Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
SineBravo biofeedback készülék
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

SineBravo biofeedback készülék

0 vélemény
180 205 Ft
135 153 Ft
-25%
Csak néhány maradt
Ár tartalma: készülék, 2db kábel elektródák vagy szonda csatlakoztatásához, 1db kábel a referenciaelektród csatlakoztatásához, hordtáska, 4db AA elem
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató

Leírás

A SineBravo egy elektromográfiás (EMG) alapú biofeedback készülék. 

A biofeedback kifejezésen a biológiai folyamatok technikai eszköz segítségével történő észlelését értjük. 
A SineBravo méri az izom fizikai aktivitását és látható/hallható jellé alakítja át. Akkor is észleli az izomösszehúzódást, ha akaratlanul történt vagy nem volt látható.  
A SineBravo nem diagnosztikai EMG, hanem egy biofeedback készülék, mely két, egymástól független csatornán képes az izomaktivitás folyamatos monitorozására. Ennek révén jelentős segítséget nyújt a rehabilitációs gyakorlatok elvégzéséhez.

Ebben a kiépítésben a stroke által okozott bénulás rehabilitációjában alkalmazható elsősorban.

Stroke

A stroke (sztrók) a legtöbb esetben maradványtüneteket, jellemzően karok, lábak különböző fokú bénulását, de legalább a mozgások ügyetlenségét hagyja maga után.

A bénult végtagok masszázzsal, gyógytornával, elektromos izomstimulációval és szüntelen gyakorlással fejleszthetők - az "elveszett" mozdulat helyett új tanítható meg az izomnak, agynak és mozgató idegnek.

A biofeedback készülék ebben a folyamatban alkalmazható. A biofeedback maga nem kezel, hanem segíti a rehabilitációt. A bénulás után az érintett végtag szinte nem mozdul - a biofeedback készülék azonban ezt a legenyhébb mozgatási kísérletet is érzékeli és jelzi.

Azzal segíti a gyógyulást és a mozgás megtanulását, hogy a beteg érzi, hogy jó irányban halad. Egyébként hajlamos lehet feladni, hiszen látható jel szinte még nincs is.

Nyugaton az EMG egyre inkább a rehabilitációs kezelések integrált része. A hazai orvosok és a terapeuták is egyre inkább felismerik a fontosságát.

SineBravo

A készülék a betegek otthonában történő alkalmazásra, illetve orvosi- és fizikoterapeuta általi alkalmzásra egyaránt kiváló. 

Az izomaktivitást a képernyő mindkét oldalán sárga-zöld oszlopdiagram jelzi, továbbá a kijelző alsó sorában számértékkel is. 
A kezelések végén a képernyő automatikusan megjeleníti az izomaktivitás átlagértékeit. A memóriában tárolt kezelési adatokat bármikor gyorsan áttekinthetők.

Az utolsó 365 terápiás nap részletes statisztikái érhetők el. 
A SineBravo használható személyi számítógéphez csatlakoztatva vagy anélkül. A tárolt kezelési adatok továbbíthatók a számítógépre egy speciális szoftver (külön megvásárolható) segítségével, mely az elemzést is biztosítja.

Kiegészítők

Használati útmutató

  • Használati útmutató SineBravo biofeedback készülékhez
    Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
  • Bedienungsanleitung - User Manual | SineBravo biofeedback unit
    Please read the instruction manual carefully before using the device. Once you know and understand the functions of the device and how to operate it, you can take advantage of the features for which you purchased the device. Bitte lesen Sie die Bedienungsanleitung sorgfältig durch, bevor Sie das Gerät benutzen. Wenn Sie die Funktionen des Geräts kennen und verstehen und wissen, wie es zu bedienen ist, können Sie die Vorteile nutzen, für die Sie das Gerät gekauft haben.

Vevők véleménye