Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
LymphScanner PWC mérő
Leírás
Használati útmutató
Vevők véleménye

LymphScanner PWC mérő

0 vélemény

Csak néhány maradt
Ár tartalma: készülék, hálózati töltő, akkumulátor (készülékben), készülék tesztelő, hordtáska
Cikkszám: DT-LySc
Leírás
Használati útmutató

Leírás

A LymphScanner egy nem invazív kézi eszköz, amelynek célja az emberi bőr százalékos víztartalmának (PWC) mérése. Elsődleges felhasználása a nyiroködéma, különösen a mellrák vagy nőgyógyászati rákos megbetegedések miatt végzett műtét után kialakuló. Alkalmazhatósága a még szinte láthatatlan, kimutathatatlan preklinikai nyiroködémától az előrehaladott nyiroködémáig terjed. 

A főegységet és a könnyen tisztítható mérőszondát magában foglaló készülék az egészségügyi szakemberek által a test bármely lágyszöveti helyén kialakított bőrödéma klinikai megítélésének segítésére használható. A mérési eredmények a mérőszonda bőrfelületre történő felhelyezését követően másodperceken belül megjelennek. Az ugyanazon alanyon elvégezhető ismételt mérések száma nem korlátozott.

A LymphScannert egészségügyi szakemberek hivatásos egészségügyi intézményekben történő üzemeltetésére szánják.

MÉRÉSI ELV  

A LymphScanner egy elektronikus vezérlőegységből és egy integrált szondából áll, amely a mérési hely szöveti dielektromos állandójának (TDC) mérésére szolgál. A készülék 265 MHz-es nagyfrekvenciás elektromágneses (EM) hullámot generál, és azt a koaxiális szondán keresztül a bőrbe küldi. A visszavert EM-hullámot regisztrálja. Ez a hullám információt tartalmaz a mért szövet víztartalmáról.

A LymphScanner a TDC-t méri, amely egy dimenziótlan fizikai mennyiség. 

Ismeretes, hogy a szöveti víznek magas a dielektromos állandója, a zsír és a szöveti makromolekulák, különösen a fehérjék, pedig nagyon alacsony dielektromos állandóval rendelkeznek. A LymphScanner automatikusan átalakítja a mért TDC-értéket a mérési hely százalékos víztartalmává (PWC), és megjeleníti a PWC értéket. A magasabb PWC magasabb víztartalmat jelez.

A LymphScanner kétféle üzemmódban használható, a Spot üzemmódban és a Scan üzemmódban. 

A Spot-mérés eredménye PWC-ként, a Scan-mérés eredménye pedig PWC-arányként jelenik meg. A PWC-arány használható a szöveti víz regionális értékelésére vagy a helyi különbségek kimutatására (például karok közötti mérések, boka és lábszár, stb.) 

Használati útmutató

Vevők véleménye