Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Cycling Pro TENS/EMS/MCR készülék 4 csatornás - COPY
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató

Kifutott termék

Ezt a terméket azért találta meg, mert korábban szerepelt kínálatunkban. A forgalmazást megszüntettük, ezért nem rendelhető. Azonban továbbra is megtalálja kínálatunkban a termék használatához szükséges kiegészítőket!

Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató

Leírás

Cycling Pro: multifunkciós elektroterápiás készülék TENS | EMS | MENS | MCR | FES | Iontoforézis programokkal 

A készülék többszáz programja ezernyi probléma kezelésében, javításában, gyógyításában vagy megelőzésében segíthet. 

 • Betegségkezelés: Fájdalomcsillapítás, izomállapot javítás, gyulladáscsökkentés, keringésjavítás, ödémacsökkentés, hatóanyag mélybe juttatás, inkontinencia kezelés, műtét-betegség utáni rehabilitáció
 • Sportfelkészülést és izomregenerációt segítő, sérülést kezelő és megelőző programok
 • Alakformálás és fitnesz programok. Fogyókúra támogatás, terhesség utáni alakvisszanyerés segítése.
 • Szépségápolás az izomállapot javítása, illetve a bőr rugalmaságának javítása révén. Professzionális mikroáramú bőrkezelő programok. 

Cycling Pro műszaki adatai

 • Magyar nyelvű menürendszer és magyar nyelvű használati útmutató. Használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 
 • Előre beállított kezelőprogramok
 • 4 csatorna (8 elektróda)
 • 2+2 funkció (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
 • Háttérvilágítású kijelző
 • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
 • 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
 • Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
 • Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
 • Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
 • Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
 • Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
 • Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

Programcsoportok

 • Orvosi kezelések 
  • 12 TENS program - fájdalomcsökkentés
  • 23 Mikroáram (MENS és MCR). Fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás
  • 3 rehabilitációs program térdműtétek utáni rehabilitáció támogatásra
  • 1 iontoforézis kezelőprogram. Elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására  (iontoforézis készlet nem része az árnak)
  • 3 féle inkontinencia kezelő program (a testüregi kezelőszonda nem része az árnak)
 • Fitnesz és alakformálás -58 progam alakformálás, szálkásítás, általános fittség segítésére
 • Szépségápolás - 36 szépségápolási célú kezelés
 • G-Pulse professzionális mikroáramú szépségápolás - 13 professzionális kozmetikai programok a speciális G-Trode kezelőfejhez (a kezelőfej külön megvásárolható)
 • 3S szekvenciális stimuláció - 18 program neurorehabilitáció, ödémakezelés, regeneráció javítás céljaira
 • Sport - 53 program variáns. Izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés.
 • Speciális sport - 46 fejlesztő program kerékpárosok számára optimalizálva
  Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét, melyben részletesen bemutatja, miben vehetik hasznát a kerékpárosok: Cycling Pro sport izomstimulátor - a kerékpárosok alapfelszereltségébe való  
 • ActionNow programok - 7 azonnali indítású program, az edzésgyakorlat és izomstimuláció kombinálásához

Kezeléstípusok

A készülék multifunkciós, azaz többféle elektromos kezelési módot biztosít. Az egyes kezelési módok más-más probléma megoldására alkalmazhatók. 

TENS 

A TENS, azaz bőrön keresztüli elektromos idegstimuláció elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalmak csillapítására alkalmas. Ezen felül használhatók menstruációs fájdalom és kisebb mértékben daganatos fájdalom csökkentésére. is. 

A készülék hagyományos, endorfin programjai elsősorban a néhány napos fájdalomcsillapításra valók, míg a modulált TENS programok akár hónapokig tartó kezelésekre is alkalmasak. A TENS kezelés a fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett vagy azok csökkentésére használható. Naponta akár többször is alkalmazható, hatása a kezeléstől néhány órán át tart.  

Többet is megtudhatsz TENS-ről Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

EMS vagy NMES

Az elektromos izomstimulációt az orvosi gyakorlatban EMS vagy NMES rövidítéssel jelölik. Az izmokkal kapcsolatos problémák kezelésére való. Izommerevség, izomsorvadás, izomerő és izomtömeg csökkenés lassítása, vérkeringés javítás, izomfájdalom csökkentés a fő alkalmazási területe. A mozgásszervi műtétek előtt, felkészítésre alkalmazva javítja a műtéti eredményt. Utána pedig a rehabilitáció szinte elengedhetetlenül fontos kiegészítője. 

Az izomstimuláció mindenkinél alkalmazható, aki akaratlagosan mozdítani tudja a végtagjait. Ezen felül a centrális bénulás után (például stroke ilyet okoz) az izomállapot fenntartására, javítására is alkalmas. Ez a típusú stimuláció azonban nem alkalmas a Perifériás pénulás (peroneus paresis, Bell-féle arcideg bénulás, gerinctörés miatti bénulás, stb.) kezelésére - erre a denervált, más néven szelektív ingeráram kezelés való. Denervált kezelést ez a készülék nem biztosít.   

Többet is megtudhatsz az izomstimulációról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

FES 

A FES-t vagyis funkcionális stimulációt önálló kezelési módként szokás megjelölni. Valójában ez is izomstimuláció, amit itt valamilyen elveszett képesség visszanyerése érdekében végzünk. 

A legismertebb FES kezelés az inkontinencia (a vizelet és/vagy széklet elcsepegése) kezelése. Bénulás után néhány nappal (szerencsés esetben) az izmok részben visszanyerik mozgási képességüket, ám ügyetlenné és erőtlenné válnak. Az erő visszaszerzés és a mozgás újratanulás miatt végzett izomstimuláció is funkcionális stimuláció. 

Többet is megtudhatsz a funkcionális stimulációról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

MENS vagy MCR

A mikroáram egy rendkívül enyhe áram (a TENS vagy izomstimulációs áram például ezerszer nagyobb áramot jelent). 

A mikroáram használható fájdalomcsillapításra (ekkor MENS-nek, azaz mikroáramú idegstimulációnak nevezzük) vagy gyógyításra(ekkor MCR az elnevezés). 

A mikroáram gyorsítja a gyulladásos folyamatok (így többek között ingyulladás, artritisz, artrózis, stb.) gyógyulását. Csökkenti az ödémát, így gerincsérv, lumbago, isiász, egyéb gyöki tünetek akut kezelésében hasznos. Gyorsítja a sérülések, sebek, izomszakadás, stb. gyógyulását. 

A mikroáram serkenti a kollagéntermelést és ezzel a sebek, hegek gyógyulását - ez felhasználható a szépségápolásban is, ahol a bőr rugalmasságának visszanyerésében és ránckezelésben hatékony. 

Ez a készülék csak 2 csatornán (balról 1 és 3 kimenet) biztosít mikroáramú kezelést és speciális (szürke) kábel kell hozzá (az árban benne van). 

Többet is megtudhatsz a mikroáramú kezelésekről Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

Iontoforézis

Az iontoforézis az ízületi gyulladások, sportsérülések kezelésében hasznos áramtípus. Segítségével egy (vízben oldott, elektromos töltéssel rendelkező) gyógyszert a bőrön keresztül juttathatunk közvetlenül a problémás testrészre, elkerülve az emésztőrendszert. Ez az előnye. Egy bokasérülés esetén például a szájon át adott gyógyszerek a test minden részébe eljutnak, és csak minimális mennyiség éri el a bokát. Pedig épp fordítva kellene: sok a bokához, kevés a test más részeibe. Az iontoforézis ebben segít.  

Az iontoforézis kezelést (a jellege miatt) csak a készülék 1. kimenetén lehet végezni.

Többet is megtudhatsz az iontoforézisról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

Hasznos funkciók

Funkció

Részletek

LAST 10 funkció:
A készülék tárolja a 10 legutoljára végrehajtott programot. A listából gyors és egyszerűen kiválaszthatók és elindíthatók.
AUTO STIM funkció
Lehetővé teszi a felhasználó számára egy program automatikus végrehajtását az intenzitás beállítása nélkül. Az intenzitás értékei automatikusan hozzárendelésre kerülnek az adott program legutolsó végrehajtása alapján. Az AUTO STIM funkció kizárólag a "Last 10" memóriában jegyzett TENS és EMS programokhoz használható.
Run Time funkció
Egy program elindítását követően is lehetséges a folyamatban lévő program fő paramétereinek módosítása: kezelési time, frekvencia, impulzus tartam. A Funkció gomb megnyomása után nyílik lehetőség a módosításra.
Kedvenc programok
Lehetővé teszi a legtöbbet használt programok memóriába történő elmentését (felhasználónként max. 15) és innen gyors indítását.
STIM LOCK funkció
Lehetővé teszi a Kezelések menübe mentett programok zárolását. A pácienseknek való kölcsönadáskor fontos, akiknek a terapeuta által "zárolt" programot kell elvégezni (miközben más program nem engedélyezett).
Saját program készítése
Lehetőséget biztosít (összesen 15) új program készítésére és módosítására, ezzel rendkívül rugalmassá és egyéni igények szerint alakíthatóvá téve a készüléket.
2+2 üzemmód
Lehetővé teszi egyidejűleg két különböző program végrehajtását (EMS vagy TENS). Így két páciens vagy két izomcsoport kezelhető együttesen. Az 1-2 és a 3-4-es csatornák programozása választható szét.
Multiuser
Lehetővé teszi a készülék több felhasználó általi, egyénre szabott használatát. A Kedvencek és Last10 funkciók eléréséhez a felhasználónak a saját profiljába kell belépnie. Ezzel akár 10 fő számára állíthatók össze kezelési tervek.

Kinek nem való? 

Az elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, MENS, FES, ETS, CES, mikroáram, iontoforézis, denervált, szelektív ingeráram, Kotz, interferenciális, stb.) veszélytelen és mellékhatásoktól mentes kezelési módok. 

Alig néhány olyan állapot van, mely az ellenjavallatai közé sorolnak. 

A jelenlegi álláspont szerint TILOS bármely elektroterápiás kezelés pacemakeres vagy beültetett defibrillátoros beteg számára. Az egyéb állapotok nem kizáró tényezők, az alkalmazás előnyeit-hátrányait mérlegelni szükséges (a kezelőorvosnak). 

Ha bizonytalan vagy az alkalmazhatósággal kapcsolatban, olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét az Élethosszig Egészségesen blogon. Kattints ide

Gyakori vélekedés, hogy az elektroterápiás eszközök nem alkalmazhatók fém implantátum, protézis, csontlemezek, csavarok esetén. Ez meghaladott feltételezés. Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét az implantátum és elektromos kezelés kapcsolatáról. Kattints ide.

Kiegészítők

Használati útmutató

 • | Használati útmutató Cycling Pro készülékhez
  Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
 • | Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
  A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.
 • | Globus 4 csatornás elektrostimulátorok összehasonlító táblázata
  A kiváló minőségű Globus elektroterápiás készülék többféle elektromos kezelést, programok százait biztosítják. Mindegyik készülék ezernyi felhasználási lehetőséget biztosít. A különbségek általában funkciócsoportokra vonatkoznak. Az egyik tartalmaz speciális sport programokat, a másik nem. Az egyikben szépségápolásra alkalmas programok is vannak, a másikban nem, stb. Ez a táblázat segíthet a megfelelő eszköz megtalálásában.

Vevők véleménye