Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Habhenger | FoamRoller

FoamRoller habhenger: eszköz betegek és sportolók számára izomfájdalmak enyhítésére, nyújtásra, bemelegítésre, illetve izomregeneráció javítására. 

A habhenger legnagyobb haszna, hogy a gyógytorna és a masszázs számos előnyét biztosítja. Eközben a habhenger olcsóbb, mint egyetlen torna vagy masszázs, viszont évekig használható. Természetesen nem helyettesíti sem a tornát sem a masszázst. De annak, aki kevés kezelést tud kifizetni, nagyon megéri a habhengert választani és használni. 

A habhengerezés előnyei

Fokozza a véráramlást

A habhengeres gyakorlatok során az izmok megnyúlnak és fellazulnak. A habhenger kipréseli a vért az izmokból, miközben a helyére friss vér áramlik, amely létfontosságú tápanyagokat, például oxigént és glikogént hoz az izmokhoz, fasciákhoz, inakhoz. A habhenger “nyomását”, a masszázs erősségét szabályozhatod. Minél inkább ráhelyezed a testsúlyod, annál kisebb a nyomás is. 

Javul a mobilitás és a rugalmasság

A jobb vérellátású (hidratált) és lazább izmok kevesebb súrlódással mozognak egymás mellett. Az edzés során a mozdulatok simábbak, és az izmok kisebb valószínűséggel húzódnak vagy sérülnek.

Csökkentett sérülésveszély

A jobb véráramlás, a mobilitás és a rugalmasság a test jobb koordinációját eredményezi. Jelentősen csökken annak a valószínűsége, hogy egy helytelen mozdulat sérüléshez vezet.

Csökkentett regenerálódási idő

A fokozott vérkeringés kimossa a felhalmozódott salakanyagokat, például a tejsavat. Az izmok gyorsabban jutnak a szükséges tápanyagokhoz, ami jobb regenerálódást eredményez. Az edzés fáradalmait hamarabb piheni ki az izom és így intenzívebb edzésmunka végezhető. 

Habhenger típusok

Mambo Max 3 az 1-ben habhenger

Különböző hengerek kombinációja kezdőknek és kevésbé tapasztalt felhasználóknak. 

Három különböző hengert tartalmaz, mely különböző kezelésekre alkalmas:

  • Puha habhenger kezdőknek
  • Firm Foam Roller, bordázott habhenger a haladóbb hengerezéshez
  • Masszázsrúd a fájó területek célzott masszázsához. A Masszázsrúd külön is kapható.

Mambo Max Spiky tüskés habhenger

A Mambo Max tüskés habhenger mély masszázsra és akupresszúrás terápiára lett kifejlesztve. A tüskék tökéletesek a mélyszöveti masszázshoz, hogy enyhítsék az izmok feszültségét és fájdalmát.

Mambo Max Hollow üreges habhenger

Ez a habhenger tapasztalt habhenger használóknak való. Akik készen állnak a “gyötrelmesen kellemes” fájdalomra. Anyaga szilárdabb és a texturált felület a csomókat és görcsös izmokat célozza meg. 

Némi fájdalom a hengerezés közben elfogadható, de fontos, hogy elviselhető maradjon. A fájdalomnak 30 percen belül enyhülnie kell, de nem okozhat irritációt vagy tartós fájdalmat.

Mambo Max Ergonomic habhenger

A puhább és kényelmesebb görgő: a hagyományos üreges habhengerünkhöz képest az anyaga rugalmasabb. Az Ergonomic Foam Roller tökéletes a hát (gerinc melletti tartóizmok) hengerezéséhez. A középső mélyedés csökkenti a csigolyatüskéket érő terhelést. Ívelt formája az egyenes vonalú gyakorlatoknál többet tesz lehetővé. A felületen elszórtan elhelyezkedő bimbók enyhítő masszázst nyújtanak.

Mambo Max masszázsrúd 

Kétkezes masszázseszköz a fájó izomterületek ön-masszázsához.

Gyakori hibák 

  • Közvetlenül a fájdalmas terület hengerezése
    Szánj rá időt és kezdd a fájdalmas terület körüli régió átmasszírozásával, mielőtt a problémás területet kezelnéd.
  • Túl gyors kezelés. 
    Ha túl gyorsan görgeted a testrészt a hengeren, az izmoknak nem lesz idejük alkalmazkodni a kompresszióhoz és kezelni azt. Ezért a túl gyors hengerezés nem fogja megszüntetni a letapadásokat. A hengerezést lassú mozdulatokkal végezd. 
  • Túlzottan egy pontra koncentrálás. A túl sok és erős nyomás akár károsíthatja a szövetet vagy idegeket. A hengerezés lényege, hogy a nyomást lassan végiggörgesd egy adott izomcsoporton.