Vállalásunk

Mit várhat el a MediMarket.hu webáruháztól?


A MediMarket.hu egy műszaki cikk webáruház, mely személyi felhasználású orvostechnikai eszközök értékesítésére és szervizelésére szakosodott.

Annak ellenére, hogy ezeket az eszközöket nálunk vásárolta, kereskedőként nem feladatunk, hogy egy adott készülék vonatkozásában konkrét kezelési utasításokat adjunk önnek. 
 

Hogy pontosan érthető legyen, álljon itt néhány példa:  

  • Amikor az élelmiszerboltban megveszi a lisztet, élesztőt, stb. a bolti eladóknak, pénztárosnak nem feladata megtanítani, hogyan lesz ezekből a hozzávalókból sütemény. 
  • Ha egy elektromos tűzhelyet vásárol a műszaki boltban, nem tanítják meg főzni. Erre a szakácskönyvek, főzőtanfolyamok szolgálnak… de ezek nincsenek benne az árban. 
  • Amikor ön egy autót vásárol, az autószalonnak nem feladata megtanítani önt vezetni. Megmutatják, hogy működik az ajtózár, az ajtókat hogyan nyithatja ki, hogyan ülhet be, melyik a kormány, melyek a pedálok. De a szalonban NEM tanítják meg vezetni. Az egy másik tanfolyam, másik szolgáltatás. Akkor sem, ha milliókat fizetett a kocsiért.

Miről tájékoztatunk? 

A MediMarket webáruház egy termék kapcsán elmondhatja, hogy az adott készülék milyen állapotok, betegségek kezelésére alkalmazható. 

Tájékoztathat, hogyan kell üzembe helyezni, hol kell bekapcsolni, milyen kiegészítők vásárolhatók hozzá. A használat általános lehetőségeiről is tájékoztatást adhatunk. 

Amennyiben a készülék több programmal, kezelési móddal  rendelkezik, akkor segíthetünk abban, hogy az adott kezelési módot hogyan kell beállítani, és helyesen végrehajtani.   

Nem feladatunk azonban, hogy orvosa HELYETT  eldöntsük, hogy az ön konkrét panaszára milyen módon,  mely kezelési pontokon és hányszor kell alkalmazni és milyen más kezelések, gyógyszerek szükségesek ezen felül.   

 

A gyógykezelése irányítása a kezelőorvosai és a terapeutái feladata és felelőssége.

 

Olvassa el Dr. Zátrok Zsolt cikkét az otthoni orvostechnikai eszközökről. 

Az otthoni orvostechnikai eszköz egy új lehetőséget kínál az orvos, terapeuta és a beteg számára. 

Különösen a krónikus betegségek esetén nyújthat nagy segítséget. Az otthoni készülék biztosítja, hogy a heti néhány alkalommal és heteken át szükséges kezelések miatt nem kell naponta rendelőbe utazni, várakozni, hanem az otthona kényelmében, biztonságosan és hatékonyan megoldható mindez.

 

Természetesen tudjuk, hogy sok orvosnak ezekről az eszközökről még halvány segédfogalma sincs. Nem ajánlják (sőt gyakran tiltják) önnek ezt a kezelési lehetőséget még akkor is, ha valójában hatékony alternatívát jelentene a gyógyszerek vagy műtétek helyett. 

De a Medimarket.hu webáruház és munkatársai még ekkor sem vehetik át az orvos szerepét és nem adhatnak gyógykezelési utasítást.

 

Javasoljuk, hogy akkor vásároljon orvostechnikai eszközt, ha a panaszai már kivizsgálásra kerültek. 

Akkor lehet a megfelelő eszközt kiválasztani, ha tudjuk a diagnózist. Azaz ha tudjuk, mit kell kezelni, javasolni lehet azt is, hogy mivel!

A diagnózisának megfelelő eszköz kiválasztásában már tudunk önnek segíteni. Orvosszakértőnk, Dr. Zátrok Zsolt segít ebben. Kérdését felteheti e-mailben, facebook üzenetben vagy (egyes munkanapokon) telefonon is.