Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Ami Pro neuromuszkuláris stimulátor
Leírás
Használati útmutató
Vevők véleménye

Ami Pro neuromuszkuláris stimulátor

0 vélemény
860 403 Ft
10 napon belül érkezik.
Ár tartalma: 1db AMI Pro készülék | hordtáska | 4db kábel | 4db pillangó elektróda | 1db hálózati adapter
Cikkszám: G5573
Leírás
Használati útmutató

Leírás

A készülék kizárólag orvosi vállalkozás, neurorehabilitációs terapeuta, szakrendelő vagy kórház számára adható ki, magánszemélynek nem. A diszfágia elektromos terápiája a kezelőorvos irányítása mellett, az által betanított módon és programokkal végezhető. 

Az AMI Pro egy nem invazív neuromuszkuláris elektrostimulációs rendszer (NMES). A tudományos szakirodalomban jelenleg rendelkezésre álló főbb tudományos bizonyítékok iránymutatásait figyelembe véve fejlesztették.

Az Ami Pro különböző stimulációs programokat tartalmaz motoros, szenzomotoros és szenzoros nyelési zavar kezelési céljával, amelyeket különböző paraméterekkel javasolnak, hogy lehetővé tegyék a legmegfelelőbb munkaciklus kiválasztását. 

Különböző arcrehabilitációs programokkal és módosítható programokkal is rendelkezik, hogy alkalmazkodjon a szakember terápiás igényeihez.

Az Ami Pro rendelkezik a speciális "Action Now" funkcióval, amely csak akkor teszi lehetővé a stimulációt, amikor a kezelő vagy a páciens kívánja. A készüléken lévő "Action now" gomb megnyomásával az izomaktiválás összehangolható a páciens önkéntes nyelésével, így minden szempontból biofeedback rendszerré válik.

INDIKÁCIÓK

A nyak és az arc elülső részén végzett kezelésekhez javallott. A nyelési atrófia megelőzésére és a nyelésben részt vevő izomzat rehabilitációjára használható, bármilyen etiológiájú diszfágia (nyelési nehézség) kezelésében, kivéve a mechanikus okokat, amelyek műtétet igényelhetnek (például obstruktív (elzáródást okozó) daganatok).

A dysphagia néhány oka, amelynél az alkalmazására lehetőség van: neurológiai és izomrendszeri kórképek, súlyos kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris jellegű események, nyelési szövődményekkel járó légzőszervi betegségek, iatrogén kórképek, sugárfibrózis/stenózis, stroke, intubációs vagy anoxiás sérülések születéssel kapcsolatos, fej- vagy nyaktrauma.

A készülék rendeltetésszerű használata a nyelésben részt vevő izmok re-edukálására (újratanítására) irányul a felületi elektródák segítségével alkalmazott kétfázisú, szimmetrikus és négyszöghullámú elektrostimuláció alkalmazásával.

A készülék használata kizárólag az erre felhatalmazott orvosi vagy egészségügyi személyzet (gyógytornászok, logopédusok). Otthoni felhasználása csak az orvos utasítására és útmutatása mellett történhet. 

PROGRAMOK

Diszfágia 1 

3 program: A paraméterek rögzítettek, nem változtathatók.

Diszfágia 2 

36 program: Fix és nem állítható paraméterekkel, különböző típusú munkaciklusokra (munkaidő-pihenőidő arány) osztva.

Diszfágia 3 

5 program: A Dysphagia 3 terület tartalmazza az Action Now programokat. Ezekre a programokra jellemző, hogy minden egyes összehúzódás csak akkor indul el, ha a felhasználó a * gombot lenyomva tartja. Az ACTION NOW programok különösen hasznosak, mivel képesek az elektromos stimulációt egy önkéntes cselekvéshez társítani és szinkronizálni.

Állítható 

36 program: Állítható paraméterekkel rendelkező programok: Munkaciklus (a munkaidő és a pihenőidő aránya), kezelési időtartam (30-45-60 perc), impulzusszélesség, frekvencia és teljes időtartam.

Arckezelés 

20 program: Az arcprogramok listája összesen 20 osztott (Standard, Advanced, Action Now).

Műszaki tulajdonságok:

 • Méretek: 100 x 160 x 35mm
 • Súly: 450g
 • Programok: Programok: 4 program fix paraméterekkel.
 • Tápellátás: 220V
 • Képernyő: 2.6"
 • Elérhető kimenetek: 1-4 csatorna
 • Áram: 0-20mA
 • Hullámforma: téglalap alakú, kétfázisú, szimmetrikus, kompenzált
 • Működési frekvencia: 1-80Hz
 • Impulzusszélesség: 80-260 μs
 • II A osztályú készülék.
 • Megfelel a 93/42/CEE-2007/47/CEE irányelv előírásainak.

Használati útmutató

Vevők véleménye