Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Kar nyiroködéma kezelése

A kar nyiroködéma az esetek többségében az emlődaganat (mellrák) kezelésének azonnali vagy késői mellékhatása

Az emlődaganat eltávolító műtétek kapcsán gyakori, hogy a beteg szövetek mellett a regionális nyirokcsomókat és nyirokereket kiveszik. Majd ezt követően sugárterápiás kezelést is adnak a területre. A radioaktiv sugarak gyulladást okoznak a kezelt nyirokcsomókban és nyirokerekben.

A kart érintő nyiroködéma az esetek egy részében a kezelést követően azonnal megjelenik. Legtöbbször azonban 1-3 évvel a kezelés után kezdődik a kar duzzadása, aminek magyarázata az, hogy a műtéti és sugárterápiás hegesedés lassan növekszik és a heg idővel akadályozza a nyirokkeringést. Ritkán, de előfordul, hogy a kar nyiroködéma 10-15 évvel később jelenik csak meg. 

Az emlődaganat gyógyítás „rendes” mellékhatása a nyiroködéma kialakulása. Nyilvánvaló, hogy csak a daganat kezelése vezethet a beteg életének megmentéséhez. Tapasztalatom azonban, hogy a beteget jelentős része nem kap tájékoztatást a várható következményekre és így nincs is felkészülve az ezzel kapcsolatos teendőkre.

A nyirokmasszázs gép a hozzá csatlakoztatott kar mandzsetta segítségével hatékonyan segít a kar vér és nyirokrendszer működését. A készülék pneumatikus kompressziós technológiát használ, azaz a kezelőmandzsetta légrekeszének felfújásával nyomást fejt ki a testre és ezzel serkenti a vér és nyirokfolyadék áramlását. 

A nyirokmasszázs gép hatása a kar nyiroködémára

  1. Javítja a nyirokkeringést, azaz csökkenti a nyirokrendszer betegségéből eredő duzzanatot.
  2. Javítja a vénás vérkeringést. Ezzel is fokozza az ödémacsökkentő hatást. 
  3. Enyhíti a feszülő fájdalmat. Enyhülést biztosít a duzzanat okozta kellemetlen érzésekre nyiroködéma esetén.
  4. Javítja a regenerációs, öngyógyító folyamatokat azáltal, hogy serkenti a salakanyagok, metabolitok eltávolítását. Ez kiemelkedően fontos a feszülés miatt jelentkező sebek, fekélyek gyógyulásában. 
  5. Segíti a relaxációt. A kellemes masszázs segít az elme ellazításában, csökkenti a stresszt és a fáradtságot.

Mi kell a kar nyiroködéma kezeléséhez?

  1. Készülék. Számos modell közül választhatsz.
  2. Kezelő mandzsetta. A kar kezeléséhez kar mandzsettára van szükség. Figyelem! Válaszd a megfelelő méretet! Mivel a kar nyiroködéma az esetek döntő többségében csak egy kart érint, így egyetlen mandzsetta elegendő.
  3. Légtömlő. A készülék és a kezelőmandzsetta összekötését a légtömlő biztosítja. 

Ebben a termékcsoportban olyan készülék-összeállítások találhatók, melyek tartalmazzák a készüléket, a kar mandzsettát (M vagy L méretekben), illetve a légtömlőt. 

Azaz a kar nyiroködéma kezeléséhez nem kell más kiegészítőt, tartozékot megvásárolni.