Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Aquilo-Ice Sport Recovery System alapegység
Leírás

Aquilo-Ice Sport Recovery System alapegység

319 990 Ft
214 393 Ft
-33%
Csak néhány maradt
Ár tartalma: 1db készülék, hordtáska
Cikkszám: AQU607

Leírás

Az Aquilo készüléket és IcePants nadrágot használd a sportteljesítmény növelése, a sérülés kockázatának csökkentése és az izomregeneráció hatékonyságának maximalizálása érdekében.

Egy kiadós edzés után, amikor alaposan megdolgoztattad az izmaidat, legyen az futás, kerékpározás, úszás, crossfit, bármely küzdősport vagy bármely edzés, mely alaposan megdolgozta és "feltüzelte" az izmaid, bújj bele az IcePants nadrágba és biztosíts hatékony regenerációt izmaidnak!

AZ ICEPANTS NADRÁGOT A LEGHATÉKONYABB HŰTÉS ÉRDEKÉBEN TERVEZTÉK.

  • Az Aquilo készülék jeges vizet pumpál a nadrág speciális kialakítású betéteibe, mely egyenletesen eloszlik a láb formájához igazodva - teljes felületen hűtést és kompressziót biztosít.
  • Ezután állandó keringéssel biztosítja, hogy a 15-20 perces kezelés alatt a láb minden része egyenletes hűtést kapjon.
  • A rendszer optimális hűtést (10-12°C) biztosít.
  • A készülék hordozható, így bárhol és bármikor bevetheted a regeneráció segítésére - eközben száraz maradsz!
  • Válaszd a megfelelő méretű IcePants nadrágot! Javasoljuk, hogy a hivatlaos mérettáblázat szerint ajánlott helyett egy mérettel nagyobbat válassz!

 

Ha láttál már egy Tour de France etap utáni felvételeket egy kerékpáros csapatbusz belsejéből, akkor láthattad, hogy minden sportolónak saját pihenőfotele van, ahol azonnal megkezdődik a regenerációs protokoll. Egyesek izmain masszőrök dolgoznak, akinek nem jut gyúrást biztosító kéz, az vagy izomstimulátort vagy kompressziós gépet vagy jégmasszázst alkalmaz. Hűtik az izmokat, serkentik a metabolitok kiürítését és mérséklik a terhelés által kiváltott gyulladásos folyamatokat.

A Movistart Tour győztes csapat például Aquilo-t használ az izomregeneráció gyorsítására

A Movistart Tour győztes csapat Aquilo-t használ az izomregeneráció gyorsítására. Rögtön a futam után, már a csapatbuszban! 2 órás optimális időablak.

 

Az intenzív edzés során más is történik az izmokkal. Az erőfeszítés hatására számos izomrost elszakad. Az izomrostokból kreatin-kináz enzim szabadul fel, melynek felszaporodása szintén nem kedvez az izommunka hatékonyságának. Az izom merevvé, fáradttá válik. Ezek a szakadások nagyon fontosak, hiszen ez jelzés a szervezetnek arra, hogy az eddiginél erősebb, vastagabb, tartósabb izomszálatkat építsen. Azaz ez az izomfejlődés és erőnövelés egyik záloga.

Az elszakadt rostok gyógyulása azonban gyulladásos folyamattal indul az első 2-3 napon. Csak ezt követően kezdődik a tényleges helyreállítás. A hűtés egyrészt nagyon hatékonyan csökkenti a merevséget okozó kreatin-kináz mennyiségét, illetve mérsékli-rövidíti a gyulladásos folyamatot. Gyorsul a regeneráció, mérséklődik az izommerevség, csökken a sérülésveszély.

A regenerációs praktikák a fizikai igénybevételt követő maximum 2 órán belül alkalmazandók, azaz edzés-verseny után azonnal érdemes hozzákezdeni.

Cseh László regenerációs programja Aquiloval

Cseh László regenerál edzés után egy Aquilo izomhűtő készülék segítségével.