Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Shoulder Rope váll rehabilitációs eszköz
Leírás

Kifutott termék

Ezt a terméket azért találta meg, mert korábban szerepelt kínálatunkban. A forgalmazást megszüntettük, ezért nem rendelhető. Azonban továbbra is megtalálja kínálatunkban a termék használatához szükséges kiegészítőket!

Leírás

A Shoulder Rope egy könnyen használható, egyszerű eszköz a vállízületi panaszok megelőzéshez és rehabilitációhoz. 

Használata fokozatosan javítja a váll mozgástartományát és segít megerősíteni a rotátorköpeny-izmokat és más vállízületi izmokat. Ez fontos a váll teljes mobilitásának, mozgástartományának visszanyeréséhez vállműtét után, vagy azok számára, akik vállimpingementben, vállizom gyengeségben vagy merev vállakban szenvednek.  

Ajánlott befagyott váll kimozgatására, műtét, törés utáni bemozgatásra, rotátorköpeny sérülés, gyulladás kezelésére, stb. 

A termék egy “horgonnyal” rögzíthető bármely ajtóhoz. Egyszerűen át kell vetni a horgonyt az ajtó tetején majd az ajtót úgy becsukni, hogy a horgony beszoruljon. 

A horgony egy csigát tart, amelyhez kötél és két fogantyú csatlakozik. Az egyik kar mozgatása meghúzza az ellenoldali kart és segíti a gyakorlatozást. 

Néhány gyakorlat az eszközzel

A gyakorlatozás lényege, célja, hogy az ép kezeddel segítsd a fájó váll mozgásterjedelmének javítását. 

Mivel a kötél egyik vége a “jó”, a másik a “rossz” kezedben van, és egy csigán keresztül összeköttetésben állnak, így a jó kezed mozdulata segíti a beteg oldal mozgását.  

A fájó vállat az adott irányban juttasd el addig a határig, “amíg enged”. Itt tarsd meg 10-15 másodpercig, majd lassan engedd le. Pihentesd néhány mp-ig, majd ismételd a gyakorlatot 10-15x. Ezután egy másik gyakorlatot csinálj. A lényeg, hogy a váll minden mozgási irányában tornázzon!  

A mozdulatot olyan intenzitással végezd, hogy a beteg oldal ne vagy minimálisan fájjon. Ne kíméld magad túlságosan, hiszen a lényeg az lenne, hogy a mozgáshatárokat egyre jobban kitold!  

Az első gyakorláskor csak néhány ismétlést végezz. Azonban minden gyakorláskor igyekezz többet megtenni. Túlzásba esni nem szabad!  A régóta fájó és nem mozgatott izmok a hirtelen túlzott terhelés hatására gyulladással reagálhatnak. Szóval fő a fokozatosság!

 

Fel és le - az ajtóval szemben 

Tegyél egy széket az ajtóhoz és ülj le az ajtóval szemben. Mindkét kézzel fogj egy fogantyút. A nem fájó karoddal lassú és óvatos mozdulattal húzd a kötelet egyenesen hátra és le. Közben a fájó kar előre és fel mozdul. Tartsd 10-15 mp-ig. Engedd vissza és ismételd 10x.

Fel és le - háttal az ajtónak

Ülj le háttal az ajtónak. Mindkét kézzel fogj egy fogantyút. Emeld a nem fájó karod felfelé, majd lassú és óvatos mozdulattal mozgasd előre és le. Eközben a fájó karod lentről fel irányba mozogjon (nyújtva). Tartsd a szélső ponton 10-15mp-ig, majd engedd le. Ismételd 10x.

Ülj le háttal az ajtónak. Mindkét kézzel fogj egy fogantyút. Emeld a nem fájó karod felfelé, majd lassú és óvatos mozdulattal mozgasd előre és le. Eközben a fájó karod lentről fel irányba mozogjon (könyökben behajlítva). Tartsd a szélső ponton 10-15mp-ig, majd engedd le. Ismételd 10x.

Oldalra emelés - háttal az ajtónak

Ülj le háttal az ajtónak. Mindkét kézzel fogj egy fogantyút. Nyújtsd ki a nem fájó karod oldalirányban, 45 fokban felfelé, majd lassú és óvatos mozdulattal mozgasd lefelé. Eközben a fájó karod lentről fel irányba mozog. Tartsd a szélső ponton 10-15mp-ig, majd engedd le. Ismételd 10x.

 

Oldalt a tested előtt 

Ülj le oldalt az ajtónak, a fájó kezed legyen kívül. A nem fájó kezed emeld fel, majd lassú és óvatos mozdulattal mozgasd előre és le. Eközben a fájó karod kintről be irányba mozog a tested előtt. Tartsd a szélső ponton 10-15mp-ig, majd engedd le. Ismételd 10x.

Oldalt a tested mögött

Ülj le oldalt az ajtónak, a fájó kezed legyen kívül. A nem fájó kezed emeld fel, majd lassú és óvatos mozdulattal mozgasd előre és le. Eközben a fájó karod kintről be irányba mozog a hátad mögött. Tartsd a szélső ponton 10-15mp-ig, majd engedd le. Ismételd 10x.

Vevők véleménye