Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Izomtömeg csökkenés

Az izomtömeg csökkenés okai

Az izomerő és izomtömeg megtartását az izom rendszeres “használata” biztosítja. Átmeneti izomsorvadás jelentkezhet csonttörés vagy műtét miatti mozgáshiány következtében. A nem használt izom gyorsan elveszíti tömegét és erejét.

Az izomzat megvékonyodása és meggyengülése már néhány hetes kényszerpihenő után bekövetkezik, így aztán amikor ismét lehetséges lenne a mozgás, akkor az izmok “nem akarnak engedelmeskedni”. 

Más okból is keletkezhet izomgyengeség. A stroke egyes formáiban nem az izom, hanem annak mozgatóidege sérül, mely bénulást okoz. Az izom akaratlagos összehúzódása és így a mozgás lehetetlenné válik, ezért az izom gyorsan sorvadni kezd.

 

Az izomsorvadás megelőzése

Az izomsorvadás megelőzése valamennyi fent említett esetben fontos. Például egy térdszalag műtét esetén napokig tilos a térdizület mozdítása, terhelése. Ez okozza a combizmok és lábszárizmok gyors sorvadását.

Izomstimulációs kezelés azonban már a műtét után azonnal elkezdhető a műtéttel nem érintett végtagon és területeken. 

A sebzáródást követően már az érintett oldali izmok kezelése is elkezdhető. A stimulációs kezelés nem okoz elmozdulást az ízületben és nem is terheli meg, viszont élettani hatása azonos az izomedzéssel – megakadályozza az izmok sorvadását.  

A sebgyógyulás után persze meg kell kezdeni a hagyományos gyógytornát! Azonban ekkor nem egy leépült izomzatot kell “helyreállítani”, hanem egy megtartott izomzattal lehet “indulni”, ez lényegesen lerövidíti a lábadozási időszakot.

A felépülés, rehabilitáció ideje a korán megkezdett izomstimuláció alkalmazásával jelentősen lerövidül. 

 

A termékcsoportban összegyűjtöttük az izomsorvadás kezelésre alkalmazható készülékeket, eszközöket.