Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Runner Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék
Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

Runner Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék

2 vélemény
Raktáron
Ár tartalma: TENS készülék, 4db kábel, 2db kábel mikroáramú kezeléshez, 4db 48x48mm és 4db 50x90mm TENS elektróda, akkutöltő, hordtáska
149 990 Ft
VAN KÉSZLETEN
Ha most rendelsz, keddi napon érkezik a csomagod.

Ha ma megrendeled, holnap átveheted az ügyfélszolgálaton

Leírás
Kiegészítők
Használati útmutató
Vevők véleménye

  Runner Pro egy magas tudásszintű, 4 csatornás, multifunkciós elektroterápiás készülék. Főképp profi és amatőr futók, masszőrök, edzők számára ajánljuk, annak ellenére, hogy fizikoterápiás szakemberek számára is szinte kompromisszummentes lehetőséget kínál (nincs perifériás bénulás, azaz denervált izom kezelőprogramja). 

   

  A Runner Pro általános fájdalomcsillapító, mikroáramú, izomkezelő, iontoforézis és szépségápolási programjai teljesen azonosak, mint a Cycling Pro, Triathlon Pro, Soccer Pro, Moto Pro, Genesy 300 Pro vagy éppen a The Champion készülékben.

   

  A Runner Pro abban különbözik a felsoroltaktól,  hogy a rendszeresen futók számára biztosít speciális programokat. Ezek figyelembe veszik a futók szokásos felkészülési, fejlesztési, megelőző, regenerációs céljait, továbbá a gyors felépülést a legjellemzőbb futósérülésekből.

   

  A készülék magyar nyelvű menürendszerrel és magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkezik, használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 

   

  Miben más a Runner Pro?

  Más gyártók sportra tervezett készülékeitől elsősorban a magas minősége és kivételes szolgáltatásai különböztetik meg. Itt olvashatod erről Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Általában az izomstimulációról (EMS)

  Az izomstimuláció segítségével egyetlen vagy néhány izmot, izomcsoportot lehet kezelni. A kezelés úgy történik, hogy az elektródákat az izomrostok lefutásával párhuzamosan az izomra ragasztjuk.

  A készülék által leadott impulzus kiváltja az izmok összehúzódását. Az impulzus csak elindítja az összehúzódást, maga az izom természetes módon húzódik össze. A természetes stimuláció azonban mindig "szabályozott", az agy csak bizonyos számú rost igénybevételét "engedélyezi" a mozdulathoz. Stimulációval ezt a korlátot "megkerülöd", így sokkal tisztább és erőteljesebb összehúzódás váltható ki. Ezért a stimuláció erőteljesebben hat a kezelt izomra, mint az edzés. Természetesen csak a kezelt izomra, így teljesen másra való, mint a tréning, azaz nem helyettesítő, hanem kiegészítő módszer!

  Az impulzus frekvenciája, alakja és tartama függvényében más a kezelés hatása: ellazul, javul a vérellátása, erősödik, vastagszik az izomrost, nő az teljes izomerő.  

   

  Az izomstimuláció fő alkalmazási területei a sportban

  • Bemelegítés - sérülékeny sportolók számára alapvetően fontos. A stimuláció felkészíti az izmot a terhelésre. Fokozza a keringését, felmelegíti és ellazítja az izmokat, szalagokat és inakat - sérülésmegelőzés!
  • Kapillarizáció - izom vérellátás javítása, a kapillárishálózat növekedésének serkentése
  • Izomregeneráció gyorsítása (edzés után 2 órán belül végezve a tejsav, CK és egyéb metabolitok 45-50%-át kiüríti, jelentősen rövidíti a regenerációhoz szükséges időt)
  • Merev izmok lazítása - a terhelést követő vagy sérülés miatti reflexes izommerevséget oldja 
  • Csökkenti az izomfájdalmat sérülés után és serkenti a gyógyulást
  • Sérülés vagy műtét miatti inaktivitás esetén megakadályozza az izomerő csökkenést (a kényszerűen nem használt izom gyorsan elveszíti erejét - 1-2 hét alatt elveszik az, amit a felkészülés hónapjaival megszereztél - izomstimulációval ezt megakadályozhatod).
  • Nem terheli az ízületet, így ízületi gyulladás/műtét után is azonnal alkalmazható és megakadályozzat az izomerő elvesztését
  • Időhiányban szenvedőknek kiegészítő izomkezelést tesz lehetővé a legfontosabb izmokon (pl. kerékpárosnak a quadricepsz a legfontosabb, ami pl,. irodában ülve is tréningezhető stimulátorral!)
  • Egy hagyományosan nem megfelelően fejlődő izomra koncentrálható a fejlesztés.
  • Olyan fejlesztési többletet biztosít, amit hagyományos tréninggel csak korlátozottan tudsz: izomrost specifikus kezelés! 

   

  Főbb funkciók futók számára

   

  Izomstimulációs programok 

  A Runner Pro Sport programja a bemelegítés, kapillarizáció, állóképesség, kitartó erő, maximális izomerő, robbanékonyság és izomregeneráció maximalizálását biztosítják.

  A programok beiktatása az edzéstervbe a heti 4-5 alkalommal edző amatőrök számára jelentős teljesítményfejlődési fejlődési lehetséget biztosít, mert az izomstimuláció (a kezelt izmok vonatkozásában) plusz edzésnek számít! 

  A profiknak elsősorban a bemelegítő, illetve regenerációs programok adnak többletet.

  Nem mindegy, hogy egy maximális terhelésű edzésre hogyan készíted fel az izmaid - a sérülések ugyanis döntő többségében a még "hideg" és merev izmok-szalagok esetén, az edzés, mérkőzés elején jelentkeznek.

  A másik nagy előnyt a regeneráció gyorsítása biztosítja. Bizonyított, hogy az izomstimuláció a terhelés során felhalmozott metabolitok 45-50%-át eltávolítja, így lényegesen lerövidíti a regeneráció idejét. Az izomstimulációs programokról itt olvashatod Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Speciális futófelkészülést támogató programok

  Profi és amatőr futók számára, szakágtól függetlenül: országúti, pálya, terep, hegyi, tájékozódási futás felkészüléshez egyaránt

  A fizika felkészülést segítő programok célja a futómozdulatban részt vevő izmok hosszútávú erőkifejtésének fejlesztése, az ízületi és izomsérülések megelőzése és a rizikófaktorok csökkentése. Javíthatod az izmaid oxigénhiánytűrő képességét hosszú futásokra, az állóképességet. Középtávokra a kitartó erő fejlesztése a megfelelő (maximálishoz közeli erőbedobás a lehető leghosszabban), a sprintekhez a robbanékonyság és maximális erő fejlesztése szükséges. 

  Külön programok állnak rendelkezésre a "kiegészítő" izmok, így a törzset stabilizáló izmok kezeléséhez. 

  A megelőző programokkal a bokát, térdkalácsot és csípőt tartó izmokat stabilizálhatod, hogy elkerüld a túlterheléses gyulladásokat. A megfelelően felkészített izmokkal drasztikusan csökkentheted a sérülések és a túlterheléses (térd, Achilles) gyulladások esélye, amelyek előfordulása a futók életében szinte elkerülhetetlenek.

  A törzsizmok kezelésével elkerülheted a hosszú felkészítő futások során megjelenő derék-hátfájdalom kialakulását.

  A fájdalomkezelő és rehabilitációs programok célja a sérülésekből való felépülés gyorsítása és eközben az izomállapot fenntartása. 
   

  A Runner Pro speciális programjai 4 csoportra osztottak

  Fizikai felkészülés Megelőzés Fájdalom-Sérülés Regeneráció
  Kapillarizáció Bokahúzódás Achilles-ín fájdalom (TENS) Combizmok
  Állóképességi erő Görcsök Achilles-ín gyulladás (mikroáramú) Vádli
  Aerob állóképesség Hátfájdalom Hátfájdalom (TENS) Farizmok
  Fartlek Térd Általános fájdalomcsökkentés (TENS) Hát-Trapézizom
  Speciális terepfutáshoz   Izommerevség oldás (mikroáram)   
      Bokahúzódás (mikroáramú)  
      Térd körüli gyulladásos fájdalmak (TENS)  

   

  Mikroáramú kezelések jelentősége

  A futófelkészülés során sokat és gyakran kell edzeni. Ezek megterhelik az izmokat, szakagokat. Aligha van olyan futó, akinek ne fájt volna a térde, Achillese.

  Az erős és tartós túlterhelésre (pl. túl kemény futófelület) a szalagok gyulladással reagálnak, ami hátráltatja a felkészülést, sőt akár inaktivitásra kényszerít. A Runner Pro mikroáramú programjai gyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő hatásúak (szemben a TENS áramokkal, aminek nincs gyógyító hatásuk).

  A Runner Pro jelentős előnye minden más versenytárs készülékkel szemben, hogy nagyszámú mikroáramú programmal rendelkezik a legjellemzőbb sérülések gyógyulásának serkentésére. Itt olvashatsz többet a mikroáramú programok hatásáról.

   

  Runner Pro programjai

  • 30 speciális fejlesztő program futáshoz
  • 53 Sport (izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés)
  • 58 fitnesz (alakformálás, szálkásítás, általános fittség)
  • 23 mikroáramú (fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás)
  • 18 sorozatos “3S” ödémakezelés, regeneráció javítás programok
  • 36 Beauty (szépségápolási célú kezelések) 
  • 13 arc-bőr-G-pulse (szépségápolási sporgramok a speciális G-Trode kezelőfejhez, ami külön megvásárolható)
  • 12 fájdalomcsökkentő/TENS (fájdalomcsökkentő programok, gyógyító hatás nélkül)
  • 7 azonnali (az aktív mozgás és izomstimuláció kombinációja)
  • 3 rehabilitációs (térdműtétek utáni rehabilitáció támogatása)
  • 1 iontoforézis (kezelőprogram elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására - iontoforézis készlet nem része az árnak)

   

   Runner Pro műszaki adatai

   • Előre beállított kezelőprogramok
   • 4 csatorna (8 elektróda)
   • 2+2 programok (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
   • Háttérvilágítású kijelző
   • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
   • 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
   • Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
   • Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
   • Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
   • Mikroáram tartománya: 100-800 mikroAmper
   • Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
   • Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
   • Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

   Kiegészítők

   • Használati útmutató Runner Pro készülékhez
    Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
   • Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
    A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.
   • Globus 4 csatornás elektrostimulátorok összehasonlító táblázata
    A kiváló minőségű Globus elektroterápiás készülék többféle elektromos kezelést, programok százait biztosítják. Mindegyik készülék ezernyi felhasználási lehetőséget biztosít. A különbségek általában funkciócsoportokra vonatkoznak. Az egyik tartalmaz speciális sport programokat, a másik nem. Az egyikben szépségápolásra alkalmas programok is vannak, a másikban nem, stb. Ez a táblázat segíthet a megfelelő eszköz megtalálásában.