Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Nátha és influenza

A nátha és influenza vírus által okozott felső léguti megbetegedés. Gyógyszerrel nem kezelhető egyik sem! A vírust a tested védekező rendszere (immunrendszer) pusztítja el néhány nap alatt. Semmilyen antibiotikum vagy egyéb szer nem hat rájuk. 

 A sóterápia sem gyógyszer, hanem a tested védekező erejének fokozásában segít. 

Klinikusok a sóterápiáról

Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika honlapján ez olvasható: “2012-ben megjelent irodalmi adatok szerint az egészséges gyermekek sóterápiás kezelése csökkenti a felső légúti megbetegedések előfordulásának gyakoriságát. A sóterápia sikeresen alkalmazható …. köhögéssel járó kórképekben… megfázás, influenza …. és még számos egyéb kórképben egyaránt.”

A klinikusok iskolás csoportokban vizsgálták a sóterápia betegségmegelőző hatását. A csoport egyik fele megelőző sóterápiát kapott. Azok, akik nem kaptak sóterápiát kétszer gyakrabban lettek betegek, erősebb tüneteik lettek és a felgyógyulásuk is hosszabb ideig tartott, mint azoknak, akik sóterápiát kaptak.

Segít a vírusfertőzés megelőzésében

A vizsgálat legfontosabb megállapításai a következők:

  1. A sóterápia segít a vírusfertőzés megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem fertőződsz meg)
  2. Ha mégis elkapod a vírust, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. Segíti, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Mit tapasztalhatsz a sóterápia alkalmazásakor?

sóterápia hatása nem érzékelhető rövid távon. Ha elmész egy sóbarlangba, azon kívül, hogy jót pihentél, nem érezhettél semmit. Egyetlen kezelésnek nincs is érdemi hatása az egészségedre, még a légutaidra sem. A sóterápia akkor hat, ha naponta több órát tartózkodsz a sós levegőn. De ezért nem érdemes bezárkóznod a sószobába.

A sóterápiás készülékeket éppe a tartós használatra tervezték. Helyezd el az éjjeliszekrényeden és aludj az általa “kifújt” sópárában. Általában 6-8 órán át alszol és ez optimális a hatékony sóterápiához. A készüléket ne a szoba túlsó sarkában helyezd el, hanem a fejedtől egy, legfeljebb másfél méter távolságban. Ekkor a leghatékonyabb.

A sóterápia hatása nem érezhető azonnal!

Ha a fenti javaslat szerint használod, akkor sem érezhetsz egycsapásra változást az egészségedben. A sós levegő bejut a tüdődbe és “védőhálót húz köréd”. Ez a kórokozók egy részét távol tudja tartani tőled, azaz a megelőzésben veszed hasznát legfőképpen. Azt veszed észre, hogy semmit sem veszel észre - nem vagy beteg.:)

Többször írtak már olyanok, akik azt várták a sóterápiáról, hogy a napok óta 38-39 fokos lázas gyermekük az első este után felgyógyul, megszűnnek a tünetei.

A sóterápia nem így hat. Egyébként sincs ilyen csoda-gyógymód vagy akár gyógyszer, ami egyetlen használattal megszünteti a lázat, elpusztítja a vírust, visszaállítja az egészséget! Ha elkaptad a náthát- influenzát, akkor a sóterápiát az orvosi kezelést kiegészítő módszerként használd. Segít a légúti nyák, az orrdugulás oldásában, a kórokozók semlegesítésében és ezzel segíti a szervezeted immunrendszerét abban, hogy legyűrje a vírust.

Ezért érdemes a sóterápiát alkalmaznod és ezeket várhatod tőle. Nem többet, de nem is kevesebbet.

 

Szakértőnk, Dr. Zátrok Zsolt összeállított egy ingyenes tájékoztatót a sóterápiáról, mi várható az alkalmazásától, mire használható.