Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Gerincsérv

A gerinccsigolyák közötti rést az úgynevezett porckorong tölti ki. Szerepe a gerincet érő mechanikai hatások csökkentése, "elnyelése". Rugalmassága, épsége több szempontból is fontos. Károsodása leggyakrabban gerincsérv formájában jelenik meg, mely igen erős fájdalmat okoz. 

 

Gerincsérv kezelése

A gerincsérv kezelése a súlyosságtól függ. Ha a kitüremkedést még tartja a rostos gyűrű, akkor van esély konzervatív kezeléssel megelőzni a műtétet. Ha a gyűrű „kiszakad”, akkor csak a műtéti megoldás marad.

 

A gerincsérv fő tünete az erős fájdalom, melyet csillapítani kell.

A nyomás alá került ideggyök megduzzad (ödémássá válik). A legfájdalmasabb pont felett végzett lágylézer kezelés vagy terápiás ultrahang csökkenti az ödémát (duzzanatot) és ezzel a fájdalmat is.

A TENS kezelésnek nincs ödémacsökkentő hatása, csak a fájdalom csillapításában veszed hasznát.

A mikroáramú kezélés (MENS) a TENS-nél erősebb fájdalomcsillapító hatású, emellett ödémacsökkentő is. 

 

A gerinctartó izmok erősítése 

A gerincsérvet legtöbbször az okozza, hogy a gerinctartó izmaid gyengék és mivel nem tartják megfelelő távolságban egymástól a csigolyáid, így a súlyod a porckorongra tevődik. Nem is csoda, ha tönkremegy.

A tüneteket a gerinctartó izmok izomstimulációs kezelésével javíthatod. A kezelés oldja a görcsös izomfeszülést, továbbá erősíti a gerinctartó izmokat. Ez az erősítő hatás elengedhetetlenül fontos a kiújulások megelőzésében!