Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Disphagia - Nyelési zavar

A disphagia vagy nyelési nehézség egy olyan állapot, melyben a nyelési folyamat nehezített vagy akadályozott. 

Számos oka lehet. Neurológiai és izombetegségek, súlyos kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris események, a nyelést érintő szövődményekkel járó légzőszervi betegségek, iatrogén betegségek, sugárzásból eredő fibrózis/stenózis, stroke, intubáció vagy anoxikus születési sérülések, fej- vagy nyaktrauma miatti kevés használat.

A disphagia esetén az elektrostimulációt a nyelési izmok sorvadásának megelőzésére és rehabilitációjára használják. Bármilyen eredetű (etiológiájú) nyelési nehézség kezelésében alkalmazhatók. Kivételt képeznek a mechanikus okokat, amelyek műtétet igényelhetnek (például az elzáródást okozó daganatok). 

Az elektroterápiás készülék rendeltetése a nyelési izmok stimulációja és re-edukációja (a helyes aktivitás újratanítása) a bőrre ragasztott elektródák segítségével.

Az elektrostimulátorokat elsősorban klinikák és orvosi rendelők, ápolási létesítmények, terapeuták számára ajánlják. Otthoni környezetben kizárólag szakember irányítása és gondozása mellett használható.