Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Pollen allergia

A pollen allergia (szénanátha, allergiás rhinitis, stb.) a szervezet védekező rendszerének túlműködése, melyet egyes anyagokkal való érintkezés vált ki. Egyénenként más és más allergén válthatja ki. Ez lehet növényi pollen, állati szőr, atka, penész és gombaspórák vagy akár a házipor is.

A sóterápia olyan kezelési módszer, amely sórészecskéket használ alapanyagként. A kezelés célja, hogy a mikroszkopikus sórészecskéket belélegezd.

Ezek a sókristályok a légutakat borító nyálkahártya felszínén tapadnak meg. Segítik a légutak tisztítását, semlegesítik az allergéneket, elpusztítják a kórokozókat. Csökkennek a tünetek. A kezelést még a tünetmentes időszakban kezdd el, így megelőzheted, hogy kialakuljanak a panaszok, de mindenképpen enyhébbek lesznek a szokásosnál. Megelőző sóterápia alkalmazásával csökkennek vagy teljesen elmaradnak allergiás rohamok.

A sóterápia védelmet képez az allergénekkel szemben. Minél hosszabban tartózkodsz a sópárában dús levegőn, annál erősebb a hatása. Ezért érdemes éjjel, az ágyad mellett működtetni a készüléket – ilyenkor hosszan egy helyben maradsz és tartós kezelésben részesülsz.

 

Szakértőnk, Dr. Zátrok Zsolt összeállított egy ingyenes tájékoztatót a sóterápiáról, mi várható az alkalmazásától, mire használható.