Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Sztroke

Sztroke során károsodhat az agyad mozgató területének egy része és ennek következtében egy bizonyos izom vagy izomcsoport lebénulhat. Az okozza, hogy a sérült agyterületből nem indulnak ki a mozgató impulzusok az izom felé.

A rehabilitáció célja, hogy addig gyakorlatozz, amíg az agyad egy másik területe “megtanulja” átvenni a korábbi mozgató funkciót. Szüntelen gyakorlással – még akkor is, ha nem nem moccan semmi- újrataníthatod az agyadnak, hogyan mozgassa a bénult izmot.

Egyes vélemények szerint tízezer ismétlésre van szükség az újratanuláshoz. Azaz szüntelen gyakorlatozásra van szükséged, még akkor is, amikor nem látszik remény!

  • Ha sztrók után a fotelben ülve magadba roskadtan ülsz, semmit sem teszel, akkor nincs esélyed a gyógyulásra.
  • Ha néha jön valaki, aki megmozgatja a bénult kezed, meggyúrja az izmokat, de magad továbbra sem teszel semmit, akkor az esélyeid sem javulnak.
  • Ha egy izomstimulátorral naponta kezelik a bénult izmaid, akkor már egy hangyányi lépést tettél a javulásod érdekében. De ez messze nem elég az átütő sikerhez.
  • Ha szüntelenül próbálod ismételni azokat a mozdulatokat, amik elvesztek, akkor az agyad folyamatosan azon dolgozik, hogy megtalálja a kapcsolatot a beteg izommal. Ezzel már sokat javítasz az esélyeiden.
  • A leghatékonyabb módszer, ha a korszerű elektroterápiás kezelést (biofeedback és/vagy ETS) kombinálod a szándékos mozgási kísérletekkel. Ez sokszorosára növeli annak esélyét, hogy visszaszerezd az elveszett funkciót!

A stimulációval kombinált gyakorlást a bénulás kialakulását követő leghamarabb el kell kezdened. Azonnal, ahogy az életveszélyt elhárították. Már a kórházban és otthon folytatni. A kívánt eredmény eléréséig hónapok, de akár 1-2 év is eltelhet.

Centrális bénulás kezelésére minimálisan egy olyan jó minőségű izomstimulátorra van szükséged. Előnyös az úgynevezett ETS készülék, amely az akaratlagos mozdulatod észlelve elektromosan rásegít a bénult izom működésére.