Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Nurosym fülcsipesz-elektróda
Leírás
Vevők véleménye

Nurosym fülcsipesz-elektróda

0 vélemény
20 798 Ft
Ár tartalma: 1 db fülcsipesz
Cikkszám: RE02L

Leírás

Mi a Nurosym?

A Nurosym egy klinikailag validált és tanúsított, szabadalmaztatott orvosi eszköz, amelyet neuromodulációra terveztek.

A Nurosym a bevált tVNS technológiát használja az idegrendszer modulálására és az ideghálózat működésének helyreállítására. A vagus ideget megcélozva speciálisan tervezett jeleket küld az agyba, hogy megváltoztassa a fizikai és mentális állapotokat és helyreállítsa az egészséget.

Ez az innovatív technológia pitvarfibrilláció, szorongás, depresszió, stressz és krónikus fáradtság esetén biztosít előnyös hatásokat. Emellett további kutatások folynak a Nurosym többféle alkalmazásának értékelésére.

A Nurosym egy klinikailag validált és tanúsított orvosi eszköz, amely otthonában kényelmesen használható. Nem invazív és gyógyszermentes alternatívát kínál a betegek életminőségének javítására.

Hogyan működik a Nurosym?

A Nurosym készülék a vagus idegen keresztül modulálja a vegetatív idegrendszert, helyreállítva az optimális egyensúlyt.

A vegetatív idegrendszer a perifériás idegrendszer tudatalatti része, amely szabályozza a belső szervek (például a szív, a tüdő és az emésztőrendszer) működését, valamint a különböző fiziológiai rendszerek (például az immunrendszer és a szív- és érrendszer) közötti kölcsönhatásokat "hangszereli" a külső és belső ingerekre adott válaszként.

A vegetatív idegrendszer két részből, a paraszimpatikus (pihenés és emésztés) és a szimpatikus (menekülés vagy harc) idegrendszerből áll, amelyek különböző és gyakran ellentétes hatásokat fejtenek ki a szervek működésére (beleértve a légzésszámot, a pupillatágulást, a nyálelválasztást, az emésztést, a perisztaltikát és a szexuális izgalmat).

A vegetatív idegrendszer működési zavarai, vagy dysautonómia, amelyek fokozott szimpatikus aktivitást és elnyomott paraszimpatikus aktivitást eredményeznek, a krónikus fizikai, pszichiátriai és neurológiai állapotok széles körében ismertek és dokumentáltak.

A nervus vagus megcélzásával a Nurosym képes stimulálni és fokozni a paraszimpatikus aktivitást, ezáltal elősegítve az optimális autonóm idegrendszeri egyensúlyt és helyreállítva az egészséges neurofiziológiai hálózatokat.

Mi az a vagus ideg?

A vagus ideg, más néven tizedik koponyaideg vagy vagus ideg, a perifériás idegrendszer fontos része. 

Az úgynevezett paraszimpatikus idegrendszerhez tartozik, amely a pihenés, a relaxáció és a regeneráció szabályozásáért felelős. A nervus vagus a leghosszabb ideg a testben, és az agytól a hasüregben lévő szervekig terjed.

A vagusideg fő feladata, hogy kapcsolatot biztosítson az agy és a test különböző szervei között, beleértve a szívet, a tüdőt, a gyomor-bél traktust és a belső szerveket. A vagusideg döntő szerepet játszik a szívritmus, a légzés, az emésztés és az anyagcsere szabályozásában.

A paraszimpatikus idegrendszer részeként a vagusideg a szimpatikus idegrendszer ellenpólusaként működik, amely a szervezet aktiválásáért és a fizikai vagy érzelmi stresszre való felkészítéséért felelős. A vagusideg nyugtató hatással van a szervezetre, és elősegíti a relaxációt, a regenerálódást és az egyensúly fenntartását a vegetatív idegrendszerben.

Ezenkívül a vagusideg fontos szerepet játszik az immunrendszer, a gyulladásos reakciók és a hangulat szabályozásában. A vagusideg stimulálásával bizonyos terápiás hatások érhetők el, beleértve a gyulladás csökkentését, a hangulat javítását és az általános jó közérzetet.

Mi a tVNS?

A transzkután elektromos vagusideg-stimuláció (tVNS) a vagusideg stimulálása a bőrön keresztül.

A tragusra, a külső fül elülső részére továbbított elektromos impulzusokkal történik. Ez az ingerlés képes modulálni a vagusideg működését, és különböző pozitív hatásokat gyakorolhat a szervezetre, például szabályozza a szívritmust, csökkenti a gyulladást és javítja az általános egészségi állapotot.

Mi az a neuromoduláció?

A neuromoduláció olyan technológia, amely közvetlenül az idegekre hat. Ez az idegi aktivitás megváltoztatása - vagy modulálása - elektromos vagy gyógyszerek közvetlen célterületre juttatásával.

A neuromodulációs eszközök és kezelések megváltoztathatják az életet. A test minden területét érintik, és szinte minden betegséget vagy tünetet kezelnek a fejfájástól a remegésen át a gerincvelő-károsodáson át a vizeletinkontinenciáig. Ilyen széles terápiás hatókörrel és a biotechnológia jelentős folyamatos fejlődésével nem meglepő, hogy a neuromoduláció a következő évtized egyik legbiztatóbb módszerének ígérkezik.

Neuromodulációra leggyakrabban a krónikus fájdalomcsillapítással összefüggésben gondolnak, ami ma a leggyakoribb indikáció. 

A neuromodulációnak azonban számos alkalmazási területe létezik, mint például a Parkinson-kór kezelésére szolgáló mély agyi stimuláció (DBS), a kismedencei rendellenességek és inkontinencia kezelésére szolgáló szakrális idegstimuláció, valamint az ischaemiás rendellenességek (angina, perifériás érbetegség) kezelésére szolgáló gerincvelő-stimuláció.

Ezenkívül a neuromodulációs eszközök olyan válaszreakciókat is kiválthatnak, amelyek korábban nem voltak, mint például a süket beteg hallását helyreállító cochleáris implantátum esetében.

A legújabb alkalmazás a traguson keresztül végzett vagus stimuláció (tVNS), amely a pitvarfibrilláció, depresszió, szorongás, post-covid, hosszú-covid, reumatoid artritis és krónikus fáradtság kórképekben már igazoltan kedvező hatású.

Egyre több rendellenesség kezelhető neuromodulációval.

Milyen állapotokban javasolt?

A Nurosym rendszert több mint 30 közzétett klinikai tanulmányban validálták, amelyekben bizonyították technológiájának hatékonyságát a betegségek széles skáláján.

 • A Nurosym bizonyítottan javítja a szívfrekvencia-variabilitást (HRV), a szívritmus-változékonyság mérőszámát. A magasabb HRV általában az egészséggel, a fittséggel, sőt, az egészségesebb stresszel vagy érzelmi alapokkal, míg az alacsony HRV olyan kockázati tényezőkkel függ össze, mint a megbetegedés, a halálozás és a stressz. Alacsony HRV-t figyeltek meg számos betegségben, beleértve a krónikus szív- és érrendszeri betegségeket és a vegetatív idegrendszer működési zavarával összefüggő állapotokat.
 • A Nurosym a vegetatív tónus helyreállításával a kolinerg gyulladásgátló útvonal (CAP) aktiválásán keresztül lecsökkenti az egészségtelen immunválasz-mechanizmusokat. Serkenti az acetilkolin neurotranszmitter felszabadulását, ami mérsékli a gyulladáskeltő citokinek termelődését és újraindítja az egészséges nitrogén-oxid termelést, ami viszont javítja az endothelfunkciót, ha az a túlzott szimpatikus aktivitás miatt károsodott. 
  Placebo-kontrollált, randomizált klinikai vizsgálatok dokumentálták a gyulladásos citokinek, köztük a tumor nekrózis faktor alfa (TNF-α), a C-reaktív fehérje és az IL-8 interleukin szintjének csökkenését a Parasym neuromoduláció eredményeként azoknál a betegeknél, akiknél e gyulladásos citokinek alapszintje emelkedett volt. Ez különösen hasznos az olyan betegségeknél, amelyek patofiziológiai gyökere a szisztémás gyulladásban, a túlzott szimpatikus válaszokban és a kapcsolódó kóros immunológiai válaszokban rejlik.

A leggyakoribb alkalmazási területek

 • Pitvarfibrilláció
 • Krónikus fáradtság
 • Hosszú covid
 • Depresszió
 • Szorongás
 • Reumatoid artritisz

Milyen esetekben nem alkalmazható a készülék?

A Nurosym nem ajánlott az alábbiak fennállása esetén:

 • Aktív beültetett orvosi eszközzel, például pacemakerrel, hallókészülék-implantátummal vagy beültetett fém vagy elektronikus eszközzel rendelkező betegek.
 • Olyan betegek, akiknek a bal fülén a fül-elektróda elhelyezési területén fém implantátum van beültetve. A kezelés a jobb fülön is elvégezhető megfelelő fülhallgatóval (kérésre).
 • Olyan betegek, akiknek a kórtörténetében szívbetegség vagy ateroszklerotikus szív- és érrendszeri betegség szerepel, beleértve a szívelégtelenséget, ismert súlyos koszorúér-betegséget vagy a közelmúltban bekövetkezett szívrohamot (szívinfarktus; 5 éven belül).
 • Alacsony szívveréssel, azaz bradycardiával diagnosztizált betegek, akiknél a pulzusszám eleve 50 ütés/perc alatt van.
 • Olyan betegek, akiknél a nyaki vagusideg átvágására irányuló műtéten estek át (nyaki vagotómia).
 • Olyan betegek, akiknél nyaki artériaszűkületet diagnosztizáltak (carotis ateroszklerózis).
 • Azok a betegek, akiknek a fájdalom szindrómában szenvednek, de ennek oka még nem diagnosztizált.
 • Gyermekgyógyászati betegek (18 év alattiak).
 • Terhes nők.

A Nurosym használatának lehetséges kockázatai

A Nurosym alacsony kockázatú eszköz, ha a használati utasításnak megfelelően alkalmazzák.

A mellékhatások általában ritkák, enyhék és a kezelés befejezése után rövid időn belül megszűnnek. A leggyakoribb mellékhatás a bőrirritáció (bizsergés/fájdalom/viszketés/viszketés). Alacsony az előfordulási gyakorisága az elektróda felhelyezésének helyén, hosszú távú használat során.

Súlyos mellékhatásokról nem számoltak be.

A Nurosym-ot olyan speciális biztonsági jellemzőkkel tervezték, amelyek minimalizálják a használat kockázatát. Ha a Nurosym-et folyamatosan nagy intenzitással használják (azon a ponton túl, amikor már kényelmetlen vagy fájdalmas), fennáll a bőr kisebesedésének veszélye az ingerlés helyén. A Nurosym biztonsági jellemzői és a túl magas intenzitás esetén fellépő kellemetlen érzés miatt ez a kockázat alacsony.

Az ilyen típusú technológia egyéb ritka kockázatai közé tartozhat a szédülés, a fáradtság, a légszomj, a fejfájás és a szívritmuszavar.

 Ha a Nurosym alkalmazása során bármilyen mellékhatást tapasztal, hagyja abba a kezelést. Ha bizonytalan, forduljon kezelőorvosához vagy egészségügyi szakemberhez.

Vevők véleménye