Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Ergonomic habhenger
Leírás
Vevők véleménye

Ergonomic habhenger

0 vélemény
9 326 Ft
6 248 Ft
-33%
VAN KÉSZLETEN
Rendelj most! Csomagod holnapután érkezhet GLS-sel.
Ár tartalma: 1x Ergonomic habhenger
Cikkszám: 04-050102

Leírás

FoamRoller habhenger: eszköz betegek és sportolók számára izomfájdalmak enyhítésére, nyújtásra, bemelegítésre, illetve izomregeneráció javítására. 

A habhenger legnagyobb haszna, hogy a gyógytorna és a masszázs számos előnyét biztosítja. Eközben a habhenger olcsóbb, mint egyetlen torna vagy masszázs, viszont évekig használható. Természetesen nem helyettesíti sem a tornát sem a masszázst. De annak, aki kevés kezelést tud kifizetni, nagyon megéri a habhengert választani és használni. 

A habhengerezés előnyei

Fokozza a véráramlást

A habhengeres gyakorlatok során az izmok megnyúlnak és fellazulnak. A habhenger kipréseli a vért az izmokból, miközben a helyére friss vér áramlik, amely létfontosságú tápanyagokat, például oxigént és glikogént hoz az izmokhoz, fasciákhoz, inakhoz. A habhenger “nyomását”, a masszázs erősségét szabályozhatod. Minél inkább ráhelyezed a testsúlyod, annál kisebb a nyomás is. 

Javul a mobilitás és a rugalmasság

A jobb vérellátású (hidratált) és lazább izmok kevesebb súrlódással mozognak egymás mellett. Az edzés során a mozdulatok simábbak, és az izmok kisebb valószínűséggel húzódnak vagy sérülnek.

Csökkentett sérülésveszély

A jobb véráramlás, a mobilitás és a rugalmasság a test jobb koordinációját eredményezi. Jelentősen csökken annak a valószínűsége, hogy egy helytelen mozdulat sérüléshez vezet.

Csökkentett regenerálódási idő

A fokozott vérkeringés kimossa a felhalmozódott salakanyagokat, például a tejsavat. Az izmok gyorsabban jutnak a szükséges tápanyagokhoz, ami jobb regenerálódást eredményez. Az edzés fáradalmait hamarabb piheni ki az izom és így intenzívebb edzésmunka végezhető. 

Ergonomic habhenger

A puhább és kényelmesebb görgő: a hagyományos üreges habhengerekhez képest az anyaga rugalmasabb. 

Az Ergonomic Foam Roller tökéletes a hát (gerinc melletti tartóizmok) hengerezéséhez. 

A középső mélyedés csökkenti a csigolyatüskéket érő terhelést. Ívelt formája az egyenes vonalú gyakorlatoknál többet tesz lehetővé. 

A felületen elszórtan elhelyezkedő bimbók enyhítő masszázst nyújtanak.

Gyakori hibák 

  • Közvetlenül a fájdalmas terület hengerezése
    Szánj rá időt és kezdd a fájdalmas terület körüli régió átmasszírozásával, mielőtt a problémás területet kezelnéd.
  • Túl gyors kezelés. 
    Ha túl gyorsan görgeted a testrészt a hengeren, az izmoknak nem lesz idejük alkalmazkodni a kompresszióhoz és kezelni azt. Ezért a túl gyors hengerezés nem fogja megszüntetni a letapadásokat. A hengerezést lassú mozdulatokkal végezd. 
  • Túlzottan egy pontra koncentrálás. A túl sok és erős nyomás akár károsíthatja a szövetet vagy idegeket. A hengerezés lényege, hogy a nyomást lassan végiggörgesd egy adott izomcsoporton. 

Vevők véleménye