Orvostechnikai Eszközök - Orvosi Eszközök Boltja
Triathlon Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék
Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

Triathlon Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék

7 vélemény
VAN KÉSZLETEN
149 990 Ft

Ár tartalma

TENS készülék, 4db kábel, 2db kábel mikroáramú kezeléshez, 4db 48x48mm és 4db 50x90mm TENS elektróda, akkutöltő, hordtáska

Leírás
Tartozékok
Dokumentáció
Vélemények

  A Triathlon Pro egy magas tudásszintű, 4 csatornás, multifunkciós elektroterápiás készülék. Főképp profi és amatőr triatlonisták, masszőrök, edzők számára ajánljuk, annak ellenére, hogy fizikoterápiás szakemberek számára is szinte kompromisszummentes lehetőséget kínál (nincs perifériás bénulás, azaz denervált izom kezelőprogramja). 

   

  A készülék általános fájdalomcsillapító, mikroáramú, izomkezelő, iontoforézis és szépségápolási programjai teljesen azonosak, mint a Runner Pro, Cycling Pro, Soccer Pro, Moto Pro, Genesy 300 Pro vagy éppen a The Champion készülékben.

   

  A Triathlon Pro-t a felsoroltaktól a triatlonisták számára létrehozott speciális programok különböztetik meg. Ezek figyelembe veszik a szokásos felkészülési, fejlesztési, megelőző, regenerációs célokat, továbbá a gyors felépülést a legjellemzőbb úszó, kerékpáros és futó sérülésekből.

   

  A készülék magyar nyelvű menürendszerrel és magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkezik, használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 

   

  Miben más a Triathlon Pro?

  Más gyártók sportra tervezett készülékeitől elsősorban a magas minősége és kivételes szolgáltatásai különböztetik meg. Itt olvashatod erről Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Általában az izomstimulációról (EMS)

  Az izomstimuláció segítségével egyetlen vagy néhány izmot, izomcsoportot lehet kezelni. A kezelés úgy történik, hogy az elektródákat az izomrostok lefutásával párhuzamosan az izomra ragasztjuk.

  A készülék által leadott impulzus kiváltja az izmok összehúzódását. Az impulzus csak elindítja az összehúzódást, maga az izom természetes módon húzódik össze. A természetes stimuláció azonban mindig "szabályozott", az agy csak bizonyos számú rost igénybevételét "engedélyezi" a mozdulathoz. Stimulációval ezt a korlátot "megkerülöd", így sokkal tisztább és erőteljesebb összehúzódás váltható ki. Ezért a stimuláció erőteljesebben hat a kezelt izomra, mint az edzés. Természetesen csak a kezelt izomra, így teljesen másra való, mint a tréning, azaz nem helyettesítő, hanem kiegészítő módszer!

  Az impulzus frekvenciája, alakja és tartama függvényében más a kezelés hatása: ellazul, javul a vérellátása, erősödik, vastagszik az izomrost, nő az teljes izomerő.  

   

  Az izomstimuláció fő alkalmazási területei a sportban

  • Bemelegítés - sérülékeny sportolók számára alapvetően fontos. A stimuláció felkészíti az izmot a terhelésre. Fokozza a keringését, felmelegíti és ellazítja az izmokat, szalagokat és inakat - sérülésmegelőzés!
  • Kapillarizáció - izom vérellátás javítása, a kapillárishálózat növekedésének serkentése
  • Izomregeneráció gyorsítása (edzés után 2 órán belül végezve a tejsav, CK és egyéb metabolitok 45-50%-át kiüríti, jelentősen rövidíti a regenerációhoz szükséges időt)
  • Merev izmok lazítása - a terhelést követő vagy sérülés miatti reflexes izommerevséget oldja 
  • Csökkenti az izomfájdalmat sérülés után és serkenti a gyógyulást
  • Sérülés vagy műtét miatti inaktivitás esetén megakadályozza az izomerő csökkenést (a kényszerűen nem használt izom gyorsan elveszíti erejét - 1-2 hét alatt elveszik az, amit a felkészülés hónapjaival megszereztél - izomstimulációval ezt megakadályozhatod).
  • Nem terheli az ízületet, így ízületi gyulladás/műtét után is azonnal alkalmazható és megakadályozzat az izomerő elvesztését
  • Időhiányban szenvedőknek kiegészítő izomkezelést tesz lehetővé a legfontosabb izmokon (pl. kerékpárosnak a quadricepsz a legfontosabb, ami pl,. irodában ülve is tréningezhető stimulátorral!)
  • Egy hagyományosan nem megfelelően fejlődő izomra koncentrálható a fejlesztés.
  • Olyan fejlesztési többletet biztosít, amit hagyományos tréninggel csak korlátozottan tudsz: izomrost specifikus kezelés! 

   

  Főbb funkciók triatlonosok számára

   

  Izomstimulációs programok 

  A Triathlon Pro Sport programjai a bemelegítés, kapillarizáció, állóképesség, kitartó erő, maximális izomerő, robbanékonyság és izomregeneráció maximalizálását biztosítják.

  Ezek beiktatása az edzésmunkába jelentős feljődési lehetőséget biztosít a heti 4-5 alkalommal edző amatőrök számára.

  A profiknak elsősorban a bemelegítő, illetve regenerációs programok adnak többletet. Nem mindegy, hogy egy maximális terhelésű edzésre hogyan készíted fel az izmaid - a sérülések ugyanis döntő többségében a még "hideg" és merev izmok-szalagok esetén, az edzés, verseny elején jelentkeznek.

  A másik nagy előnyt a regeneráció gyorsítása biztosítja. Bizonyított, hogy az izomstimuláció a terhelés során felhalmozott metabolitok 45-50%-át eltávolítja, így lényegesen lerövidíti a regeneráció idejét. Az izomstimulációs programokról itt olvashatod Dr. Zátrok Zsolt cikkét.

   

  Speciális triatlon felkészülést támogató programok 

  Profi és amatőr triatlon versenyzők számára, szakágtól függetlenül: triatlon és duatlon versenyekhez, bármely távra felkészüléshez egyaránt

  A Triathlon Pro egyszerre három sportághoz -úszás, kerékpározás és futás- biztosít programokat. 424 előre elkészített programot biztosít, csak a The Championban van ennél több. (Összehasonlításként: a csúcs Compex, az SP8.0 például összesen 40-et tartalmaz.) 

  Úszás programok célja a törzs és a felső végtag izmainak erősítése, a kartempók végrehajtását biztosító izmok erősítése, a húzó fázis végrehajtásáért felelős hát és vállköpeny izmok erősítése és stabilizálása, az izmok stressztűrő képességének javítása és optimalizálása az egyes távokhoz. A gyors regeneráció biztosítása a váll kisebb izom-ízületi fájdalmai esetén.

  Kerékpározás programok célja az alsó végtag izmainak, különösen a comb, far és vádli izmok erősítése, a pedálfordulat és ritmus javítása, az állóképesség javítása és a térdízület regenerálása. 

  Futás programok célja az jobb futóteljesítményt biztosító izomzat erősítése. A szöveti oxigenizáció (aerob képességek) javítása, a kifáradás érzés késleltetése, a futási sebesség fokozása. A távnak megfelelően optimalizálható a tréning program. Az izomregeneráció javítása, a fáradt és merev izmok lazítása. 

  Megelőző programok: megfelelően felkészített izmokkal drasztikusan csökkentheted a sérülések és a túlterheléses (térd, Achilles) gyulladások esélye, amelyek előfordulása a triatlonosok életében szinte elkerülhetetlenek.

  A törzsizmok kezelésével elkerülheted a hosszú tekerések és futások során megjelenő derék-hátfájdalom kialakulását.

  A fájdalomkezelő és rehabilitációs programok (pl. TENS és mikroáram) célja a sérülésekből való felépülés gyorsítása és az izomállapot fenntartása (inaktivitás miatti izomleépülés megakadályozása). 

    

    A Triathlon Pro speciális programjai 3 csoportra osztottak

    Úszás Kerékpározás Futás
    Aerob edzések Állóképességi erő Aerob edzések
    Állóképességi erő Alap aerob edzések Állóképességi erő
    Merevség oldás Intenzív aerob edzések Merevség oldás
    Levezetés (regeneráció) Max.erőkifejtés Levezetés (regeneráció)
    Váll regeneráció (mikroáramú) Merevség oldás Achilles-ín regeneráció (mikroáramú)
      Levezetés (regeneráció)  
      Térd regeneráció (mikroáramú)  


    Mikroáramú kezelések jelentősége

    A triatlonfelkészülés során sokat és gyakran jelentős terheléssel kell edzeni. Ezek megterhelik az izmokat, szakagokat.

    Aligha van olyan triatlonos, akinek ne fájt volna a térde, Achillese. Az erős és tartós túlterhelésre a szalagok gyulladással reagálnak, ami hátráltatja a felkészülést, sőt akár inaktivitásra kényszerít.

    A Triathlon Pro mikroáramú programjai gyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő hatásúak (szemben a TENS áramokkal, aminek nincs gyógyító hatásuk). A Triathlon Pro jelentős előnye minden más versenytárs készülékkel szemben, hogy nagyszámú mikroáramú programmal rendelkezik a legjellemzőbb sérülések gyógyulásának serkentésére. Itt olvashatsz többet a mikroáramú programok hatásáról.

     

    Triathlon Pro programjai

    • 60 speciális fejlesztő program triatlonhoz (úszás, kerékpározás, futás)
    • 53 Sport (izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés)
    • 58 fitnesz (alakformálás, szálkásítás, általános fittség)
    • 23 mikroáramú (fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás)
    • 54 sorozatos “3S” ödémakezelés, regeneráció javítás programok
    • 60 Beauty (szépségápolási célú kezelések) 
    • 13 arc-bőr-G-pulse (szépségápolási sporgramok a speciális G-Trode kezelőfejhez, ami külön megvásárolható)
    • 12 fájdalomcsökkentő/TENS (fájdalomcsökkentő programok, gyógyító hatás nélkül)
    • 84 azonnali (az aktív mozgás és izomstimuláció kombinációja)
    • 3 rehabilitációs (térdműtétek utáni rehabilitáció támogatása)
    • 1 iontoforézis (kezelőprogram elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására - iontoforézis készlet nem része az árnak)

     

     Triathlon Pro műszaki adatai

     • Előre beállított kezelőprogramok
     • 4 csatorna (8 elektróda)
     • 2+2 programok (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
     • Háttérvilágítású kijelző
     • Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
     • 7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
     • Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
     • Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
     • Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
     • Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
     • Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)
     • Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

      

     Triathlon Pro imázsfilm

     Globus sport izomstimulátorok funkcióinak összehasonlítása

     Program, Funkció Cycling Pro Runner Pro Triathlon Pro Moto Pro Soccer Pro The Champion Activa 700 Premium 400 Genesy 300 Pro Genesy 600 Genesy 1500
     Csatornaszám 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
     Sport alap programok - bármely sporthoz 53 53 53 53 53 53 53 53 22 53 53
     Kapillarizáció
     Bemelegítés
     Verseny előtti bemelegítés
     Aktív izomregeneráció
     Maximális erő
     Állóképességi erő
     Robbanékony erő
     Reakciósebesség
     Aerob állóképesség -
     Verseny utáni izomregeneráció
     Izommerevség oldás -
     Izomhipertrófia
     Sportágspecifikus programok 46 30 60 33 34 93 21 53 - - -
     Futás, terepfutás, hegyifutás, stb.  - - - -
     Kerékpározás - országúti, MTB, crosscountry, stb. - - - - - -
     Triatlon - -  - - - - - -
     Úszás - -  - - - - - -
     Labdarúgás - - - - - - - -
     Rugby - - - - - - - - - -
     Síelés - - - - - - - -
     Röplabda - - - - - - - - - -
     Tenisz - - - - - - - - -
     Vitorlázás - - - - - - - - -
     Golf - - - - - - - - - -
     Küzdősportok - - - - - - - - -
     Motorsport - - - - - - - - - -
     Fitnesz programok 58 58 58 58 58 58 58 58 29 29 29
     Feszesítés
     Részletek kidolgozása
     Alakformálás
     Izomtömeg növelés
     Testformálás
     Részletek kidolgozása
     Kocogás
     Anerob fitnesz
     Aerob fitnesz
     Izomgörcs megelőzés
     Szépségápolási programok  36 36 60 36 36 70 60 36 - - 16
     Duzzanatcsökkentés - -
     Lipolízis (zsíroldás) - -
     Relaxáló masszázs - - - - - - -
     Energetizáló masszázs - - - - - - -
     Tonizáló masszázs - - - - - -
     Duzzadt karok kezelése - -
     Arc kapillárosok kezelése - -
     Bőrtónus javítás - -
     Terhesség utáni alakformálás - -
     Mell emelés - -
     Emelő hatás - -
     Formálás - - - - - -
     Karcsúsítás - - - - - - -
     G-Pulse szépségápoló programok - - - -
     Rehabilitációs programok 3 3 3 3 3 3 3 3 6 11 11
     Quadricepsz atrófia (izomsorvadás)
     Térd keresztszalag műtét utáni rehabilitáció
     Vállficam megelőzés
     Denervált izom kezelés - - - - - - - - - 3 9
     TENS és fájdalomcsillapító programok 12 12 12 12 12 12 12 12 20 20 33
     Hagyományos TENS
     Modulált TENS
     Endorfin TENS
     Menstruációs fájdalom
     Krónikus fájdalom
     Nyaki fájdalom
     Izomfájdalom
     Térdfájdalom
     Lapocka-váll ízületi artritisz
     Krónikus lumbágó, derékfájás
     Burzitisz, tendinitisz
     Oszteoartritisz
     Mikroáramú (MENS) programok 23 23 23 23 23 23 12 23 12 12 23
     Epikondilitisz, tenisz és golfkönyök
     Periartritisz
     Izom helyreállítás - - -
     Zúzódás
     Vérömleny és ödéma - - -
     Lábszárfekély -
     Isiász
     Lumbágó
     Brachiális neuralgia - - -
     Akut fájdalom
     Ízületi fájdalom
     Merev nyak
     Ostorcsapás sérülés (nyak)
     Nyaki spondilosys
     Váll rándulás, ficam - - -
     Térd rándulás, ficam
     Csuklóalagút szindróma - - -
     Oszteoartritisz - - -
     Boka rándulás, ficam - - -
     Achilles-ín gyulladás, tendinopátia - - -
     Térdkalács-ín gyulladás, tendinopátia - - -
     (Váll) Rotátorköpeny gyulladás
     Ín-gyulladás, tendinopátia
     Inkontinencia kezelés - - - - - 3 3 3 1 1 3
     stressz inkontinencia - - - - - - -
     késztetéses inkontinencia - - - - - - -
     kevert inkontinencia - - - - -
     Iontoforézis 1 1 1 1 1 1 - 1
     Kotz (Orosz) - - - - - - - - - -
     Interferenciális - - - - - - - - - -
     Action Now programok  7 7 84 7 7 84 - 7 - 7 84
     Sorozat stimuláció 18 18 54 18 18 54 36 18 12 12 54
     • Használati útmutató Triathlon Pro készülékhez
      Mielőtt a készüléket használni kezdi, tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót! Az eszköz funkcióinak és a működtetés módjának megismerése és megértése után tudja kihasználni azokat a funkciókat, melyekért az eszközt beszerezte.
     • Segédlet Globus elektrostimulátorok használatához
      A hatékony elektrostimuláció nem nélkülözheti az alapismereteket. Ez a kézikönyv segítséget nyújt a Globus készülékek használatához, beleértve működés ismertetését, továbbá az elektródák megfelelő felhelyezését, a kiegészítők használatának bemutatását is. Ezek az ismeretek biztosítják, hogy maximálisan kihasználja a készülék fájdalomcsillapító, izomstimuláló, izomerősítő, rehabilitációs és regenerációs képességeit.