Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Rugalmas elektróda készlet, 4 pár
Leírás
Vevők véleménye

Rugalmas elektróda készlet, 4 pár

1 vélemény
41 000 Ft
VAN KÉSZLETEN
Ár tartalma: 5 cm széles, patentcsatlakozós, tépőzáras elasztikus elektróda: 2db 65 cm, 2db 50 cm, 4db 40 cm, 8 db tű-patent csatlakozó átalakító
Cikkszám: G0480
Leírás
Vevők véleménye

Leírás

Többször használatos elektróda készlet. Rugalmas anyagból készült, tépőzárral záródik. Az alsó végtag (vádli és comb) izomzatának izomstimulációs kezelésére ajánlott. 

Az öntapadó elektródáktól eltérő kezelést tesz lehetővé. Amíg az öntapadó elektróda egy adott izomra összpontosítható, addig a rugalmas elektródával a combizmok körkörösen stimulálhatók. 

Ezzel azonban a kezelés precizitása csökken. A rugalmas elektróda nem alkalmas például mikroáramú kezelésre, nem ajánlom bénulás, idegsérülés esetén. Azonban megfelelő általános izomerősítésre, izomerő visszaszerzésre hosszas betegség, műtét, sérülés után. 

A rugalmas elektróda fő felhasználási területe az alsó végtagi ödéma (vénás eredetű és nyiroködéma) kezelésére, csökkentésére. Ezt azokkal a Globus által gyártott, 4 csatornás stimulátor készülékekkel lehet végezni, melyek rendelkeznek az úgynevezett 3S (sorozat-stimuláció) programokkal. A sorozat stimuláció programok az izmok összehúzódását késleltetéssel végzik, előbb a lábszárizmok, majd a beállítható késleltetéssel a combizmok összehúzódását váltja ki. Ez a járás közbeni izomaktivitást szimulálja, mely a vénás és nyirokkeringés fő működtetője. A kezeléssel az ödémás állapotokat lehet javítani. 

A rugalmas elektródát a használathoz be kell vizezni. Merítse az elektródát vízbe, hagyja, hogy felszívja a vizet. Ezután nyomja ki, hogy ne csepegjen, de nedves maradjon. (száraz állapotban használva erőteljes csípő, égető érzés észlelhető, ami kellemetlen. Csak vizes állapotban jut át az elektromos impulzus megfelelően!)

A rugalmas elektróda általános kezelésre helyettesítheti az öntapadó elektródát is, de már említettem, precíz kezelési idényű bénulás, idegsérülés, mikroáram kezelés, stb esetén pedig nem - ezeket öntapadó elektródával vagy gumi elektródával lehet hatékonyan végezni.  

Vevők véleménye