Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Artrózis

Az artrózis az egyik leggyakoribb ízületi betegség. Melyben az ízületet alkotó csontok felszínét borító porcok károsodnak. Ez egy lassú folyamat, mely során először elvékonyodnak, felszínük berepedezik, összetöredezik, végül pedig a porc felszívódik.

Ha ez bekövetkezik, akkor az ízületi végek csontjai összeérnek, közvetlenül érintkeznek egymással. Ez egyrészt nehezíti a mozgást, másrészt károsítja a csontot, harmadrészt jelentős fájdalomérzettel is jár.

 

Az ízületi porckopás otthoni fizikoterápiás kezelési lehetőségei

  • TENS kezelés fájdalomcsillapító hatású, ám nincs gyógyító hatása, nem javítja magát a kopást. 
  • Mikroáramú kezelés erősebb fájdalomcsillapító hatású, mint TENS és ezen felül gyorsítja a regenerációs folyamatokat. 
  • Izomstimuláció segíti az ízületet körülvevő izmok erősítését. Ez stabilizálja az ízületet és csökkenti a fájdalmat, továbbá megakadályozza az állapot romlását. 
  • Ultrahang kezelés hatására fokozódik a vérkeringés, mely serkenti a gyógyulási folyamatokat és az anyagcsere termékek elszállítását. Az ultrahang kezelést 10-15 alkalommal lehet végezni, utána néhány hónap szünetet kell tartani. 
  • lágylézer kezelés közvetlenül serkenti a gyógyulási és regenerációs folyamatokat. 
  • mágnesterápiás kezelés biostimuláló hatású, azaz serkenti a regenerációs folyamatokat.