Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Triathlon Pro TENS/EMS/MCR készülék 4 csatornás
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Triathlon Pro TENS/EMS/MCR készülék 4 csatornás

14 vélemény
Raktáron
Ár tartalma: TENS készülék, 4db kábel, 2db kábel mikroáramú kezeléshez, 4db 48x48mm és 4db 50x90mm TENS elektróda, akkutöltő, hordtáska
149 990 Ft
127 491 Ft
-15%
Akcióból hátralévő idő:
VAN KÉSZLETEN
Rajtad kívül még 1-n nézik ezt a terméket.
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

A Triathlon Pro egy magas tudásszintű, 4 csatornás, multifunkciós elektroterápiás készülék. Főképp profi és amatőr triatlonisták, masszőrök, edzők számára ajánljuk, annak ellenére, hogy fizikoterápiás szakemberek számára is szinte kompromisszummentes lehetőséget kínál (nincs perifériás bénulás, azaz denervált izom kezelőprogramja). 

A készülék általános fájdalomcsillapító, mikroáramú, izomkezelő, iontoforézis és szépségápolási programjai teljesen azonosak, mint a Runner Pro, Cycling Pro, Soccer Pro, Moto Pro, Genesy 300 Pro vagy éppen a The Champion készülékben.

A Triathlon Pro-t a felsoroltaktól a triatlonisták számára létrehozott speciális programok különböztetik meg. Ezek figyelembe veszik a szokásos felkészülési, fejlesztési, megelőző, regenerációs célokat, továbbá a gyors felépülést a legjellemzőbb úszó, kerékpáros és futó sérülésekből.

A készülék magyar nyelvű menürendszerrel és magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkezik, használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 

Miben más a Triathlon Pro?

Más gyártók sportra tervezett készülékeitől elsősorban a magas minősége és kivételes szolgáltatásai különböztetik meg. Itt olvashatod erről Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

Általában az izomstimulációról (EMS)

Az izomstimuláció segítségével egyetlen vagy néhány izmot, izomcsoportot lehet kezelni. A kezelés úgy történik, hogy az elektródákat az izomrostok lefutásával párhuzamosan az izomra ragasztjuk.

A készülék által leadott impulzus kiváltja az izmok összehúzódását. Az impulzus csak elindítja az összehúzódást, maga az izom természetes módon húzódik össze. A természetes stimuláció azonban mindig "szabályozott", az agy csak bizonyos számú rost igénybevételét "engedélyezi" a mozdulathoz. Stimulációval ezt a korlátot "megkerülöd", így sokkal tisztább és erőteljesebb összehúzódás váltható ki. Ezért a stimuláció erőteljesebben hat a kezelt izomra, mint az edzés. Természetesen csak a kezelt izomra, így teljesen másra való, mint a tréning, azaz nem helyettesítő, hanem kiegészítő módszer!

Az impulzus frekvenciája, alakja és tartama függvényében más a kezelés hatása: ellazul, javul a vérellátása, erősödik, vastagszik az izomrost, nő az teljes izomerő.  

Az izomstimuláció fő alkalmazási területei a sportban

 • Bemelegítés - sérülékeny sportolók számára alapvetően fontos. A stimuláció felkészíti az izmot a terhelésre. Fokozza a keringését, felmelegíti és ellazítja az izmokat, szalagokat és inakat - sérülésmegelőzés!
 • Kapillarizáció - izom vérellátás javítása, a kapillárishálózat növekedésének serkentése
 • Izomregeneráció gyorsítása (edzés után 2 órán belül végezve a tejsav, CK és egyéb metabolitok 45-50%-át kiüríti, jelentősen rövidíti a regenerációhoz szükséges időt)
 • Merev izmok lazítása - a terhelést követő vagy sérülés miatti reflexes izommerevséget oldja
 • Csökkenti az izomfájdalmat sérülés után és serkenti a gyógyulást
 • Sérülés vagy műtét miatti inaktivitás esetén megakadályozza az izomerő csökkenést (a kényszerűen nem használt izom gyorsan elveszíti erejét - 1-2 hét alatt elveszik az, amit a felkészülés hónapjaival megszereztél - izomstimulációval ezt megakadályozhatod).
 • Nem terheli az ízületet, így ízületi gyulladás/műtét után is azonnal alkalmazható és megakadályozzat az izomerő elvesztését
 • Időhiányban szenvedőknek kiegészítő izomkezelést tesz lehetővé a legfontosabb izmokon (pl. kerékpárosnak a quadricepsz a legfontosabb, ami pl,. irodában ülve is tréningezhető stimulátorral!)
 • Egy hagyományosan nem megfelelően fejlődő izomra koncentrálható a fejlesztés.
 • Olyan fejlesztési többletet biztosít, amit hagyományos tréninggel csak korlátozottan tudsz: izomrost specifikus kezelés!

Főbb funkciók triatlonosok számára

Izomstimulációs programok 

A Triathlon Pro Sport programjai a bemelegítés, kapillarizáció, állóképesség, kitartó erő, maximális izomerő, robbanékonyság és izomregeneráció maximalizálását biztosítják.

Ezek beiktatása az edzésmunkába jelentős feljődési lehetőséget biztosít a heti 4-5 alkalommal edző amatőrök számára.

A profiknak elsősorban a bemelegítő, illetve regenerációs programok adnak többletet. Nem mindegy, hogy egy maximális terhelésű edzésre hogyan készíted fel az izmaid - a sérülések ugyanis döntő többségében a még "hideg" és merev izmok-szalagok esetén, az edzés, verseny elején jelentkeznek.

A másik nagy előnyt a regeneráció gyorsítása biztosítja. Bizonyított, hogy az izomstimuláció a terhelés során felhalmozott metabolitok 45-50%-át eltávolítja, így lényegesen lerövidíti a regeneráció idejét. Az izomstimulációs programokról itt olvashatod Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

 

Speciális triatlon felkészülést támogató programok 

Profi és amatőr triatlon versenyzők számára, szakágtól függetlenül: triatlon és duatlon versenyekhez, bármely távra felkészüléshez egyaránt

A Triathlon Pro egyszerre három sportághoz -úszás, kerékpározás és futás- biztosít programokat. 424 előre elkészített programot biztosít, csak a The Championban van ennél több. (Összehasonlításként: a csúcs Compex, az SP8.0 például összesen 40-et tartalmaz.) 

Úszás programok célja a törzs és a felső végtag izmainak erősítése, a kartempók végrehajtását biztosító izmok erősítése, a húzó fázis végrehajtásáért felelős hát és vállköpeny izmok erősítése és stabilizálása, az izmok stressztűrő képességének javítása és optimalizálása az egyes távokhoz. A gyors regeneráció biztosítása a váll kisebb izom-ízületi fájdalmai esetén.

Kerékpározás programok célja az alsó végtag izmainak, különösen a comb, far és vádli izmok erősítése, a pedálfordulat és ritmus javítása, az állóképesség javítása és a térdízület regenerálása. 

Futás programok célja az jobb futóteljesítményt biztosító izomzat erősítése. A szöveti oxigenizáció (aerob képességek) javítása, a kifáradás érzés késleltetése, a futási sebesség fokozása. A távnak megfelelően optimalizálható a tréning program. Az izomregeneráció javítása, a fáradt és merev izmok lazítása. 

Megelőző programok: megfelelően felkészített izmokkal drasztikusan csökkentheted a sérülések és a túlterheléses (térd, Achilles) gyulladások esélye, amelyek előfordulása a triatlonosok életében szinte elkerülhetetlenek.

A törzsizmok kezelésével elkerülheted a hosszú tekerések és futások során megjelenő derék-hátfájdalom kialakulását.

A fájdalomkezelő és rehabilitációs programok (pl. TENS és mikroáram) célja a sérülésekből való felépülés gyorsítása és az izomállapot fenntartása (inaktivitás miatti izomleépülés megakadályozása). 

 

A Triathlon Pro speciális programjai 3 csoportra osztottak

ÚszásKerékpározásFutás
Aerob edzésekÁllóképességi erőAerob edzések
Állóképességi erőAlap aerob edzésekÁllóképességi erő
Merevség oldásIntenzív aerob edzésekMerevség oldás
Levezetés (regeneráció)Max.erőkifejtésLevezetés (regeneráció)
Váll regeneráció (mikroáramú)Merevség oldásAchilles-ín regeneráció (mikroáramú)
 Levezetés (regeneráció) 
 Térd regeneráció (mikroáramú) 


Mikroáramú kezelések jelentősége

A triatlonfelkészülés során sokat és gyakran jelentős terheléssel kell edzeni. Ezek megterhelik az izmokat, szakagokat.

Aligha van olyan triatlonos, akinek ne fájt volna a térde, Achillese. Az erős és tartós túlterhelésre a szalagok gyulladással reagálnak, ami hátráltatja a felkészülést, sőt akár inaktivitásra kényszerít.

A Triathlon Pro mikroáramú programjai gyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő hatásúak (szemben a TENS áramokkal, aminek nincs gyógyító hatásuk). A Triathlon Pro jelentős előnye minden más versenytárs készülékkel szemben, hogy nagyszámú mikroáramú programmal rendelkezik a legjellemzőbb sérülések gyógyulásának serkentésére. Itt olvashatsz többet a mikroáramú programok hatásáról.

Triathlon Pro programjai

 • 60 speciális fejlesztő program triatlonhoz (úszás, kerékpározás, futás)
 • 53 Sport (izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés)
 • 58 fitnesz (alakformálás, szálkásítás, általános fittség)
 • 23 mikroáramú (fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás)
 • 54 sorozatos “3S” ödémakezelés, regeneráció javítás programok
 • 60 Beauty (szépségápolási célú kezelések)
 • 13 arc-bőr-G-pulse (szépségápolási sporgramok a speciális G-Trode kezelőfejhez, ami külön megvásárolható)
 • 12 fájdalomcsökkentő/TENS (fájdalomcsökkentő programok, gyógyító hatás nélkül)
 • 84 azonnali (az aktív mozgás és izomstimuláció kombinációja)
 • 3 rehabilitációs (térdműtétek utáni rehabilitáció támogatása)
 • 3 inkontinencia kezelő (stressz, késztetéses és kevert formákra)
 • 1 iontoforézis (kezelőprogram elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására - iontoforézis készlet nem része az árnak)

Triathlon Pro műszaki adatai

 • Előre beállított kezelőprogramok
 • 4 csatorna (8 elektróda)
 • 2+2 programok (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
 • Háttérvilágítású kijelző
 • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
 • 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
 • Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
 • Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
 • Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
 • Mikroáram tartománya: 100-800 mikroAmper
 • Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
 • Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
 • Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

Kiegészítők

 • Használati útmutató Triathlon Pro készülékhez
  Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
 • Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
  A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.
 • Globus 4 csatornás elektrostimulátorok összehasonlító táblázata
  A kiváló minőségű Globus elektroterápiás készülék többféle elektromos kezelést, programok százait biztosítják. Mindegyik készülék ezernyi felhasználási lehetőséget biztosít. A különbségek általában funkciócsoportokra vonatkoznak. Az egyik tartalmaz speciális sport programokat, a másik nem. Az egyikben szépségápolásra alkalmas programok is vannak, a másikban nem, stb. Ez a táblázat segíthet a megfelelő eszköz megtalálásában.