Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Merevedési zavar

Merevedési zavar vagy más néven erektilis diszfunkció a férfiakat érintő probléma. Merevedési zavarról beszélünk, amikor a nemi vágy (libidó) ellenére sem alakul ki elégséges hímvessző-merevség vagy a merevedés létrejön ugyan, de annak mértéke vagy időtartalma csökkent. Ez lehetetlenné teszi a közösülés kivitelezését vagy eredményes befejezését, jelentősen csökkentve a szexuális együttlétek élvezetét és minőségét.

 

A merevedés (erekció) létrejötte

Létrejöttét pszichés és lelki folyamatok támogatják. A hímvessző véráramlása megnövekszik (hormonok és idegi szabályzók hatására) és lecsökken a kiáramlás. A vér fokozatosan feltölti pénisz ún. barlangos testeit. Ha a vénák kinyílnak, a vér kiáramlik, megszűnik a merevedés és visszaáll a hímvessző nyugalmi állapota. 

A folyamat bármely szakaszának sérülése befolyásolja az eredményt és merevedési zavarhoz vezethet.

 

Kiket érint a merevedési zavar?

A merevedési zavar előfordulási gyakorisága az életkorral párhuzamosan nő. Már a 40 év alatti férfiak 5-10%-át értinti a probléma, miközben a 60 év felettieknél már 60% felett van. 
Fiatalabb korban inkább a részleges és lelki okokra visszavezethető problémák dominálnak, melyek még visszafordíthatók. 
Az idősek körében magasabb a betegségek által okozott merevedési zavar. A 60. életév környékén jelentkező úgynevezett férfiklimax a nemi vágy csökkenésével, a fizikai teljesítőképesség és a közérzet romlásával jár.

 

Minél előbb fordulj orvoshoz!

A lehető leghamarabb kivizsgálás szükséges, hogy a merevedési zavar hátterében levő esetleges betegségekre fény derüljön, mert kezelésük jelenti az első segítséget. Fontos továbbá, hogy minél tovább vársz arra, hogy "majd elmúlik", annál inkább rögzül a zavar, azaz mielőbbi megoldásra kell törekedni. 

 

Merevedési zavart okozó állapotok

 • magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek: a merevedési zavar az első figyelmetető jel is lehet! 1-2 évvel megelőzheti a szövődményeket, mint a szívinfarktus vagy sztroke. 
 • cukorbetegség: a cukorbetegség kétszeresére növeli a merevedési zavar előfordulását, mert a merevedésben szerepet játszó kiserek és idegek károsodását okozza.  
 • magas vérzsír koncentráció
 • depresszió és egyéb mentális zavar
 • neuropátiás kórképek (sclerosis multiplex, paraplegia)
 • prosztata gyulladás egyik tünete lehet a merevedési zavar, mely az időben elkezdett kezeléssel teljes mértékben gyógyítható. A középkorú vagy idősebb férfiak jóindulatú prosztata megnagyobbodása, illetve a prosztatarák előrehaladott stádiumaiban is jelentkezhet. 
 • prosztata műtét során a péniszhez tartó idegek véletlen sérülése akár a merevedés teljes megszűnését okozhatja.
 • máj és vesebetegség
 • gyógyszer mellékhatás (például vérnyomáscsökkentők, szívritmus szabályzó szerek, magas vérzsír elleni szerek, gyulladáscsökkentők, antidepresszánsok és kiszáradás)
 • hormonzavarok
 • dohányzás. A naponta 2-10 szálat elszívók 16%-1, a 10 és 20 szál közöttiek 36%-a, míg 20 szál felett szívók 60%-a esetén fordul elő merevedési zavar. 
 • a túlzott alkohol- és drogfogyasztásnak is lehetnek káros hatásai a merevedésre. 
 • a gerincet érő súlyos baleset a merevedés teljes megszűnését okozhatja

 

Kinek ajánlott a vákuumos merevedést segítő eszköz?

A merevedési zavar kezelésének célja olyan fokú és időtartamú merevedés elérése, mely a beteg számára a nemi aktus közben örömet és kielégülést okoz.

A leggyakrabban ezt gyógyszeres úton érik el, mely lehet tabletta vagy akár közvetlenül a hímvessző barlangos testébe fecskendezett prostaglandin injekció is. Ezek a szerek azonban számos betegségben (magas vérnyomás, szívbetegségek, májbetegségek, trombózis, stb.) szenvedő beteg esetén nem alkalmazhatók! 
 
A vákuum eszközök teljesen veszélytelen és mellékhatásmentes megoldást biztosítanak. A péniszre helyezett harang belsejében létrehozott vákuum segítségével kb 1-másfél perc alatt hozzák létre a merevedést, mely a hímvessző tövére helyezett gumigyűrűvel hosszan fenntartható.

 

A termékcsoportban összegyűjtöttük a merevedési zavar biztonságos és gyógyszermentes kezelésre alkalmazható készülékeket, eszközöket.