Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Nurosym tVNS készülék
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Nurosym tVNS készülék

2 vélemény
287 678 Ft
VAN KÉSZLETEN
Ár tartalma: Nurosym készülék, 1x fül-elektróda, 1x töltőkábel, 1xhordtáska
Cikkszám: 33049900
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Leírás

Mi a Nurosym?

A Nurosym egy klinikailag validált és tanúsított, szabadalmaztatott orvosi eszköz, amelyet neuromodulációra terveztek.

A Nurosym a bevált tVNS technológiát használja az idegrendszer modulálására és az ideghálózat működésének helyreállítására. A vagus ideget megcélozva speciálisan tervezett jeleket küld az agyba, hogy megváltoztassa a fizikai és mentális állapotokat és helyreállítsa az egészséget.

Ez az innovatív technológia pitvarfibrilláció, szorongás, depresszió, stressz és krónikus fáradtság esetén biztosít előnyös hatásokat. Emellett további kutatások folynak a Nurosym többféle alkalmazásának értékelésére.

A Nurosym egy klinikailag validált és tanúsított orvosi eszköz, amely otthonában kényelmesen használható. Nem invazív és gyógyszermentes alternatívát kínál a betegek életminőségének javítására.

Hogyan működik a Nurosym?

A Nurosym készülék a vagus idegen keresztül modulálja a vegetatív idegrendszert, helyreállítva az optimális egyensúlyt.

A vegetatív idegrendszer a perifériás idegrendszer tudatalatti része, amely szabályozza a belső szervek (például a szív, a tüdő és az emésztőrendszer) működését, valamint a különböző fiziológiai rendszerek (például az immunrendszer és a szív- és érrendszer) közötti kölcsönhatásokat "hangszereli" a külső és belső ingerekre adott válaszként.

A vegetatív idegrendszer két részből, a paraszimpatikus (pihenés és emésztés) és a szimpatikus (menekülés vagy harc) idegrendszerből áll, amelyek különböző és gyakran ellentétes hatásokat fejtenek ki a szervek működésére (beleértve a légzésszámot, a pupillatágulást, a nyálelválasztást, az emésztést, a perisztaltikát és a szexuális izgalmat).

A vegetatív idegrendszer működési zavarai, vagy dysautonómia, amelyek fokozott szimpatikus aktivitást és elnyomott paraszimpatikus aktivitást eredményeznek, a krónikus fizikai, pszichiátriai és neurológiai állapotok széles körében ismertek és dokumentáltak.

A nervus vagus megcélzásával a Nurosym képes stimulálni és fokozni a paraszimpatikus aktivitást, ezáltal elősegítve az optimális autonóm idegrendszeri egyensúlyt és helyreállítva az egészséges neurofiziológiai hálózatokat.

Mi az a vagus ideg?

A vagus ideg, más néven tizedik koponyaideg vagy vagus ideg, a perifériás idegrendszer fontos része. 

Az úgynevezett paraszimpatikus idegrendszerhez tartozik, amely a pihenés, a relaxáció és a regeneráció szabályozásáért felelős. A nervus vagus a leghosszabb ideg a testben, és az agytól a hasüregben lévő szervekig terjed.

A vagusideg fő feladata, hogy kapcsolatot biztosítson az agy és a test különböző szervei között, beleértve a szívet, a tüdőt, a gyomor-bél traktust és a belső szerveket. A vagusideg döntő szerepet játszik a szívritmus, a légzés, az emésztés és az anyagcsere szabályozásában.

A paraszimpatikus idegrendszer részeként a vagusideg a szimpatikus idegrendszer ellenpólusaként működik, amely a szervezet aktiválásáért és a fizikai vagy érzelmi stresszre való felkészítéséért felelős. A vagusideg nyugtató hatással van a szervezetre, és elősegíti a relaxációt, a regenerálódást és az egyensúly fenntartását a vegetatív idegrendszerben.

Ezenkívül a vagusideg fontos szerepet játszik az immunrendszer, a gyulladásos reakciók és a hangulat szabályozásában. A vagusideg stimulálásával bizonyos terápiás hatások érhetők el, beleértve a gyulladás csökkentését, a hangulat javítását és az általános jó közérzetet.

Mi a tVNS?

A transzkután elektromos vagusideg-stimuláció (tVNS) a vagusideg stimulálása a bőrön keresztül.

A tragusra, a külső fül elülső részére továbbított elektromos impulzusokkal történik. Ez az ingerlés képes modulálni a vagusideg működését, és különböző pozitív hatásokat gyakorolhat a szervezetre, például szabályozza a szívritmust, csökkenti a gyulladást és javítja az általános egészségi állapotot.

Mi az a neuromoduláció?

A neuromoduláció olyan technológia, amely közvetlenül az idegekre hat. Ez az idegi aktivitás megváltoztatása - vagy modulálása - elektromos vagy gyógyszerek közvetlen célterületre juttatásával.

A neuromodulációs eszközök és kezelések megváltoztathatják az életet. A test minden területét érintik, és szinte minden betegséget vagy tünetet kezelnek a fejfájástól a remegésen át a gerincvelő-károsodáson át a vizeletinkontinenciáig. Ilyen széles terápiás hatókörrel és a biotechnológia jelentős folyamatos fejlődésével nem meglepő, hogy a neuromoduláció a következő évtized egyik legbiztatóbb módszerének ígérkezik.

Neuromodulációra leggyakrabban a krónikus fájdalomcsillapítással összefüggésben gondolnak, ami ma a leggyakoribb indikáció. 

A neuromodulációnak azonban számos alkalmazási területe létezik, mint például a Parkinson-kór kezelésére szolgáló mély agyi stimuláció (DBS), a kismedencei rendellenességek és inkontinencia kezelésére szolgáló szakrális idegstimuláció, valamint az ischaemiás rendellenességek (angina, perifériás érbetegség) kezelésére szolgáló gerincvelő-stimuláció.

Ezenkívül a neuromodulációs eszközök olyan válaszreakciókat is kiválthatnak, amelyek korábban nem voltak, mint például a süket beteg hallását helyreállító cochleáris implantátum esetében.

A legújabb alkalmazás a traguson keresztül végzett vagus stimuláció (tVNS), amely a pitvarfibrilláció, depresszió, szorongás, post-covid, hosszú-covid, reumatoid artritis és krónikus fáradtság kórképekben már igazoltan kedvező hatású.

Egyre több rendellenesség kezelhető neuromodulációval.

Nézd meg Dr. Zátrok Zsolt filmjét a neuromodulációról és a vagus stimulációról

Milyen állapotokban javasolt?

A Nurosym rendszert több mint 30 közzétett klinikai tanulmányban validálták, amelyekben bizonyították technológiájának hatékonyságát a betegségek széles skáláján.

 • A Nurosym bizonyítottan javítja a szívfrekvencia-variabilitást (HRV), a szívritmus-változékonyság mérőszámát. A magasabb HRV általában az egészséggel, a fittséggel, sőt, az egészségesebb stresszel vagy érzelmi alapokkal, míg az alacsony HRV olyan kockázati tényezőkkel függ össze, mint a megbetegedés, a halálozás és a stressz. Alacsony HRV-t figyeltek meg számos betegségben, beleértve a krónikus szív- és érrendszeri betegségeket és a vegetatív idegrendszer működési zavarával összefüggő állapotokat.
 • A Nurosym a vegetatív tónus helyreállításával a kolinerg gyulladásgátló útvonal (CAP) aktiválásán keresztül lecsökkenti az egészségtelen immunválasz-mechanizmusokat. Serkenti az acetilkolin neurotranszmitter felszabadulását, ami mérsékli a gyulladáskeltő citokinek termelődését és újraindítja az egészséges nitrogén-oxid termelést, ami viszont javítja az endothelfunkciót, ha az a túlzott szimpatikus aktivitás miatt károsodott. 
  Placebo-kontrollált, randomizált klinikai vizsgálatok dokumentálták a gyulladásos citokinek, köztük a tumor nekrózis faktor alfa (TNF-α), a C-reaktív fehérje és az IL-8 interleukin szintjének csökkenését a Parasym neuromoduláció eredményeként azoknál a betegeknél, akiknél e gyulladásos citokinek alapszintje emelkedett volt. Ez különösen hasznos az olyan betegségeknél, amelyek patofiziológiai gyökere a szisztémás gyulladásban, a túlzott szimpatikus válaszokban és a kapcsolódó kóros immunológiai válaszokban rejlik.

A leggyakoribb alkalmazási területek

 • Pitvarfibrilláció
 • Krónikus fáradtság
 • Hosszú covid
 • Depresszió
 • Szorongás
 • Reumatoid artritisz

Milyen esetekben nem alkalmazható a készülék?

A Nurosym nem ajánlott az alábbiak fennállása esetén:

 • Aktív beültetett orvosi eszközzel, például pacemakerrel, hallókészülék-implantátummal vagy beültetett fém vagy elektronikus eszközzel rendelkező betegek.
 • Olyan betegek, akiknek a bal fülén a fül-elektróda elhelyezési területén fém implantátum van beültetve. A kezelés a jobb fülön is elvégezhető megfelelő fülhallgatóval (kérésre).
 • Olyan betegek, akiknek a kórtörténetében szívbetegség vagy ateroszklerotikus szív- és érrendszeri betegség szerepel, beleértve a szívelégtelenséget, ismert súlyos koszorúér-betegséget vagy a közelmúltban bekövetkezett szívrohamot (szívinfarktus; 5 éven belül).
 • Alacsony szívveréssel, azaz bradycardiával diagnosztizált betegek, akiknél a pulzusszám eleve 50 ütés/perc alatt van.
 • Olyan betegek, akiknél a nyaki vagusideg átvágására irányuló műtéten estek át (nyaki vagotómia).
 • Olyan betegek, akiknél nyaki artériaszűkületet diagnosztizáltak (carotis ateroszklerózis).
 • Azok a betegek, akiknek a fájdalom szindrómában szenvednek, de ennek oka még nem diagnosztizált.
 • Gyermekgyógyászati betegek (18 év alattiak).
 • Terhes nők.

A Nurosym használatának lehetséges kockázatai

A Nurosym alacsony kockázatú eszköz, ha a használati utasításnak megfelelően alkalmazzák.

A mellékhatások általában ritkák, enyhék és a kezelés befejezése után rövid időn belül megszűnnek. A leggyakoribb mellékhatás a bőrirritáció (bizsergés/fájdalom/viszketés/viszketés). Alacsony az előfordulási gyakorisága az elektróda felhelyezésének helyén, hosszú távú használat során.

Súlyos mellékhatásokról nem számoltak be.

A Nurosym-ot olyan speciális biztonsági jellemzőkkel tervezték, amelyek minimalizálják a használat kockázatát. Ha a Nurosym-et folyamatosan nagy intenzitással használják (azon a ponton túl, amikor már kényelmetlen vagy fájdalmas), fennáll a bőr kisebesedésének veszélye az ingerlés helyén. A Nurosym biztonsági jellemzői és a túl magas intenzitás esetén fellépő kellemetlen érzés miatt ez a kockázat alacsony.

Az ilyen típusú technológia egyéb ritka kockázatai közé tartozhat a szédülés, a fáradtság, a légszomj, a fejfájás és a szívritmuszavar.

 Ha a Nurosym alkalmazása során bármilyen mellékhatást tapasztal, hagyja abba a kezelést. Ha bizonytalan, forduljon kezelőorvosához vagy egészségügyi szakemberhez.

Kiegészítők

Használati útmutató

 • English | Instruction for use: Nurosym
  Before using the product, please read the instructions carefully. By understanding the recommended use of the product, you will be able to take advantage of the capabilities that the product can provide.
 • Hungarian | Használati útmutató: Nurosym
  Mielőtt a terméket használni kezded, tanulmányozd át figyelmesen a használati útmutatót! A termék javasolt felhasználási módjának megértése után tudod kihasználni azokat a képességeket, melyeket a termék biztosítani képes.

Vevők véleménye