Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
SineBravo biofeedback készülék
Leírás
Tartozékok
Vélemények

SineBravo biofeedback készülék

VAN KÉSZLETEN
139 990 Ft

Ár tartalma

készülék, 2db kábel elektródák vagy szonda csatlakoztatásához, 1db kábel a referenciaelektród csatlakoztatásához, hordtáska, 4db AA elem

Leírás
Tartozékok

A SineBravo egy elektromográfiás (EMG) alapú biofeedback készülék. 

A biofeedback kifejezésen a biológiai folyamatok technikai eszköz segítségével történő észlelését értjük. 
A SineBravo méri az izom fizikai aktivitását és látható/hallható jellé alakítja át. Akkor is észleli az izomösszehúzódást, ha akaratlanul történt vagy nem volt látható.  
A SineBravo nem diagnosztikai EMG, hanem egy biofeedback készülék, mely két, egymástól független csatornán képes az izomaktivitás folyamatos monitorozására. Ennek révén jelentős segítséget nyújt a rehabilitációs gyakorlatok elvégzéséhez.

Az alkalmazása két fő területen javasolt:

  • az inkontinencia kezelése, illetve
  • a stroke által okozott bénulás rehabilitációja során.

Inkontinencia

A medencefenéki izmok visszaerősítése (stressz és széklet inkontinenciában) vagy éppen a medencefenéki izmok ellazítása (késztetéses inkontinenciában) a kezelés célja.

Erre valók például az intimtorna-gyakorlatok. Ezek hatása azonban csak akkor várható, ha a megfelelő izmokat tornáztatja. A térdek összenyomása, a combok egymáshoz közelítése vagy a farizmok megfeszítése nem hoz javulást az inkontinenciában. A betegek többsége nem érzi, hogy a gyakorlatot jól végzi-e, azaz a medencefenéki izmokat feszíti-e meg.

A biofeedback készülék pontosan onnan ad visszajelzést, ahonnan kell! A hüvelybe vagy a végbélnyílásba helyezett szondán keresztül pontosan a medencefenéki izmok aktivitásáról ad visszajelzést. Ha ezek húzódnak össze, akkor jelzi. 

Ezzel a biofeedback jelentősen segíti az intimtorna hatékonyságát és ezzel sikerességét az inkontinencia kezelésben. 

Stroke

A stroke (sztrók) a legtöbb esetben maradványtüneteket, jellemzően karok, lábak különböző fokú bénulását, de legalább a mozgások ügyetlenségét hagyja maga után.

A bénult végtagok masszázzsal, gyógytornával, elektromos izomstimulációval és szüntelen gyakorlással fejleszthetők - az "elveszett" mozdulat helyett új tanítható meg az izomnak, agynak és mozgató idegnek.

A biofeedback készülék ebben a folyamatban alkalmazható. A biofeedback maga nem kezel, hanem segíti a rehabilitációt. A bénulás után az érintett végtag szinte nem mozdul - a biofeedback készülék azonban ezt a legenyhébb mozgatási kísérletet is érzékeli és jelzi.

Azzal segíti a gyógyulást és a mozgás megtanulását, hogy a beteg érzi, hogy jó irányban halad. Egyébként hajlamos lehet feladni, hiszen látható jel szinte még nincs is.

Nyugaton az EMG egyre inkább a rehabilitációs kezelések integrált része. A hazai orvosok és a terapeuták is egyre inkább felismerik a fontosságát.

SineBravo

A készülék a betegek otthonában történő alkalmazásra, illetve orvosi- és fizikoterapeuta általi alkalmzásra egyaránt kiváló. 

Az izomaktivitást a képernyő mindkét oldalán sárga-zöld oszlopdiagram jelzi, továbbá a kijelző alsó sorában számértékkel is. 
A kezelések végén a képernyő automatikusan megjeleníti az izomaktivitás átlagértékeit. A memóriában tárolt kezelési adatokat bármikor gyorsan áttekinthetők.

Az utolsó 365 terápiás nap részletes statisztikái érhetők el. 
A SineBravo használható személyi számítógéphez csatlakoztatva vagy anélkül. A tárolt kezelési adatok továbbíthatók a számítógépre egy speciális szoftver (külön megvásárolható) segítségével, mely az elemzést is biztosítja.

Tartozékok