Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Érszűkület kezelése

Az érszűkület vagy perifériás artériás betegség a friss, oxigéndús vért a szívtől a szövetek felé továbbító erek betegségét jelenti. Az oxigénben dús vér a szűk és merev falú erekben nem tud a szervekig, szövetekig áramolni. Amiatt azok oxigéniányban szenvednek és lassan, de biztosan károsodnak. 

 

Az érszűkület megelőzésének legjobb módja az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás. Amikor az első érszűkületes tünetek megjelennek, még akkor sincs késő. A lábizmok alapos megtornáztatása, azaz a naponta végzett minimum 40-50 perces séta, kocogás vagy kerékpározás a legjobb gyógymód.

Készülékekre akkor van szükséged, hogyha a figyelmeztető tünetek ellenére nem változtattál az életmódodon és a betegséged eljutott egy olyan stádiumba, amikor már ha akarnál sem tudsz mozogni.

Az előrehaladott érszűkület ugyanis nem enged sétálni. Kevés friss vér jut el a lábizmaidhoz és járás közben az izmokban oxigénhiány lép fel, ami olyan erős lábikrafájdalmat vált ki, hogy egy lépést sem tudsz továbbmenni. Régen ezért ezt a betegséget “kirakatnéző kórnak” hívták. Pár száz lépés után pár perc szünetet kell tartani, ami alatt más lehetőség nem lévén nézelődni lehet.

Szóval, ha hagytad, hogy ide eljuss, akkor azt kellene megakadályozni, hogy a szövetek elhaljanak és apránként amputálják a lábad. Ilyenkor nem marad más csak a technológiai eszköz.

 

Veinoplus Arterial érszűkület tüneteit kezelő készülék

Ez a készülék egy funkcionális stimulátor. A lábszárizmokra felragasztott öntapadó elektródákon keresztül a készülék 60 perces kezelés során izomösszehúzódások sorozatát hozza létre a vádlidban. Tulajdonképpen a sétát, kerékpározást helyettesíti (amit a fájdalom miatt már nem tudsz végezni). Ha a panaszaid már nem engedik a napi rendszerességű testmozgást, akkor használd napi 1-2 alkalommal.

A készülék hatását több orvosi tanulmány is alátámasztotta. Kimutathatóan javítja a vérkeringést, felmelegíti a hűvös végtagot, csökkenti a fájdalmat. Kifejezetten hatékony az éjszakai lábikragörcsök megelőzésében!

De nemcsak megelőzésre használhatod!

Gyorsítja a nehezen gyógyuló sebek (fekélyek) gyógyulását is. 

Érműtét után lerövidíti a felgyógyulási időt és segíti az érprotézis megóvását.