Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Cycling Pro TENS/EMS/MCR készülék 4 csatornás
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Cycling Pro TENS/EMS/MCR készülék 4 csatornás

6 vélemény
168 809 Ft
Csak néhány maradt
Ár tartalma: 1db Cycling Pro készülék | hordtáska | 4db színes kábel | 2db szürke kábel MENS kezeléshez | 4db 5x5cm + 4db 5x9cm öntapadó elektróda | 1db hálózati adapter
Cikkszám: G5085

Válassz tartozékot és kiegészítőt

Tartalék elektróda

Öv derékfájásra / hasizom erősítésre

Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Leírás

Cycling Pro: multifunkciós elektroterápiás készülék TENS | EMS | MENS | MCR | FES | Iontoforézis programokkal 

A készülék többszáz programja ezernyi probléma kezelésében, javításában, gyógyításában vagy megelőzésében segíthet. 

 • Betegségkezelés: Fájdalomcsillapítás, izomállapot javítás, gyulladáscsökkentés, keringésjavítás, ödémacsökkentés, hatóanyag mélybe juttatás, műtét-betegség utáni rehabilitáció
 • Sportfelkészülést és izomregenerációt segítő, sérülést kezelő és megelőző programok
 • Alakformálás és fitnesz programok. Fogyókúra támogatás, terhesség utáni alakvisszanyerés segítése.
 • Szépségápolás az izomállapot javítása, illetve a bőr rugalmaságának javítása révén. Professzionális mikroáramú bőrkezelő programok. 

Kezeléstípusok

A készülék multifunkciós, azaz többféle elektromos kezelési módot biztosít. Az egyes kezelési módok más-más probléma megoldására alkalmazhatók. 

TENS 

A TENS, azaz bőrön keresztüli elektromos idegstimuláció elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalmak csillapítására alkalmas. Ezen felül használhatók menstruációs fájdalom és kisebb mértékben daganatos fájdalom csökkentésére. is. 

A készülék hagyományos, endorfin programjai elsősorban a néhány napos fájdalomcsillapításra valók, míg a modulált TENS programok akár hónapokig tartó kezelésekre is alkalmasak. A TENS kezelés a fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett vagy azok csökkentésére használható. Naponta akár többször is alkalmazható, hatása a kezeléstől néhány órán át tart.  

Többet is megtudhatsz TENS-ről Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

EMS vagy NMES

Az elektromos izomstimulációt az orvosi gyakorlatban EMS vagy NMES rövidítéssel jelölik. Az izmokkal kapcsolatos problémák kezelésére való. Izommerevség, izomsorvadás, izomerő és izomtömeg csökkenés lassítása, vérkeringés javítás, izomfájdalom csökkentés a fő alkalmazási területe. A mozgásszervi műtétek előtt, felkészítésre alkalmazva javítja a műtéti eredményt. Utána pedig a rehabilitáció szinte elengedhetetlenül fontos kiegészítője. 

A készülék négy csatornán biztosít izomstimulációt.

Az izomstimuláció mindenkinél alkalmazható, aki akaratlagosan mozdítani tudja a végtagjait. Ezen felül a centrális bénulás után (például stroke ilyet okoz) az izomállapot fenntartására, javítására is alkalmas. Ez a típusú stimuláció azonban nem alkalmas a Perifériás pénulás (peroneus paresis, Bell-féle arcideg bénulás, gerinctörés miatti bénulás, stb.) kezelésére - erre a denervált, más néven szelektív ingeráram kezelés való. Denervált kezelést ez a készülék nem biztosít.   

Többet is megtudhatsz az izomstimulációról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

izomstimuláció - egyszerűen

Ebben a filmben Dr. Zátrok Zsolt azt mutatja meg, milyen egyszerűen végezhető az izomstimuláció. 

FES 

A FES-t vagyis funkcionális stimulációt önálló kezelési módként szokás megjelölni. Valójában ez is izomstimuláció, amit itt valamilyen elveszett képesség visszanyerése érdekében végzünk. 

A legismertebb FES kezelés az inkontinencia (a vizelet és/vagy széklet elcsepegése) kezelése.

Ez a készülék a széklet és vizelet inkontinencia kezelésére egyaránt alkalmas, a stressz, késztetéses és kevert inkontinencia kezelésére egyaránt biztosít programokat).

Többet is megtudhatsz a funkcionális stimuláció végrehajtásáról inkontinencia esetén. Keresd Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

Centrális bénulás után néhány nappal (szerencsés esetben) az izmok részben visszanyerik mozgási képességüket, ám ügyetlenné és erőtlenné válnak. Az erő visszaszerzés és a mozgás újratanulás miatt végzett izomstimuláció is funkcionális stimuláció. 

Többet is megtudhatsz a funkcionális stimulációról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

MENS vagy MCR

A mikroáram egy rendkívül enyhe áram (a TENS vagy izomstimulációs áram például ezerszer nagyobb áramot jelent). 

A mikroáram használható fájdalomcsillapításra (ekkor MENS-nek, azaz mikroáramú idegstimulációnak nevezzük) vagy gyógyításra(ekkor MCR az elnevezés). 

A mikroáram gyorsítja a gyulladásos folyamatok (így többek között ingyulladás, artritisz, artrózis, stb.) gyógyulását. Csökkenti az ödémát, így gerincsérv, lumbago, isiász, egyéb gyöki tünetek akut kezelésében hasznos. Gyorsítja a sérülések, sebek, izomszakadás, stb. gyógyulását. 

A mikroáram serkenti a kollagéntermelést és ezzel a sebek, hegek gyógyulását - ez felhasználható a szépségápolásban is, ahol a bőr rugalmasságának visszanyerésében és ránckezelésben hatékony. 

Ez a készülék csak 2 csatornán (balról 1 és 3 kimenet) biztosít mikroáramú kezelést és speciális (szürke) kábel kell hozzá (az árban benne van). 

Többet is megtudhatsz a mikroáramú kezelésekről Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkekre.

Iontoforézis

Az iontoforézis az ízületi gyulladások, sportsérülések kezelésében hasznos áramtípus. Segítségével egy (vízben oldott, elektromos töltéssel rendelkező) gyógyszert a bőrön keresztül juttathatunk közvetlenül a problémás testrészre, elkerülve az emésztőrendszert. Ez az előnye. Egy bokasérülés esetén például a szájon át adott gyógyszerek a test minden részébe eljutnak, és csak minimális mennyiség éri el a bokát. Pedig épp fordítva kellene: sok a bokához, kevés a test más részeibe. Az iontoforézis ebben segít.  

Az iontoforézis kezelést (a jellege miatt) csak a készülék 1. kimenetén lehet végezni.

Többet is megtudhatsz az iontoforézisról Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

Programcsoportok

 • Orvosi kezelések 
  • 12 TENS program - fájdalomcsökkentés
  • 23 Mikroáram (MENS és MCR). Fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás
  • 6 rehabilitációs program térdműtétek utáni rehabilitáció támogatásra, stressz, késztetéses és kevert inkontinenciára
  • 1 iontoforézis kezelőprogram. Elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására  (iontoforézis készlet nem része az árnak)
 • Fitnesz és alakformálás -58 progam alakformálás, szálkásítás, általános fittség segítésére
 • Szépségápolás - 36 szépségápolási célú kezelés
 • G-Pulse professzionális mikroáramú szépségápolás - 13 professzionális kozmetikai programok a speciális G-Trode kezelőfejhez (a kezelőfej külön megvásárolható)
 • 3S szekvenciális stimuláció - 18 program neurorehabilitáció, ödémakezelés, regeneráció javítás céljaira
 • Sport - 53 program variáns. Izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés.
  Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét Az izomstimulációs edzésprogramok alkalmazásáról.
 • Speciális sport - 46 fejlesztő program kerékpárosok számára optimalizálva
  Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét, melyben részletesen bemutatja, miben vehetik hasznát a kerékpárosok: Cycling Pro sport izomstimulátor - a kerékpárosok alapfelszereltségébe való  
 • ActionNow programok - 7 azonnali indítású program, az edzésgyakorlat és izomstimuláció kombinálásához

Hasznos funkciók

Funkció

Részletek

LAST 10 funkció:
A készülék tárolja a 10 legutoljára végrehajtott programot. A listából gyors és egyszerűen kiválaszthatók és elindíthatók.
AUTO STIM funkció
Lehetővé teszi a felhasználó számára egy program automatikus végrehajtását az intenzitás beállítása nélkül. Az intenzitás értékei automatikusan hozzárendelésre kerülnek az adott program legutolsó végrehajtása alapján. Az AUTO STIM funkció kizárólag a "Last 10" memóriában jegyzett TENS és EMS programokhoz használható.
Run Time funkció
Egy program elindítását követően is lehetséges a folyamatban lévő program fő paramétereinek módosítása: kezelési time, frekvencia, impulzus tartam. A Funkció gomb megnyomása után nyílik lehetőség a módosításra.
Kedvenc programok
Lehetővé teszi a legtöbbet használt programok memóriába történő elmentését (felhasználónként max. 15) és innen gyors indítását.
STIM LOCK funkció
Lehetővé teszi a Kezelések menübe mentett programok zárolását. A pácienseknek való kölcsönadáskor fontos, akiknek a terapeuta által "zárolt" programot kell elvégezni (miközben más program nem engedélyezett).
Saját program készítése
Lehetőséget biztosít (összesen 15) új program készítésére és módosítására, ezzel rendkívül rugalmassá és egyéni igények szerint alakíthatóvá téve a készüléket.
2+2 üzemmód
Lehetővé teszi egyidejűleg két különböző program végrehajtását (EMS vagy TENS). Így két páciens vagy két izomcsoport kezelhető együttesen. Az 1-2 és a 3-4-es csatornák programozása választható szét.
Multiuser
Lehetővé teszi a készülék több felhasználó általi, egyénre szabott használatát. A Kedvencek és Last10 funkciók eléréséhez a felhasználónak a saját profiljába kell belépnie. Ezzel akár 10 fő számára állíthatók össze kezelési tervek.

Cycling Pro műszaki adatai

 • Magyar nyelvű menürendszer és magyar nyelvű használati útmutató. Használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 
 • További nyelvek angol, német, francia, olasz, spanyol nyelveken elérhető. Előre beállított kezelőprogramok
 • Női-férfi programok
 • 2+2 funkció (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
 • Háttérvilágítású kijelző
 • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
 • Készülék méret: 160x99x35.4 mm
 • Tömeg: 404 g
 • Védelmi szint: IP 22
 • Tárolási és szállítási hőmérséklet: -10°C - 45°C
 • Tárolási és szállítási relatív páratartalom: 30% - 75%
 • Használati körülmények
  • Hőmérséklet: 0°C - 35°C
  • Max. relatív páratartalom: 15% - 93%
  • Atmoszférikus nyomás: 700 hPa - 1060 hPa
 • Akkumulátoros üzemmód: 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
 • TENS és EMS áram jellemzői
  • bifázisos, kompenzált, szimmetrikus négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
  • Elérhető az 1-2-3-4 csatornák bármelyikén
  • Állandó áramú generátor, mely egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén.
  • Intenzitás: 0-120 mA, 1000 Ohm
  • Frekvencia: 0.3-150 Hz
  • Impulzus amplitúdó (impulzus tartam): 50-450 μs
  • Munkaidő: 1 - 30 másodperc
  • Pihenő idő: 0 - 1 perc
  • Frekvencia modulációs tartománya: 1 - 150 Hz között folyamatosan állítható
  • Min. modulálási idő: 3 másodperc
  • Amplitúdó modulációs tartománya: 50 - 450 milliszekundum között folyamatosan állítható
 • Mikroáram
  • Elérhető csatornák: 1. és 3. csatorna 
  • Min. frekvencia: 5Hz
  • Max. frekvencia: 200Hz
  • Min. intenzitás: 0 μA/1000 Ohm, 10 μA lépésközzel
  • Max. intenzitás: 800 μA/1000 Ohm
  • Amplitúdó (impulzus tartam) értéke: 1 - 250 milliszekundum között változik
 • Iontoforézis
  • Elérhető csatornák: 1. csatorna
  • Folyamatos áram: Yes
  • Min. intenzitás: 0 mA/1000 Ohm
  • Max. intenzitás: 10 mA/1000 Ohm steps of 0.1 mA/1000Ohm
 • Beállítható kezelési idő
  • Min. idő: 1 perc
  • Max. idő: 99 perc

Tartozékok és kiegészítők

Az ár egy alapcsomagot tartalmaz, amelynek része a készülék, az akkumulátor, a hálózati töltő, a stimulációhoz szükséges kábelek és 2 csomag öntapadó elektróda. 
Ez elég ahhoz, hogy azonnal használni tudd a készülék alapvető funkcióit, így a TENS / EMS / milkroráam funkciókat. 
Az öntapadó elektródák higiéniai okból egy ember számára elegendők. Ha többen szeretnétek használni, akkor mindenki számára legyen saját elektróda csomag. 

Öntapadó elektródák

Az öntapadó elektróda biztosítja a legjobb minőségű kezelést. De mivel a ragasztója idővel már nem képes tapadni és a gél felület is kiszárad, ezért elhasználódik és újat kell venni. Olyan ez, mint az autóba a benzin. Ha használod, elfogy és újra kell tölteni. 

3 elektróda minőségi szintet forgalmazunk. Ezen belül kétféle csatlakozó (tűs és patentes), többféle méret és forma (négyzet, téglalap, ovális, kerek, pillangó) közül választhatsz.   

 • ValueTrode: alapszintű elektródák, TENS, EMS és akár mikronáram kezelésekhez is megfelelők. Merevebbek így ezeket nem ajánlom arcra, nyakra.  
 • Ultrastim: ezek jobb ingervezetést biztosítanak, mint a ValueTrode elektródák, így érzékeny bőrűek számára ez már jobb választás. Kiválóak minden kezelési formában, még idegkárosodás kezelésre is. Hajlékonyabbak és vékonyabbak, mint a ValueTrode elektródák, de a PALS ebben is jobb.
 • PALS: ezek a legmagasabb minőséget képviselő elektródák Nagyon egyenletesen adják le az áramot, így a legérzékenyebb bőrűek is szeretik. Az idegkárosodás esetén ezt ajánlom. Nagy hajlékonyságok miatt ideálisak arc, nyak és nagy görbületű felületekre. 

A TENS elektródák választásához még több infót kapsz  Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

Tartós elektródák 

Ha az öntapadó elektródák ismételt megvételét el akarod kerülni, akkor külön vásárolhatsz “nem kopó” kiegészítőket. 

A tartós elektródák anyaga többnyire szilikon vagy karbon. Fájdalomcsillapításhoz, izomstimulációhoz és iontoforézishez egyaránt használhatók. Mikroáramú kezeléshez ezek nem használhatók!

A tartós elektródák jelátvitele gyengébb, mint az öntapadó elektródáké, ezért a kezelés hatékonysága alacsonyabb, miközben a kezeléssel járó kellemetlen csípés, égetés sokkal erősebb.

Ha sokat kezelsz, akkor azonban a tartós elektródák olcsóbbak lehetnek, Ha keveset kezelsz, akkor az öntapadókat érdemes venned.

Gumi elektróda 

Ez egy szilikon-karbon lap, 2 méretben kaphatsz nálunk. 5x5 és 5x9cm. 
A gumi elektródát közvetlenül is felhelyezheted a bőrre, azonban a felületét alaposan be kell vizezni. A víz a testmelegtől gyorsan felszáradhat, így inkább kontakt gélt javaslunk. 
A másik lehetőség, hogy szivacs tokkal együtt vásárlod. A szivacstokot vízbe kell mártani, majd ebbe a nedves zsákba kell a gumi elektródát becsúsztatni és így tenni a bőrre. 
Mivel egyik esetben sem ragad oda az elektróda a bőrre, így azt ragtapasszal vagy tépőzáras rugalmas pánttal rögzíteni kell. 

A gumi elektródák használatáról nézd meg Dr. Zátrok Zsolt filmjét. Kattints a lejátszás gombra.

Rugalmas pánt

A rugalmas pánt a kar vagy láb izmainak kezelésére való kiegészítő. 
Elsősorban az ödéma csökkentő “3S szekvenciális” programok, továbbá az alakformáló kezelésekkel ajánlott használni. 
NEM MEGFELELŐ a sport, speciális sport és mikroáramú programokhoz. 
Két kiszerelés létezik, combra való 2 pár és teljes végtagra való 4 párból álló készlet. 
A rugalmas elektródák speciális textilből készülnek, felhelyezés előtt alaposan be kell vizezni őket.

További infót kapsz  Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

FastBand öv

Ez egy neoprén öv, mely 3 csatornán tesz lehető kezelést. 
Az öv felhelyeztető a derékra. Ekkor a hátizmok és az hátsó törzsizmok oldalsó kötegei kezelhetők.
Ha a hasi oldalra fordítod, akkor az egyenes hasizom és a két oldali haránt hasizmokra adható az impulzus. 
Az öv 100cm, az anyaga miatt némiképp nyúlik és tépőzáras toldalék is kapható hozzá. A kettő együtt akár 140 cm-es körfogatig jó lehet. 
Kiváló alakformáló kezelésekhez, terhesség utáni alakvisszanyeréshez. 
Derékfájás különböző formáira inkább az UltraStim övet javasoljuk.

Ultrastim öv

A deréktáj kezelésére kialakított neoprén öv. Derékfájdalom, lumbágó, isiász, gerincsérv kezelésére való. 
Az öv belső oldalán az elektródafelületre az Ultrastim PAD elektródát kell ragasztani, ez tapad majd a gerinc mellett izmokra. 

Y-kábel

Ennek segítségével a stimulátorod csatornaszámát növelheted. A kábelek végére téve egy kábelből kettőt “hoz létre”. A 4 csatornás stimulátora így akár 16 elektródával is használhatod. 
A csatorna elosztása azonban azt is eredményezi, hogy azonos hatás érdekében a kezelési áramot növelned kell. Ez kellemetlenebb kezelést jelent. Ha viszont az áramerősséget nem növeled, akkor a duplázott kábellel a kezelés hatása kisebb lesz, mint osztás nélkül.

Textil elektródák

5 féle kapható: kesztyű, zokni, csukló, könyök és térd kezelésére.


Elsődlegesen polineuropátia és ízületi, ín vagy izomfájdalom kezelésére alkalmasak és TENS programokkal használhatók. Nem alkalmas izom stimulációra, mikronáramú kezelésre.
A kezeléshez a textil elektródát alaposan vízbe kell mártani és vizesen kell felhúzni. Szárazon használva az elektromos impulzus átadta nem megfelelő és a kezelés éget, csíp, kellemetlen. 

Motorpont ceruza 

Ez az eszköz izomstimulációhoz ajánlott. Két fő felhasználási területe van.
1., Segítséget nyújt a motoros pont helyének megállapításában. A motoros pont az a hely, ahol a mozgató ideg eléri az izmot. 
A pont ismerete azért fontos, mert az elektródát erre a pontra ragasztva érhető el a leghatékonyabb izomstimuláció.
2., Apró izmok kezelésekor -például arcideg bénulás esetén- az egyik öntapadó elektródát helyettesítve a motorpont ceruza folyamatos mozgatása mellett izomról-izomra lehet haladni a kezeléssel. 

G-Trode kézi elektróda

Kizárólag a Globus elektrostimulátor készülékek G-Pulse professzionális kozmetikai programjaival használható, opcionális kiegészítő (kivétel Activa 700 készülék, ami esetén az ár része). 
Csak akkor vásárold, ha a készüléked rendelkezik G-Pulse programokkal.
A G-Pulse programokról és alkalmazásukról részletes infót találsz Dr. Zátrok Zsolt blogjában az Élethosszig Egészségesen magazinban. Kattints az alábbi linkre.

Az elektromos kezelés ellenjavallatai

Az elektroterápiás kezelések (TENS, EMS, MENS, FES, ETS, CES, mikroáram, iontoforézis, denervált, szelektív ingeráram, Kotz, interferenciális, stb.) veszélytelen és mellékhatásoktól mentes kezelési módok. 

Alig néhány olyan állapot van, mely az ellenjavallatai közé sorolnak. 

A jelenlegi álláspont szerint TILOS bármely elektroterápiás kezelés pacemakeres vagy beültetett defibrillátoros beteg számára. Az egyéb állapotok nem kizáró tényezők, az alkalmazás előnyeit-hátrányait mérlegelni szükséges (a kezelőorvosnak). 

Ha bizonytalan vagy az alkalmazhatósággal kapcsolatban, olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét az Élethosszig Egészségesen blogon. Kattints ide

Gyakori vélekedés, hogy az elektroterápiás eszközök nem alkalmazhatók fém implantátum, protézis, csontlemezek, csavarok esetén. Ez meghaladott feltételezés. Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét az implantátum és elektromos kezelés kapcsolatáról. Kattints ide.

Globus elektroterápiás készülékek használata filmen

1., A Globus stimulátor fő részeit

2., A Globus stimulátor akkumulátoráról és az első bekapcsolás előtti teendőkről

3., A Globus stimulátorok user interfésze, azaz kezelőfelülete és használata

Kiegészítők

Használati útmutató

 • | Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
  A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.
 • | Globus 4 csatornás elektrostimulátorok összehasonlító táblázata
  A kiváló minőségű Globus elektroterápiás készülék többféle elektromos kezelést, programok százait biztosítják. Mindegyik készülék ezernyi felhasználási lehetőséget biztosít. A különbségek általában funkciócsoportokra vonatkoznak. Az egyik tartalmaz speciális sport programokat, a másik nem. Az egyikben szépségápolásra alkalmas programok is vannak, a másikban nem, stb. Ez a táblázat segíthet a megfelelő eszköz megtalálásában.
 • Hungarian | Használati útmutató: Cycling Pro
  Mielőtt a terméket használni kezded, tanulmányozd át figyelmesen a használati útmutatót! A termék javasolt felhasználási módjának megértése után tudod kihasználni azokat a képességeket, melyeket a termék biztosítani képes.
 • English | Instructions for use: Cycling Pro
  Before using the product, please read the instructions carefully. By understanding the recommended use of the product, you will be able to take advantage of the capabilities that the product can provide.

Vevők véleménye