Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Energy-Laser L2000 Pro lágylézer
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Energy-Laser L2000 Pro lágylézer

0 vélemény
1 546 556 Ft
Csak néhány maradt
Ár tartalma: 1 db Energy-Laser L2000 Pro készülék, 1 db lítium-ion akkumulátor, 1 db akkumulátortöltő, 1 db USB-kábel, 1 db USB hálózati adapter, 1 db védőszemüveg, magyar nyelvű használati utasítás
Cikkszám: ELL2000Pro
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató

Leírás

Szakértőnk, Dr. Zátrok Zsolt összeállított egy ingyenes tájékoztatót a lágylézerekről, mi várható az alkalmazásától, mire használható.   

 

Professzionális, nagy teljesítményigényű felhasználásra ajánlott készülék. A folyamatos (CW), 4x500=2000mW teljesítményű lézersugarat bocsát ki, mely gyors és hatékony kezelést biztosít.  

A készülék a 3.lézerosztályba sorolt. Ez az otthoni használatra kiadható legnagyobb teljesítményű készülékkategória. Összehasonlításként: a B-Cure, a SafeLaser készülékek és az úgynevezett “zuhanylézerek” az 1.lézerosztályba tartoznak, azaz 2 szinttel kisebb teljesítményűek. 

Nézd meg Dr. Zátrok Zsolt tanácsait lágylézer választáshoz.

L2000 Pro (Bluetooth) készülék 

A kibocsátott lézerfény hullámhossza 808nm, azaz infravörös, szabad szemmel nem látható. A készülék piros fényt is kibocsát, de ez nem lézer, csak a működés jelzésére és a kezelés irányítására ("célzásra") való.  

A készüléke 4 lézer diódát tartalmaz. Ezek mindegyike 500mWatt teljesítményű. Úgy képzelje el, mintha egyszerre 4 db Energy Laser L500 készüléket „ragasztana egymáshoz” az L2000-ben. Ennek előnye, hogy nem egy kisebb pontot, hanem egy jelentős (4cm2) területet tud hatékonyan kezelni egyszerre.

A teljesítményt és az adagolást egy adott pontra, azaz egy (500mW-os) lézerdiódára kell számolni.

  • Ha egy másodpercen át működteti a készüléket, akkor a beadott energia 1mp*500mW, azaz 0.5 Joule  
  • Ha 10 másodpercig tartja ott, akkor 10mp*500mA = 5 Joule energiát ad be a teljes 4 cm2 területen, egyenletesen.

A fényenergia a testben elnyelődik. Energiája lefelé haladva minden cm-rel megfeleződik. Ami a felszínen 5 Joule, a felszíntől 1cm-re kb 2.5J, 2 cm mélyen kb 1,25… stb.  Ha tehát 3 cm mélyen kb 6 Joulet akar beadni, akkor 40 másodpercig kell a készüléket egy ponton tartani.

Ez a lézersugár alkalmas a testfelszínhez közeli és mélyebben elhelyezkedő szövetek kezelésére egyaránt. Maximális behatolóképessége 5-8 cm.

Fő felhasználása a mozgásszervi gyulladások, sérülések, fájdalmak kezelése, így például az artrózis (ízület kopás), artritisz (ízületi gyulladások és reuma), tendinitis (íngyulladás), bursitis (nyáktömlő gyulladás), izomsérülés (húzódás, zúzódás, szakadás, stb.) kezelése. Többszáz féle betegség tartozik a kezelhető csoportba.

Ezen felül a bőr (nagy kiterjedésű fekély, heg, stria, stb.) kezelésére is alkalmazható. 

Akkumulátora egy feltöltéssel egy óra kezelést biztosít.

Applikáció a könnyű beállításhoz

Android telefonokra ingyenesen letölthető az Energy Laser Bluetooth alkalmazás. Ezen keresztül valamennyi lézerbeállítás egyszerűen elvégezhető. 

Az Energy-Laser™ L2000 Pro bluetooth ideális választás sportorvos, masszőr, fizikoterapeuta, sebész, plasztikai sebész, bőrgyógyász, reumatológus, állatorvos, stb számára. A készüléknek "elegendő ereje" van a mélyebb szöveti kezelésekhez. 

Kiegészítők

Használati útmutató

  • English | Instructions for use: Energy-Laser L2000 Pro
    Before using the product, please read the instructions carefully. By understanding the recommended use of the product, you will be able to take advantage of the capabilities that the product can provide.
  • Hungarian | Használati útmutató: Energy-Laser L2000 Pro
    Mielőtt a terméket használni kezded, tanulmányozd át figyelmesen a használati útmutatót! A termék javasolt felhasználási módjának megértése után tudod kihasználni azokat a képességeket, melyeket a termék biztosítani képes.

Vevők véleménye