Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Hálózati adapter SaltDome készülékhez
Leírás

Hálózati adapter SaltDome készülékhez

7 689 Ft
Csak néhány maradt
Ár tartalma: 1db Hálózati adapter
Cikkszám: OKA03-pwa

Leírás

A SineBravo egy elektromográfiás (EMG) alapú biofeedback készülék. 

A biofeedback kifejezésen a biológiai folyamatok technikai eszköz segítségével történő észlelését értjük. 
A SineBravo méri az izom fizikai aktivitását és látható/hallható jellé alakítja át. Akkor is észleli az izomösszehúzódást, ha akaratlanul történt vagy nem volt látható.  
A SineBravo nem diagnosztikai EMG, hanem egy biofeedback készülék, mely két, egymástól független csatornán képes az izomaktivitás folyamatos monitorozására. Ennek révén jelentős segítséget nyújt a rehabilitációs gyakorlatok elvégzéséhez.

Ebben a kiépítésben a stroke által okozott bénulás rehabilitációjában alkalmazható elsősorban.

Stroke

A stroke (sztrók) a legtöbb esetben maradványtüneteket, jellemzően karok, lábak különböző fokú bénulását, de legalább a mozgások ügyetlenségét hagyja maga után.

A bénult végtagok masszázzsal, gyógytornával, elektromos izomstimulációval és szüntelen gyakorlással fejleszthetők - az "elveszett" mozdulat helyett új tanítható meg az izomnak, agynak és mozgató idegnek.

A biofeedback készülék ebben a folyamatban alkalmazható. A biofeedback maga nem kezel, hanem segíti a rehabilitációt. A bénulás után az érintett végtag szinte nem mozdul - a biofeedback készülék azonban ezt a legenyhébb mozgatási kísérletet is érzékeli és jelzi.

Azzal segíti a gyógyulást és a mozgás megtanulását, hogy a beteg érzi, hogy jó irányban halad. Egyébként hajlamos lehet feladni, hiszen látható jel szinte még nincs is.

Nyugaton az EMG egyre inkább a rehabilitációs kezelések integrált része. A hazai orvosok és a terapeuták is egyre inkább felismerik a fontosságát.

SineBravo

A készülék a betegek otthonában történő alkalmazásra, illetve orvosi- és fizikoterapeuta általi alkalmzásra egyaránt kiváló. 

Az izomaktivitást a képernyő mindkét oldalán sárga-zöld oszlopdiagram jelzi, továbbá a kijelző alsó sorában számértékkel is. 
A kezelések végén a képernyő automatikusan megjeleníti az izomaktivitás átlagértékeit. A memóriában tárolt kezelési adatokat bármikor gyorsan áttekinthetők.

Az utolsó 365 terápiás nap részletes statisztikái érhetők el. 
A SineBravo használható személyi számítógéphez csatlakoztatva vagy anélkül. A tárolt kezelési adatok továbbíthatók a számítógépre egy speciális szoftver (külön megvásárolható) segítségével, mely az elemzést is biztosítja.