Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Runner Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék
Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

Runner Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék

VAN KÉSZLETEN
149 990 Ft

Ár tartalma

TENS készülék, 4db kábel, 2db kábel mikroáramú kezeléshez, 4db 48x48mm és 4db 50x90mm TENS elektróda, akkutöltő, hordtáska

Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

  Runner Pro egy magas tudásszintű, 4 csatornás, multifunkciós elektroterápiás készülék. Főképp profi és amatőr futók, masszőrök, edzők számára ajánljuk, annak ellenére, hogy fizikoterápiás szakemberek számára is szinte kompromisszummentes lehetőséget kínál (nincs perifériás bénulás, azaz denervált izom kezelőprogramja). 

   

  A Runner Pro általános fájdalomcsillapító, mikroáramú, izomkezelő, iontoforézis és szépségápolási programjai teljesen azonosak, mint a Cycling Pro, Triathlon Pro, Soccer Pro, Moto Pro, Genesy 300 Pro vagy éppen a The Champion készülékben.

   

  A Runner Pro abban különbözik a felsoroltaktól,  hogy a rendszeresen futók számára biztosít speciális programokat. Ezek figyelembe veszik a futók szokásos felkészülési, fejlesztési, megelőző, regenerációs céljait, továbbá a gyors felépülést a legjellemzőbb futósérülésekből.

   

  A készülék magyar nyelvű menürendszerrel és magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkezik, használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 

   

  Miben más a Runner Pro?

  Más gyártók sportra tervezett készülékeitől elsősorban a magas minősége és kivételes szolgáltatásai különböztetik meg. Itt olvashatod erről Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Általában az izomstimulációról (EMS)

  Az izomstimuláció segítségével egyetlen vagy néhány izmot, izomcsoportot lehet kezelni. A kezelés úgy történik, hogy az elektródákat az izomrostok lefutásával párhuzamosan az izomra ragasztjuk.

  A készülék által leadott impulzus kiváltja az izmok összehúzódását. Az impulzus csak elindítja az összehúzódást, maga az izom természetes módon húzódik össze. A természetes stimuláció azonban mindig "szabályozott", az agy csak bizonyos számú rost igénybevételét "engedélyezi" a mozdulathoz. Stimulációval ezt a korlátot "megkerülöd", így sokkal tisztább és erőteljesebb összehúzódás váltható ki. Ezért a stimuláció erőteljesebben hat a kezelt izomra, mint az edzés. Természetesen csak a kezelt izomra, így teljesen másra való, mint a tréning, azaz nem helyettesítő, hanem kiegészítő módszer!

  Az impulzus frekvenciája, alakja és tartama függvényében más a kezelés hatása: ellazul, javul a vérellátása, erősödik, vastagszik az izomrost, nő az teljes izomerő.  

   

  Az izomstimuláció fő alkalmazási területei a sportban

  • Bemelegítés - sérülékeny sportolók számára alapvetően fontos. A stimuláció felkészíti az izmot a terhelésre. Fokozza a keringését, felmelegíti és ellazítja az izmokat, szalagokat és inakat - sérülésmegelőzés!
  • Kapillarizáció - izom vérellátás javítása, a kapillárishálózat növekedésének serkentése
  • Izomregeneráció gyorsítása (edzés után 2 órán belül végezve a tejsav, CK és egyéb metabolitok 45-50%-át kiüríti, jelentősen rövidíti a regenerációhoz szükséges időt)
  • Merev izmok lazítása - a terhelést követő vagy sérülés miatti reflexes izommerevséget oldja 
  • Csökkenti az izomfájdalmat sérülés után és serkenti a gyógyulást
  • Sérülés vagy műtét miatti inaktivitás esetén megakadályozza az izomerő csökkenést (a kényszerűen nem használt izom gyorsan elveszíti erejét - 1-2 hét alatt elveszik az, amit a felkészülés hónapjaival megszereztél - izomstimulációval ezt megakadályozhatod).
  • Nem terheli az ízületet, így ízületi gyulladás/műtét után is azonnal alkalmazható és megakadályozzat az izomerő elvesztését
  • Időhiányban szenvedőknek kiegészítő izomkezelést tesz lehetővé a legfontosabb izmokon (pl. kerékpárosnak a quadricepsz a legfontosabb, ami pl,. irodában ülve is tréningezhető stimulátorral!)
  • Egy hagyományosan nem megfelelően fejlődő izomra koncentrálható a fejlesztés.
  • Olyan fejlesztési többletet biztosít, amit hagyományos tréninggel csak korlátozottan tudsz: izomrost specifikus kezelés! 

   

  Főbb funkciók futók számára

   

  Izomstimulációs programok 

  A Runner Pro Sport programja a bemelegítés, kapillarizáció, állóképesség, kitartó erő, maximális izomerő, robbanékonyság és izomregeneráció maximalizálását biztosítják.

  A programok beiktatása az edzéstervbe a heti 4-5 alkalommal edző amatőrök számára jelentős teljesítményfejlődési fejlődési lehetséget biztosít, mert az izomstimuláció (a kezelt izmok vonatkozásában) plusz edzésnek számít! 

  A profiknak elsősorban a bemelegítő, illetve regenerációs programok adnak többletet.

  Nem mindegy, hogy egy maximális terhelésű edzésre hogyan készíted fel az izmaid - a sérülések ugyanis döntő többségében a még "hideg" és merev izmok-szalagok esetén, az edzés, mérkőzés elején jelentkeznek.

  A másik nagy előnyt a regeneráció gyorsítása biztosítja. Bizonyított, hogy az izomstimuláció a terhelés során felhalmozott metabolitok 45-50%-át eltávolítja, így lényegesen lerövidíti a regeneráció idejét. Az izomstimulációs programokról itt olvashatod Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Speciális futófelkészülést támogató programok

  Profi és amatőr futók számára, szakágtól függetlenül: országúti, pálya, terep, hegyi, tájékozódási futás felkészüléshez egyaránt

  A fizika felkészülést segítő programok célja a futómozdulatban részt vevő izmok hosszútávú erőkifejtésének fejlesztése, az ízületi és izomsérülések megelőzése és a rizikófaktorok csökkentése. Javíthatod az izmaid oxigénhiánytűrő képességét hosszú futásokra, az állóképességet. Középtávokra a kitartó erő fejlesztése a megfelelő (maximálishoz közeli erőbedobás a lehető leghosszabban), a sprintekhez a robbanékonyság és maximális erő fejlesztése szükséges. 

  Külön programok állnak rendelkezésre a "kiegészítő" izmok, így a törzset stabilizáló izmok kezeléséhez. 

  A megelőző programokkal a bokát, térdkalácsot és csípőt tartó izmokat stabilizálhatod, hogy elkerüld a túlterheléses gyulladásokat. A megfelelően felkészített izmokkal drasztikusan csökkentheted a sérülések és a túlterheléses (térd, Achilles) gyulladások esélye, amelyek előfordulása a futók életében szinte elkerülhetetlenek.

  A törzsizmok kezelésével elkerülheted a hosszú felkészítő futások során megjelenő derék-hátfájdalom kialakulását.

  A fájdalomkezelő és rehabilitációs programok célja a sérülésekből való felépülés gyorsítása és eközben az izomállapot fenntartása. 
   

  A Runner Pro speciális programjai 4 csoportra osztottak

  Fizikai felkészülés Megelőzés Fájdalom-Sérülés Regeneráció
  Kapillarizáció Bokahúzódás Achilles-ín fájdalom (TENS) Combizmok
  Állóképességi erő Görcsök Achilles-ín gyulladás (mikroáramú) Vádli
  Aerob állóképesség Hátfájdalom Hátfájdalom (TENS) Farizmok
  Fartlek Térd Általános fájdalomcsökkentés (TENS) Hát-Trapézizom
  Speciális terepfutáshoz   Izommerevség oldás (mikroáram)   
      Bokahúzódás (mikroáramú)  
      Térd körüli gyulladásos fájdalmak (TENS)  

   

  Mikroáramú kezelések jelentősége

  A futófelkészülés során sokat és gyakran kell edzeni. Ezek megterhelik az izmokat, szakagokat. Aligha van olyan futó, akinek ne fájt volna a térde, Achillese.

  Az erős és tartós túlterhelésre (pl. túl kemény futófelület) a szalagok gyulladással reagálnak, ami hátráltatja a felkészülést, sőt akár inaktivitásra kényszerít. A Runner Pro mikroáramú programjai gyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő hatásúak (szemben a TENS áramokkal, aminek nincs gyógyító hatásuk).

  A Runner Pro jelentős előnye minden más versenytárs készülékkel szemben, hogy nagyszámú mikroáramú programmal rendelkezik a legjellemzőbb sérülések gyógyulásának serkentésére. Itt olvashatsz többet a mikroáramú programok hatásáról.

   

  Runner Pro programjai

  • 30 speciális fejlesztő program futáshoz
  • 53 Sport (izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés)
  • 58 fitnesz (alakformálás, szálkásítás, általános fittség)
  • 23 mikroáramú (fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás)
  • 18 sorozatos “3S” ödémakezelés, regeneráció javítás programok
  • 36 Beauty (szépségápolási célú kezelések) 
  • 13 arc-bőr-G-pulse (szépségápolási sporgramok a speciális G-Trode kezelőfejhez, ami külön megvásárolható)
  • 12 fájdalomcsökkentő/TENS (fájdalomcsökkentő programok, gyógyító hatás nélkül)
  • 7 azonnali (az aktív mozgás és izomstimuláció kombinációja)
  • 3 rehabilitációs (térdműtétek utáni rehabilitáció támogatása)
  • 1 iontoforézis (kezelőprogram elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására - iontoforézis készlet nem része az árnak)

   

   Runner Pro műszaki adatai

   • Előre beállított kezelőprogramok
   • 4 csatorna (8 elektróda)
   • 2+2 programok (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
   • Háttérvilágítású kijelző
   • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
   • 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
   • Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
   • Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
   • Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
   • Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
   • Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
   • Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

   Globus sport izomstimulátorok funkcióinak összehasonlítása

   Program, Funkció Cycling Pro Runner Pro Triathlon Pro Moto Pro Soccer Pro The Champion Activa 700 Premium 400 Genesy 300 Pro Genesy 600 Genesy 1500
   Csatornaszám 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
   Sport alap programok - bármely sporthoz 53 53 53 53 53 53 53 53 22 53 53
   Kapillarizáció
   Bemelegítés
   Verseny előtti bemelegítés
   Aktív izomregeneráció
   Maximális erő
   Állóképességi erő
   Robbanékony erő
   Reakciósebesség
   Aerob állóképesség -
   Verseny utáni izomregeneráció
   Izommerevség oldás -
   Izomhipertrófia
   Sportágspecifikus programok 46 30 60 33 34 93 21 53 - - -
   Futás, terepfutás, hegyifutás, stb.  - - - -
   Kerékpározás - országúti, MTB, crosscountry, stb. - - - - - -
   Triatlon - -  - - - - - -
   Úszás - -  - - - - - -
   Labdarúgás - - - - - - - -
   Rugby - - - - - - - - - -
   Síelés - - - - - - - -
   Röplabda - - - - - - - - - -
   Tenisz - - - - - - - - -
   Vitorlázás - - - - - - - - -
   Golf - - - - - - - - - -
   Küzdősportok - - - - - - - - -
   Motorsport - - - - - - - - - -
   Fitnesz programok 58 58 58 58 58 58 58 58 29 29 29
   Feszesítés
   Részletek kidolgozása
   Alakformálás
   Izomtömeg növelés
   Testformálás
   Részletek kidolgozása
   Kocogás
   Anerob fitnesz
   Aerob fitnesz
   Izomgörcs megelőzés
   Szépségápolási programok  36 36 60 36 36 70 60 36 - - 16
   Duzzanatcsökkentés - -
   Lipolízis (zsíroldás) - -
   Relaxáló masszázs - - - - - - -
   Energetizáló masszázs - - - - - - -
   Tonizáló masszázs - - - - - -
   Duzzadt karok kezelése - -
   Arc kapillárosok kezelése - -
   Bőrtónus javítás - -
   Terhesség utáni alakformálás - -
   Mell emelés - -
   Emelő hatás - -
   Formálás - - - - - -
   Karcsúsítás - - - - - - -
   G-Pulse szépségápoló programok - - - -
   Rehabilitációs programok 3 3 3 3 3 3 3 3 6 11 11
   Quadricepsz atrófia (izomsorvadás)
   Térd keresztszalag műtét utáni rehabilitáció
   Vállficam megelőzés
   Denervált izom kezelés - - - - - - - - - 3 9
   TENS és fájdalomcsillapító programok 12 12 12 12 12 12 12 12 20 20 33
   Hagyományos TENS
   Modulált TENS
   Endorfin TENS
   Menstruációs fájdalom
   Krónikus fájdalom
   Nyaki fájdalom
   Izomfájdalom
   Térdfájdalom
   Lapocka-váll ízületi artritisz
   Krónikus lumbágó, derékfájás
   Burzitisz, tendinitisz
   Oszteoartritisz
   Mikroáramú (MENS) programok 23 23 23 23 23 23 12 23 12 12 23
   Epikondilitisz, tenisz és golfkönyök
   Periartritisz
   Izom helyreállítás - - -
   Zúzódás
   Vérömleny és ödéma - - -
   Lábszárfekély -
   Isiász
   Lumbágó
   Brachiális neuralgia - - -
   Akut fájdalom
   Ízületi fájdalom
   Merev nyak
   Ostorcsapás sérülés (nyak)
   Nyaki spondilosys
   Váll rándulás, ficam - - -
   Térd rándulás, ficam
   Csuklóalagút szindróma - - -
   Oszteoartritisz - - -
   Boka rándulás, ficam - - -
   Achilles-ín gyulladás, tendinopátia - - -
   Térdkalács-ín gyulladás, tendinopátia - - -
   (Váll) Rotátorköpeny gyulladás
   Ín-gyulladás, tendinopátia
   Inkontinencia kezelés - - - - - 3 3 3 1 1 3
   stressz inkontinencia - - - - - - -
   késztetéses inkontinencia - - - - - - -
   kevert inkontinencia - - - - -
   Iontoforézis 1 1 1 1 1 1 - 1
   Kotz (Orosz) - - - - - - - - - -
   Interferenciális - - - - - - - - - -
   Action Now programok  7 7 84 7 7 84 - 7 - 7 84
   Sorozat stimuláció 18 18 54 18 18 54 36 18 12 12 54
   • Használati útmutató Runner Pro készülékhez
    Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
   • Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
    A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.