgalom titkos és visszakövethetetlen. A szerveren tárolt adataidat AES titkosítást használó adatbázisokban tároljuk. A Medimarket szerverei az Európia Unió egyik legnagyobb és legbiztonságosabb, Hollandiai telephelyű Microsoft Azure szervertermében vannak elhelyezve. Állandó technikai és biztonsági felügyelet mellett.

Személyes adatok tárolása terén az alábbi elveket követjük:

  • csak a működéshez feltétlenül szükséges személyes adatokat kérjük el és tároljuk

  • személyes adatokat csak a szolgáltatás zökkenőmentes működtetéséhez, a jogszabályoknak (pl. Számviteli törvény) való megfelelésre és a saját védelmünkre használjuk, mással nem osztjuk meg

Ha bármi kérdés merülne fel az adatgyűjtéssel, adatok tárolásával, felhasználásával, törlésével és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkoz!

4.) A kezelt személyes adatok köre és az adatkezelés jellemzői

A www.medimarket.hu weboldal tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük a látogatókat, a felhasználókat.

(a) Az Ön által önként megadott információk: Amikor feliratkozik egyik hírlevelünkre, az ügyfélszolgálati csapatunkhoz fordul, küld nekünk egy e-mailt, regisztrál weboldalunkra, lead egy rendelést vagy bármilyen módon kommunikál velünk, Ön önként megadja nekünk a személyes adatait.

Ezek az adatok magukban foglalhatják:

  • Az Ön nevét,

  • fizikai címét,

  • email címét,

  • IP-címét,

  • telefonszámát,

  • nemét,

  • foglalkozását,

  • hozzávetőleges tartózkodási helyét (ország és város szinten),

  • vásárlási előzményeit,

  • egyéb demográfiai adatokat.

Azáltal, hogy megadta nekünk ezeket az információkat, Ön hozzájárul ahhoz, hogy ezeket az adatokat összegyűjtsük, tároljuk, elemezzük a jelen Adatvédelmi Szabályzatban leírtak szerint.

A Cofidis hiteligényéssel történő rendelés esetén a hiteligénylő adatait a finanszírozó részére megküldjük. Az ÁSZF értelmében a felhasználónak el kell fogadnia, hogy Cofidis Áruhitel igénylése esetén alábbi adatai átadásra kerülnek a Cofidis Magyarországi Fióktelepe számára, továbbá az adatok átadása után a Cofidis Magyarországi Fióktelepének Általános Szerződési Feltételeiben illetve Adatkezelési Nyilatkozatában foglaltak az irányadóak,az átadott adatok kezelésére (így azok megőrzésére, törlésére) is vonatkozóan.

A Cofidis számára, a hiteligényléshez szükséges, Ön által önkéntesene magadott, továbbításra kerülő adatok:

  • Az Ön Teljes neve

  • Születési dátuma (év/hó/nap)

  • Édesanyja neve (nem kerül tárolásra)

  • Telefonszáma

  • Email címe

  • Rendelésének azonosítója

  • Rendelésének értéke

  • Rendelt termékeinek megnevezése

  • Választott hitelkonstrukció futamidője, kamata, törlesztőrészlete, THM paraméterei

(b) A Weboldalunk használatáról automatikusan gyűjtött információk: Amikor böngészi az egyik weboldalunkat, információkat gyűjthetünk az Ön látogatásáról, a weboldal Ön általi használatáról.

Ezek az információk magukban foglalhatják:

  • Az Ön IP-címét,

  • az Ön operációs rendszerét,

  • a képernyője felbontását,

  • a böngésző azonosítóját,

  • egyéb információkat arról, hogy miként lépett kapcsolatba weboldalunkkal.

Ezt az információt a naplófájlok részeként, valamint cookie-k vagy más követési technológiák felhasználásával gyűjthetjük össze. Ez a fajta információ segít nekünk, hogy javítsuk weboldalainkat Önnek és minden felhasználónak. Az automatikusan gyűjtött információkat az Ön utolsó, honlapunkon történő látogatástól számított 50 hónapnyi ideig tároljuk. Az 50 hónapnyi időtartam lejártakor az Önnel kapcsolatos statisztikai adatok automatikusan törlődnek rendszerünkből. Az 50 hónapnyi időtartam automatikusan nullázódik, amennyiben ismét meglátogatja valamelyik oldalunkat. A cookie-k és más nyomkövetési technológiák használatát részletesebben a Cookie-nyilatkozatunkban.

(c) Cookie-k és nyomon követés: Cégünk különféle technológiákat használ az Önnel kapcsolat adatok gyűjtésére és tárolására, amikor weboldalainkat használja.

Ez magában foglalhat cookie-kat és hasonló nyomkövetési technológiákat a weboldalainkon:

  • például képpontokat és webes adatgyűlytő programokat,

  • a böngészési tevékenységének anonimizált módon történő felvételét,

  • az weboldalon belül végrehajtott műveleteinek anonimizált naplózását.

Az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával beleegyezik, hogy nyomkövető programok segítségével a Scart Kft. célzott hirdetéseket szolgáltasson Önnek, illetve demográfiai adatokat gyűjthet össze Önről. A felhasználók a cookie-k használatát a használt böngészőben szabályozhatják. Ha többet szeretne tudni a cookie-k és más nyomkövetési technológiák használatáról, valamint arról, hogyan utasíthatja el a cookie-k használatát, kérjük, olvassa el a Cookie-nyilatkozatunkat itt.

Cookie-k (Sütik)

Tudnivalók a cookie-k webhelyen való alkalmazásával, és annak előnyeivel kapcsolatban.

A felhasználói élmény javítása érdekében más webhelyekhez hasonlóan mi is használunk cookie-kat. A cookie-k a számítógépen, táblagépen vagy mobiltelefonon a webhelyek böngészése során elmentett kisméretű szövegfájlok. A következők miatt használunk cookie-kat:

  • A webhely látogatók elvárásainak megfelelő működtetése

  • Annak megelőzése, hogy a webhely felkeresésekor minden alkalommal be kelljen jelentkezni a tagoknak és vásárlóknak szóló részekbe

  • Beállítások megjegyzése a látogatások alkalmával

  • A webhely biztonságának és sebességének fokozása

  • Webhely testreszabása a szükséges információ elérésének meggyorsítása érdekében

  • Webhely folyamatos fejlesztése és javítása

  • Hatékonyabb marketingtevékenység elősegítése

A cookie-kat a következő célokra nem használjuk:

  • Személyazonosításra alkalmas adatok gyűjtése (a felhasználó kifejezett hozzájárulásának hiányában)

  • Bizalmas adatok gyűjtése (a felhasználó kifejezett hozzájárulásának hiányában)

  • Adatok továbbadása reklámtevékenységet végző cégeknek

  • Személyazonosításra alkalmas adatok továbbadása külső félnek

  • Értékesítési jutalék kifizetése

A webhely működéséhez szükséges cookie-k (saját cookie-jaink)

A webhely működtetésén kívül a következők miatt használunk cookie-kat:

  • Bejelentkezési állapot meghatározása

  • Keresési beállítások megjegyzése

  • Nyelvbeállítások megjegyzése

  • Használati feltételek elfogadásának meghatározása

  • Webhelyhez fűzött megjegyzések lehetővé tétele

  • Webhely tartalmának a látogatók igényei szerinti kialakítása

Annak tárolása, hogy feltettünk-e már bizonyos kérdéseket felhasználóinknak (pl. visszautasították alkalmazásunk használatát vagy nem kívántak részt venni egy felmérésben)

Bizonyos cookie-k aktiválodnak már a használatuk engedélyezése előtt is, ha úgy dönt, hogy szeretné ezeket vagy akár a már engedélyezetteket kikapcsolni, akkor az alábbi linkeken részletes útmutatást találhat ehhez:

Google Chrome böngészőhöz:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

Microsoft Edge böngészőhöz:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/windows-delete-cookies

Internet Explorer böngészőhöz:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Mozilla Firefox böngészőhöz:
https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Opera böngészőhöz:
http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

A cookie-kal kapcsolatos adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, nyomon követése, a honlaplátogatás során rögzített adatok felhasználásával személyre szabott ajánlatok megjelenítése.

A kezelt személyes adatok:

  • azonosítószám,

  • dátum,

  • időpont,

  • valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: maximum 5 év.

A cookie-król az alábbi címen érhető el bővebb információ: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

(d) Web jelzők (UTM kódokat): webes jelzőket használunk weboldalainkon és emailjeinken. Amikor emaileket küldünk hírlevél feliratkozóinknak, vásárlóinknak, illetve regisztrált felhasználóinknak, a küldött emailekben található hivatkozásainkban webes jelzőket (UTM kódokat) a tagoknak, nyomon követhetjük azokat a viselkedést, mint például az, aki megnyitotta az e-maileket, és akik rákattintottak a linkekre. A webes jelzők lehetővé teszik számunkra, hogy információt gyűjtsünk az email megnyitásának és megtekintésének tényéről. Az említett web jelzők adatait felhasználva jelentéseket hozhatunk létre arról, hogy az email kampány milyen teljesítménnyel futott le, illetve milyen lépéseket tettek a feliratkozók. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mérjük email kampányaink teljesítményét és javítsuk azok tartalmát az Ön és más felhasználók magasabb minőségű jövőbeni kiszolgálása érdekében.

(e) Más forrásokból származó információk: Időről időre információkat szerezhetünk Önről harmadik féltől származó forrásairól, például nyilvános adatbázisokról, közösségi média platformokról, harmadik fél adatszolgáltatókról és közös marketingpartnereinkről. Intézkedünk annak biztosítására, hogy az ilyen harmadik felek jogilag engedélyezettek vagy kötelesek ezeket az információkat közölni velünk. Az egyéb forrásokból származó információk például a demográfiai adatok, az eszközinformációk (például az IP-címek), a fizikai lokáció és az online viselkedési adatok (például a közösségi média webhelyek használatára vonatkozó információk, oldalnézeti információk és keresési eredmények és hivatkozások). Ezt az információt önmagukban vagy más olyan adatokkal (beleértve a személyes adatokat is) együtt gyűjtjük, amelyek növelik azon képességünket, hogy releváns marketinget és tartalmat biztosítsunk Önnek, és javítsuk a jövőben az Önnek és más felhasználóknak nyújtott szolgáltatásainkat. Ide értjük termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos információk javítását, az Önt és más felhasználókat kiszolgáló folyamatok gyorsítását és könnyebbé tételét.

5.) Az adatkezelés célja:

A 4 a.) pontban meghatározott adatokat a Szolgáltató ingyenes elektronikus hírlevelek, tanácsok, esetenként reklámcélú levelek kiküldése érdekében gyűjti.

A 4 b.). pontban megjelölt cookie-k elhelyezése kizárólag reklámcélokat szolgál. Azt harmadik fél részére nem szolgáltatja ki.

A 4 c.) pontban meghatározott és a weblap használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

6.) A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai

A 4. pontban megjelölt és részletesen kifejtett személyes adatok kezelésének jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről minden látogató, érdeklő, regisztrált felhasználó illetve a szolgáltatás igénybe vevő hallgató tájékoztatást kérhet. Az adatkezelő kérésre 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő elektronikus levelezési címén a info@medimarket.hu alatt, vagy postai levelezési címén kérheti bárki, levelezési címének megadásával.

7.) A felhasználók személyes adatainak törlése

A felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adatainak helyesbítését és törlését is az adatkezelő elektronikus levelezési az info@medimarket.hu e-mail címén, vagy írásban a szolgáltató postacímén.

Az e-mailen, vagy postai úton kért adattörlésre a kérés, vagy kifogás megérkezésétől legkésőbb 8 munkanapon belül válaszol az adatkezelő.

8.) Az adatkezelés időtartama:

A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó tagja a közösségnek. (A felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől, illetve az elektronikus hírlevélről történő leiratkozástól számított 5 munkanapon belül az szolgáltató törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor Szolgáltató a feliratkozás törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).

9.) A személyes adatok tárolása, az adatkezelés

Az Scart Kft. számítástechnikai eszközei, adattárolási megoldásai a székhelyén (2730 Albertirsa, Koltói Anna utca 39.), valamint a weboldalt kiszolgáló webtárhely a Microsoft Azure által üzemeltetett, Hollandiai, Europe - Netherlands azonosítójú szerverfarmon találhatóak meg. A szolgáltató a szerverfarm pontos címét nem hozta nyilvánosságra.

10.) Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A Scart Kft. írásban tájékoztatja a regisztrált felhasználókat az adatkezelési szabályzat változásának tényéről. A Scart Kft. weboldalainak használatához Önnek el kell fogadnia a módosított adatkezelési szabályzatot.

11.) Jogorvoslat lehetőségei

Jogorvoslati lehetőségért, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz tud fordulni az érdekelt adattulajdonos.

A hivatal elérhetősége:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Weboldal: http://www.naih.hu

Scart Kft.