Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Izomerő visszanyerés

Az “átmeneti” inaktivitás (például betegség vagy műtét miatti mozgáshiány) következtében a “nem használt” izom rendkívül gyorsan veszít tömegéből és erejéből. Már 10-15 nap "kiesés" után is érezhető, ha azonban a kényszerpihenő néhány hetes tartamot elér, az izomteljesítményben komoly visszaesés történik.

Nagy problémát jelent ez a rehabilitációban, hiszen a korábbi erő, mozgásképesség visszanyerése csak fáradságos, többhónapos kezeléssel szerezhető vissza. 

Ha az izomerő visszaszerzést elhanyagolod, akkor ezzel további problémák láncolatát indítod el. Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét a mozgáshiány hatásáról. 

Izomerő visszanyerés izomstimulációval

Minél előbb kezdd el!

Az izmokat fenntartó izomstimulációs kezeléseket már a betegség alatt, akár ágyban fekve (és általában a műtét után 1-2 nappal) elkezdheted. Például egy szívritmuszavar vagy tüdőgyulladás vagy hasi műtét uátn máris megkezdheted a lábizmaid, karjaid erősítését. Enélkül 2-3 hét múlva nehezen tudsz majd mozogni, pedig nagyon fontos lenne. 

Izomerő visszanyerő stimuláció

Gyakran már a gyógytorna megkezdése előtt belekezdhetsz az izmok stimulációs erősítésébe. Például egy térdszalag műtét esetén napokig tilos a térdizület mozdítása, terhelése. Ezalatt a combizmok és lábszárizmok gyors ütemben épülnek le.

Izomstimulációt azonban már ekkor is alkalmazhatod. A kezelés nem okoz elmozdulást az ízületben, és ezért nem is terheli azt. 

A stimuláció élettani hatása azonos az edzéssel – megakadályozza az izmok sorvadását.  

A sebgyógyulás és a nyugalmi időszak után a hagyományos gyógytornát is kezdd el! Azonban ekkor nem egy leépült izomzatot kell “helyreállítanod”, hanem megtartott izomtömeggel indulhatsz neki újra”.

A felépülés, rehabilitáció idejét az időben megkezdett izomstimuláció alkalmazásával jelentősen lerövidítheted. 

 

A termékcsoportban összegyűjtöttük az izomerő visszanyerésre alkalmazható készülékeket, eszközöket.